Inhoud

De workshop

Deep Listening stelt ons in staat diepgaander naar een ander te luisteren en dieperliggende kanalen van horen te openen in onszelf. Door het gewaarzijn dat je hebt gecultiveerd in Deep Listening kun je anderen beter horen en er op antwoorden, inclusief de meer subtiele onuitgesproken lagen van communicatie. Door de vaardigheid van aanwezig en aandacht zijn te gebruiken, blijven we bij de directe ervaring, in het hier en nu. En daarmee breng je natuurlijke wijsheid en begrip naar het veld van luisteren.

Listening is richer if you listen with your whole being. You perceive more truly, in a more connected way. Bert van Disk, Trainer en coach

Programma

Deze workshop van één dag introduceert de kernelementen van de Deep Listening training. Het gaat om drie centrale vaardigheden: belichaamd bewustzijn, ondersteunende aanwezigheid en compassievolle verbinding. Een hele dag lang worden deze vaardigheid onderzoek en geoefend in ervaringsgerichte en interactieve oefeningen. Daarmee krijg je de mogelijkheid om op een praktische manier kennis te nemen van deze methode en hoe je die kunt toepassen in werk en dagelijks leven.

Er worden meditatieve en reflectieve methoden gebruikt om onze ervaring van belichaamde communicatie te verdiepen en om de natuurlijk luisterende geest te ervaren.

Deep Listening maakt bestaande vaardigheidstrainingen completer en verdiept ze door inzichten uit de moderne psychologie te verbinden met de methodes van boeddhistische compassie- en meditatietraining.

Voor wie

Deze workshop is voor iedereen die in dagelijks leven of werk zijn luistervaardigheid wil verbeteren.

Meer vragen?

Kijk dan bij de Veelgestelde vragen

Startdata

Nieuwe data volgen binnenkort.
Aanmelden kan zodra startdata bekend is.