Mindfulness én WerkGeluk in jouw bedrijf of organisatie

Door mindfulness als methodiek te koppelen aan dagelijkse taken en activiteiten in bedrijven en organisaties verhoog je het WerkGeluk bij je werknemers aanzienlijk. Individueel en collectief. Je kunt je voorstellen dat een verhoging van het WerkGeluk bij je medewerkers en collega’s absentie en uitval verlaagt, en plezier en bevlogenheid onder het personeel verhoogt. Het bespaart kosten en doelen worden sneller bereikt. Maar belangrijker nog, je maakt je mensen blij en ze willen niet bij je weg. En dat straalt weer af op anderen buiten je organisatie: klanten, leveranciers, sollicitanten en andere stakeholders. Te mooi om waar te zijn? Zeker niet.

Ontdek hier wat het Centrum voor Mindfulness voor jouw organisatie kan betekenen.

De meeste werknemers weten niet goed om te gaan met stress

Burn-out is aan de orde van de dag. Dagelijks verschijnen er stukken over burn-out en werkstress in dag- en weekbladen. Jongeren (millenials) worden ook wel de ‘burn-outgeneratie’ genoemd. Ja, de werkdruk is vaak hoog, maar dat is niet perse de oorzaak van stress en burn-out. De meeste werknemers gaan niet goed om met stress, waardoor het ziekteverzuim te hoog is, het werkplezier verdwijnt en de productiviteit te laag is. En de oplossing is toch vrij eenvoudig: leer hoe je met werkstress kunt dealen. Het tijdig signaleren van stress op de werkvloer kan lastig zijn. Het is waardevol om in een vroeg stadium zicht te hebben op hoe je mensen zich voelen, zodat je bijtijds kunt bijsturen of ingrijpen. Je kunt er als manager of leidinggevende onzeker van worden als je omgeving geen duidelijke signalen geeft. Je hebt wellicht het gevoel dat je hierin tekortschiet.

Mindfulle organisaties zijn gelukkige organisaties, en daarvoor heb je mindfulle werknemers nodig Peter Jan Kooijenga

Stress en afleiding verminderen, WerkGeluk vergroten

Centrum voor Mindfulness kan je helpen stress te identificeren bij je medewerkers en het stress niveau te laten dalen. Bij individuele medewerkers, teams en de organisatie als geheel. We leren je collega’s hoe zij op een slimme manier met stress kunnen omgaan, zodat het algemeen welzijn wordt versterkt en het WerkGeluk wordt vergroot. (ja, met twee hoofdletters) Uiteraard voorkom je hiermee dat medewerkers burn-out raken. En je verhoogt de concentratie van je medewerkers waardoor de productie omhoog schiet. Mindfulness helpt om de aandacht te trainen. Wij vinden dat het leven te mooi is om gestresst rond te lopen. En dat onze samenleving wel wat aandacht kan gebruiken. Zullen we snel kennismaken?

Onze collega Harrie Zonneveld neemt graag contact met je op

Harrie komt namens Centrum voor Mindfulness in veel bedrijven. Hij luistert, kijkt met je mee in je organisatie en denkt mee over concrete oplossingen. Stress verlichten en WerkGeluk vergroten is vaak maatwerk. Wil je een specifieke workshop of training incompany organiseren? Bespreek het met Harrie.

"*" geeft vereiste velden aan