Inhoud van de training

Je hebt een mindfulness­training gedaan en je wilt verder. Je hebt ervaren hoeveel mindfulness kan toevoegen aan je leven, aan de kwaliteit van iedere dag. Je wilt hier diepgaander mee aan de slag, maar wel op een lichte manier. Je bent op zoek naar reminders, voeding, inspiratie, en ondersteuning van een groep gelijkgestemden.

Na de acht weken mindfulness­training sta je er weer alleen voor. Dat is goed: je leert mindfulness zelfstandig toepassen. Zo is het een emancipatorische training. Maar toch blijkt het voor velen lastig inzichten die je hebt gehad en veranderingen die zich aandienden vast te houden.

Ik heb een breed palet aan handvatten aangereikt gekregen en het idee dat er wezenlijke veranderingen zijn opgetreden in mijn verhouding tot mijzelf en anderen.

Als ook jij op zoek bent naar tools voor het inbedden van mindfulness op de lange termijn dan is Mindfulness Jaargroep voor jou.

Programma

Ik ben milder. Wanneer ik stress ervaar, laat ik zaken die me niet dienen makkelijker los en voel ik me opener en zelfverzekerder.

De groep blijft een jaar lang bij elkaar. Een keer per maand. Tijdens iedere bijeenkomst herhalen we een oefening met een frisse blik. We verdiepen thema’s als:

  • ruimte voor mindfulness vinden te midden van onze (drukke) levens;
  • het cultiveren van vriendelijkheid naar onszelf;
  • de standen van de geest (stressmodus en doemodus) die ons beperken;
  • gedachten als gedachten zien.

We introduceren ook nieuwe thema’s, zoals:

  • mindfulness in ons contact en sociale leven;
  • het verschil tussen kalmte- en inzichtsmeditatie (en wanneer welke toe te passen);
  • mindfulness terwijl je in volle actie bent;
  • mindfulness als gids bij keuzes die je leven gelukkiger maken
  • ankers om naar terug te keren doorheen je dag en je week.

Ook is er ruimte om je voortgang – én je struikelblokken – van het integreren van mindfulness in je leven te bespreken. Je vindt steun in de herkenbare thema’s hierin. Reflectie op de dagelijkse praktijk met mindfulness biedt ook de mogelijkheid om tot dieper inzicht te komen en bij lastige thema’s meer te verzachten.

Fijn dat ik regelmatig met dezelfde groepsgenoten oefeningen kon bespreken, die rode draad over de sessies heen werkte bekrachtigend.

Voor wie

Voor iedereen die een achtweekse mindfulness training heeft gedaan en zich wil committeren om mindfulness dieper te verankeren in het dagelijks leven en meditatiepraktijk.

Startdata

Nieuwe data volgen binnenkort.
Aanmelden kan zodra startdata bekend is.