Mindfulness werkt

Tal van studies hebben de impact aangetoond van mindfulness-praktijken op het werkende leven. Ons eigen onderzoek met deelname van 45 groepen en bedrijven liet een sterke positieve invloed zien van mindfulness.

In tien modules, gewoonlijk in een wekelijks ritme, raken deelnemers bekend met mindfulnessmeditatie en daarmee samenhangende werkwijzen. Mindfulness-praktijken, gecombineerd met inzichten uit de neurowetenschap, helpen deelnemers echt veranderingen in hun lichaam en geest te ervaren.

Vergeleken met korte, intensieve programma’s zien we dat het ondersteunen van deelnemers om hun gewoontes te verankeren in het dagelijks leven de duurzaamheid van de impact versterkt. Deelnemers bemerken significante verbeteringen in productiviteit, concentratie, emotionele intelligentie, werkplezier en creativiteit. Geen wonder dat 9 van de 10 deelnemers de WorkingMind training evalueren als een van de meest interessante trainingen die ze ooit hebben gevolgd.

Kernpunten

  • 4 modules.
  • Significante vermindering van stress en versterkte veerkracht.
  • Inzichten in hoe gezond en effectief te werken in de nieuwe wereld van werk.
  • Verbetering van samenwerking en betrokkenheid.

Werken opnieuw doordenken

In deze training bieden we nieuwe inzichten en werkwijzen om op een andere manier om te gaan met email, vergaderingen, dialoog, feedback. En hoe we teamwork kunnen veranderen om vertrouwen en goede samenwerking te bevorderen.

Neurofysiologie

Inzichten uit de neurofysiologie helpen om de mechanismes te begrijpen achter zaken als stress, aandacht, emotie en samenwerking. En hoe je ermee kunt omgaan.

Mindfulness beoefenen

Oefeningen, praktijken en werkwijzen die we kunnen integreren in ons werkend leven – en in onze rol als leiders.

Ondersteuning

Steun voor zelfgestuurd leren via onze CVM-app, werkboek (digitaal en fysiek) en audiotracks voor oefeningen.

Format

De training beslaat 4 modules, live of in combinatie met blended learning via ons leerplatform en onze app.