Mindful communiceren

Mindfulness is een krachtig hulpmiddel om je communicatie te verbeteren. Je leert namelijk effectiever te luisteren en bewuster te reageren. De essentie van de workshop is dat er gefundeerde en praktische oefeningen worden aangeleerd die de deelnemers in hun dagelijkse leven (zakelijk en privé) kunnen toepassen. Kenmerkend is de laagdrempeligheid en de nuchterheid, zonder zweverig gedoe.

Programma

Onderwerpen die aan bod zullen komen:

• Het verschil tussen horen en luisteren;
• Herkennen van je eigen automatische piloot;
• Ontwikkelen van open aandacht;
• Praktische tips en diverse oefeningen om meteen mee aan de slag te gaan.

Doel(en) van workshop

• Inzicht verkrijgen in welke elementen bijdragen aan succesvol communiceren en samenwerken, en hoe mindfulness daarbij helpt;
• Ontwikkelen van de juiste aandacht en vaardigheden om goed in contact te staan met jezelf én met de ander (ervaringsgericht leren);
• Inspireren, kennismaken, samen bespreken;
• Ten slotte; Vanuit eigen ervaringen geïnspireerd worden om zelf met mindfulness in je communicatie aan de slag gaan.

Deskundig én mens

Onze collega’s zijn professionals die zich kunnen identificeren met onze kernwaarden: betekenis geven, in verbinding staan, kwetsbaar opstellen, compassievol handelen en duurzaam ontwikkelen. Bovendien hebben allen een WO of HBO opleiding in de menswetenschappen en/of coaching en volgen regelmatig bij- en nascholing, intervisie en supervisie. U kunt ervan op aan dat uw medewerkers worden begeleid door deskundigen die weten wat het is om een druk werkend mens te zijn. Hier vind je ons team.

Mindfulness & coaching

StressWise is het uitvoerend orgaan van Centrum voor Mindfulness, de grootste aanbieder van mindfulness en ACT coaching in Nederland. Wij richten ons op het versterken van persoonlijke veerkracht, zodanig dat de deelnemers op een stressbestendige, flexibele en creatieve manier om leren gaan met (werk-)druk, verantwoordelijkheden en verandering. Inmiddels hebben ruim 20.000 mensen een coachtraject, training of workshop bij ons gevolgd. Met meer dan 30 trainers en een eigen Post-HBO academie hebben wij ruime kennis en ervaring op het gebied van coachen en trainen in ACT psychologie en mindfulness.

Interesse in een workshop?

Bent u geïnteresseerd in een workshop ‘mindful communiceren’ organiseren? Neem snel contact met ons op voor een programma op maat en een offerte. Zodra u besluit van start te gaan is een zaal met stoelen waar de tafels verplaatst kunnen worden al voldoende. Ook de beschikking over een presentatiescherm met internettoegang is gewenst. Misschien nog iets van koffie of thee? De inhoud van de workshop met alle benodigde materialen regelen wij voor je.

Wij verzorgen workshops vanaf 1 uur of voor een hele dag. Het programma wordt altijd op maat gemaakt, daarom zal de workshop altijd aansluiten op jullie wensen en behoeften. Nadat we de wensen en doelen in kaart hebben gebracht zal de offerte worden opgesteld.

"*" geeft vereiste velden aan