De workshop

Deze workshop biedt een unieke mogelijkheid om je mindfulnessbeoefening te verbinden met zang en klank. Mindfulness en klankmeditatie gaan beiden over gewaarzijn: van de stem, de adem, de klank die je maakt, de trillingen van de klanken in je lichaam, maar ook van gedachten en gevoelens. Onderzoek zelf deze belichaamde en zintuigelijke manier om je mindfulness te verdiepen!

Programma

Klankmeditatie is een ochtendmeditatie, die is gebaseerd op een stemoefening uit de dhrupad traditie, de oudste vorm van Noord-Indiase klassieke muziek, kharaj genaamd. De beoefening richt zich op het zingen van verschillende klinkers, deze gedurende langere tijd aan te houden, om dan de meditatie in stilte te beëindigen.

De mindfulnessbeoefening sluit hierbij moeiteloos aan. Begeleide meditaties en contemplatie helpen je om deze ervaring te verdiepen, zodat je uiteindelijk ‘zit’ als nooit tevoren. In die stilte vind je de rust en de ruimte die je nodig hebt om daadwerkelijk aanwezig te zijn in het moment. De workshop staat open voor mindfulnessbeoefenaars, maar ook voor zangers en musici die geen ervaring hebben met meditatie, maar het wel willen uitproberen.

Voor wie

Deze workshop is toegankelijk voor iedereen, met of zonder meditatie-ervaring.

Startdata

Nieuwe data volgen binnenkort.
Aanmelden kan zodra startdata bekend is.