Inhoud

Wandelen. De meeste van ons hebben dit het afgelopen jaar wat meer gedaan dan daarvoor. Soms wandelen we om ergens te komen, soms lopen we om bij te praten.

Wandelen in stilte met een groep, biedt weer een hele andere kwaliteit.

De tijd en het navigeren kan je loslaten, daar zorgt de begeleider voor. De aandacht kan je daardoor vrijer richten op je binnenwereld of juist de buitenwereld om je heen.

Waar ik vroeger voornamelijk de natuur opzocht om te wandelen heb ik – mede door corona – ook de charme van wandelen door de stad herontdekt. Angela Wind – trainer

De geuren, geluiden, temperatuur en alle verschijnselen van de seizoenen. De stad biedt volop gelegenheid om alle zintuigen te ervaren en je vermogen tot opmerken te ontwikkelen.

Er ontstaat ruimte voor een contemplatieve wandelervaring.

Deze allereerste editie van Walk with me – stiltewandelingen vindt plaats in hartje Amsterdam, met als startpunt het Centrum voor Mindfulness. Onder leiding van mindfulness­trainer Angela Wind loop je langs de grachten, door smalle stegen, door een stadspark en langs het uitgestrekte IJ.

Laat je verrassen, elk seizoen opnieuw.

Wees welkom!

De titel van deze reeks stiltewandelingen ‘Walk with me’ is een verwijzing naar de naam van de meditatieve film uit 2017 over de Vietnamese monnik Thich Nhat Hanh en zijn leefgemeenschap in Zuid Frankrijk: Plum Village. De loopmeditatie neemt een prominente plek in de beoefening van Thich Nhat Hanh. Op 22 januari overleed hij in Vietnam op 95-jarige leeftijd. Deze wandelingen zijn een eerbetoon aan hem. Bekijk de trailer hieronder:

Programma

Wat kun je verwachten?

We lopen drie uur in rustig tempo door de stad. Soms staan we even stil, om vervolgens verder te lopen. Onderweg krijg je suggesties waar je de aandacht op kunt richten, of luister je naar een inspirerende tekst. Wij zorgen voor wat lekkers tijdens de wandeling: fruit of een reep. Neem zelf drinken mee.

Amsterdam heeft zoveel gezichten, de welbekende bruisende delen maar andere delen zijn verrassend kalm, dorps bijna. Ook als je de stad op je duimpje kent: ik nodig je uit om je te blijven verwonderen. Angela Wind – trainer

Wandeldata in 2022-2023:

  • Lente 27 maart: Frisse blik
  • Zomer 26 juni: Dankbaarheid
  • Herfst 9 oktober: Loslaten
  • Winter 8 januari: Vertrouwen

Er wordt één wandeling per seizoen georganiseerd, als dit een succes blijkt zullen er meer data en andere locaties volgen.

Tijden

  • 12.50-13.00 uur: verzamelen bij het CvM
  • 13.00 uur: vertrek
  • 16.00 uur: we komen weer terug bij het CvM