Mindful leidinggeven

Mindful werken maakt je dag relaxter en effectiever. Het is een krachtige vaardigheid die je helpt in het beter omgaan met de uitdagingen van het leiderschap en het komen tot beter teamwork. Deze workshop is een toegankelijke introductie op wat mindfulness nou precies is en hoe je het toe kunt passen in je persoonlijke leiderschap.

De essentie van de workshop is dat er gefundeerde en praktische oefeningen worden aangeleerd die de deelnemers in hun dagelijkse leven (zakelijk en privé) kunnen toepassen. Kenmerkend is de laagdrempeligheid en de nuchterheid, zonder zweverig gedoe.

Programma

Onderwerpen die aan bod zullen komen:

 • Leidinggeven vanuit rust, contact en helderheid in plaats vanuit reactiviteit en je to do-lijst;
 • Het nut en de noodzaak van emotionele intelligentie;
 • Minder meegesleept worden door emoties en gedachtestromen;
 • Focus en reflectie ontwikkelen;
 • Praktische tips en diverse oefeningen om meteen mee aan de slag te gaan.

Doelen

 • Het vergroten van de kwaliteit van je aandacht en deze leren in te zetten als cruciale hulpbron voor jouw leiderschap;
 • Inzicht verkrijgen over het hoe, wat en waarom van mindfulness; is het slechts een hype of voegt het écht iets aan jouw leiderschap toe (theoretisch wetenschappelijk);
 • Ontwikkelen van meer mentale veerkracht (ervaringsgericht leren);
 • Inspireren, kennismaken, samen bespreken met collega-leidinggevenden;
 • Vanuit eigen ervaringen geïnspireerd worden om zelf met mindfulness in jouw leiderschap aan de slag gaan;
 • Leren hoe je kunt zorgen voor een (betere) balans.

Deskundig én mens

Onze collega’s zijn professionals die zich kunnen identificeren met onze kernwaarden: betekenis geven, in verbinding staan, kwetsbaar opstellen, compassievol handelen en duurzaam ontwikkelen. Allen hebben een WO of HBO opleiding in de menswetenschappen en/of coaching en volgen regelmatig bij- en nascholing, intervisie en supervisie. U kunt ervan op aan dat uw medewerkers worden begeleid door deskundigen die weten wat het is om een druk werkend mens te zijn.

Mindfulness & coaching

StressWise is het uitvoerend orgaan van Centrum voor Mindfulness, de grootste aanbieder van mindfulness en ACT coaching in Nederland. Wij richten ons op het versterken van persoonlijke veerkracht, zodanig dat de deelnemers op een stressbestendige, flexibele en creatieve manier om leren gaan met (werk-)druk, verantwoordelijkheden en verandering. Inmiddels hebben ruim 20.000 mensen een coachtraject, training of workshop bij ons gevolgd. Met meer dan 30 trainers en een eigen Post-HBO academie hebben wij ruime kennis en ervaring op het gebied van coachen en trainen in ACT psychologie en mindfulness.

Interesse in een workshop?

Over het algemeen verzorgen wij workshops bij bedrijven op kantoor. In dit geval wordt de workshop vaak gegeven voor managementteams, directieleden en/of afdelingsmanagers van de eigen organisatie.

Ook is het mogelijk de workshop op een van onze locaties plaats te laten vinden met een ‘open inschrijving’: in dat geval bestaan de deelnemers uit leiders en leidinggevenden uit verschillende organisaties. Binnen kantooruren of daarbuiten, alle mogelijkheden zijn bespreekbaar.

Wij verzorgen workshops vanaf 1 uur of voor een hele dag. Het programma wordt altijd op maat gemaakt. Nadat we de wensen en doelen in kaart hebben gebracht zal de offerte worden opgesteld.

"*" geeft vereiste velden aan