Werkprivé-balans

Het is tegenwoordig niet vreemd dat de balans tussen het werk en privé verstoord raakt. We hebben het druk met het maken van carrière, onderhouden van een liefdesrelatie, opvoeden van onze kinderen en daarnaast willen we er ook nog eens een boeiend sociaal leven op na houden. En in onze vrije tijd zijn we vaak ook nog eens mantelzorger, vrijwilliger en proberen we tot slot aan onze conditie te werken. Het is voor werknemers van essentieel belang om te leren om gaan met de druk van presteren en het vinden van de juiste balans tussen werk en privé.

Inhoud

In de workshop werkprivé-balans leren deelnemers om bewust te worden van wat er speelt, wat belangrijk is en leren keuzes te maken. Hierdoor ontdek welke vaardigheden je dient te ontwikkelen, zoals assertief zijn en onderhandelen. Kortom: je ontvangt de tools om de juiste balans tussen werk en privé terug te vinden en te behouden.

Doel

Na het volgen van deze workshop weten deelnemers hoe ze succesvol in balans kunnen blijven:

  • Leren omgaan met de druk van presteren;
  • Vinden van de juiste balans tussen werk, zorgtaken en je vrije tijd;
  • Opmaken van een persoonlijk balansplan.

Stimuleer een gezonde werkprivé-balans onder werknemers

Wanneer werknemers een groter gevoel van controle en eigenschap over hun eigen levens krijgen, hebben ze de neiging om betere relaties aan te gaan met het management en zijn dan in staat om thuis-problemen thuis te laten en werk-problemen op het werk te laten. Goed gebalanceerde werknemers voelen zich dan meer gemotiveerd en minder gestrest op het werk, wat de productiviteit van het bedrijf verhoogt en het aantal conflicten tussen medewerkers en management vermindert.

Voordelen voor werkgever

Het stimuleren van een positieve werkprivé-balans onder werknemers levert een aantal grote bedrijfstechnische voordelen op. Medewerkers blijven langer, zijn positiever over de werkgever en doen het gewoon beter op het werk. Daarnaast zijn bedrijven met een goede werkprive-balans aantrekkelijk voor werknemers. Het levert tot slot ook nog eens een waardevolle pool van kandidaten voor nieuwe vacatures op.

Deskundig én mens

Centrum voor Mindfulness is onderdeel van StressWise Nederland, de grootste aanbieder van mindfulness en ACT, Acceptatie en Commitment Therapie. Centrum voor Mindfulness richt zich op het versterken van individuele veerkracht, zodanig dat de deelnemers op een stressbestendige, flexibele en creatieve manier leren omgaan met werkdruk, verantwoordelijkheden en verandering.

Meer dan 20.000 mensen hebben een coach-traject, training of workshop via StressWise en Centrum voor Mindfulness gevolgd. Met meer dan 40 trainers, coaches en therapeuten en een eigen opleidingsinstituut – StressWise Academy – hebben wij ruime kennis en ervaring op het gebied van coachen en trainen in mindfulness en ACT.

Geïnteresseerd in de workshop ‘werkprive-balans’?

Vul het onderstaande web formulier vrijblijvend in of neem even contact op met onze servicedesk. We zijn op werkdagen van 9 tot 5 uur in de middag goed bereikbaar.

Onze workshops kunnen op één van onze eigen locaties in het land plaatsvinden of incompany. Bij laatstgenoemde is een ruimte met een presentatiescherm en internettoegang is gewenst. Evenals koffie en thee. Centrum voor Mindfulness regelt vervolgens de rest.

Centrum voor Mindfulness heeft reeds duizenden mensen in contact gebracht met mindfulness; onze klanten geven ons een geweldig cijfer: 9+ (onafhankelijke reviews via Kiyoh).

"*" geeft vereiste velden aan