Workshop Kennismaken met Mindfulness

Deze praktische workshop is een toegankelijke en ervaringsgerichte introductie in mindfulness. Mindfulness is een methodiek waarbij de aandacht wordt getraind. In deze workshop ervaren de deelnemers wat mindfulness voor hen kan betekenen in het dagelijks leven en de dagelijkse werkzaamheden. De deelnemers gaan zelf actief aan de slag met mindfulness oefeningen. Ook is er ruimte voor vragen. De workshop is ingebed in een theoretisch en wetenschappelijk kader en kan worden afgestemd op de wensen van de opdrachtgever. Praktisch en flexibel.

Doelstelling van de Workshop Kennismaken met Mindfulness

Is mindfulness een hype of voegt het echt iets toe? En wat voegt het dan toe? In de workshop Kennismaken met Mindfulness verkrijgen de deelnemers inzicht in het hoe en waarom van mindfulness. Vanuit hun eigen ervaring tijdens deze workshop kunnen zij voor zichzelf bepalen of ze ermee aan de slag willen of dat zij liever andere methodieken toepassen om met werkdruk om te gaan. De Workshop Kennismaken met Mindfulness kan gezien worden als een voorbereiding op de wetenschappelijk bewezen MBSR training (Mindfulness Based Stress Reduction). Ook kan het dienen als een startpunt in het kader van organisatieontwikkeling eb verandering, bijvoorbeeld voor het creëren van een positievere bedrijfscultuur gebaseerd op WerkGeluk.

Programma Workshop Kennismaken met Mindfulness

In de workshop Kennismaken met Mindfulness leren de deelnemers verschillende mindfulness oefeningen die ze kunnen toepassen in hun dagelijks leven, zowel zakelijk als privé. Bij Centrum voor Mindfulness brengen we mindfulness op een laagdrempelige en nuchtere manier, in de vorm van aandachttraining. De workshop wordt in een zakelijke context gepresenteerd, zodat de deelnemers begrijpen hoe ze mindfulness in hun werkomgeving positief en resultaatgericht kunnen inzetten. Ook is er aandacht voor het principe (de werking) van mindfulness en wetenschappelijk onderzoek. De workshop wordt afgesloten met praktische tips en een vragenrondje.

Resultaat van de Workshop Kennismaken met Mindfulness

Na afloop van de workshop hebben de deelnemers basiskennis over mindfulness en weten ze of de methodiek van mindfulness bij hen past. Onze ervaring is dat veel deelnemers de workshop interessant vinden en worden gestimuleerd om mindfulness een plek te geven binnen hun dagelijkse werkzaamheden. Enkele andere resultaten:

  • Kennis opdoen van ‘de automatische piloot’
  • Weten hoe aandacht werkt
  • Ontwikkelen van focus
  • Begrijpen dat zelfzorg de basis is voor prestaties
  • Onderkennen van het belang van aandachtige communicatie

Ben je geïnteresseerd in een incompany of online Workshop Kennismaken met Mindfulness?

Bel of mail ons vrijblijvend. Centrum voor Mindfulness heeft reeds duizenden mensen in contact gebracht met mindfulness. Onze klanten geven ons een geweldig cijfer: 9+ (onafhankelijke reviews via Kiyoh). Workshops kunnen plaatsvinden op onze eigen locaties in het land of incompany. Hiervoor is slechts een ruimte met stoelen waar tafels verplaatst kunnen worden vereist. Daarnaast is een presentatiescherm met internettoegang gewenst. Evenals koffie en thee. Centrum voor Mindfulness regelt de rest. Neem contact op met Harrie Zonneveld voor een snelle offerte.

"*" geeft vereiste velden aan