De voordelen van mindfulness

Mindfulness verbetert je concentratie en zorgt voor meer ontspanning. Ook leert mindfulness je stresssignalen herkennen en verwerken.

Omdat mindfulness bijdraagt aan je persoonlijke en professionele ontwikkeling mag jij een training van het CVM bekostigen via het STAP-budget.

Met het STAP-budget zijn onze MBSR, MBSR Plus, MBSR Pro, Mindfulness SummerSchool, Compassie, en Compassie en coaching trainingen gratis te volgen. Zo kan jij je richten op het belangrijkste: een gebalanceerd en gelukkig leven.

Gratis mindfulness met het STAP-budget

Het doel van het STAP-budget is om zoveel mogelijk Nederlanders te helpen met hun persoonlijke ontwikkeling. Daarom kan vrijwel iedereen aanspraak maken op €1000 subsidie. Als jij:

Dan kan jij je STAP-budget inzetten om een gratis mindfulness training bij CVM te volgen. Belangrijk: schrijf je vóór in.

Op kun je STAP-budget aanvragen. Maak gebruik van deze prachtige kans en schrijf je in voor de training die het beste bij jou past.

Voor welke training kan ik STAP-budget gebruiken?

Mindfulness MBSR
Mindfulness MBSR is een wetenschappelijk bewezen basisprogramma dat je stressniveau verlaagt en je concentratie verbetert. Mindfulness MBSR leert je beter omgaan met uitdagende situaties. Tijdens deze training volg je 8 weken lang bijeenkomsten van 2,5 uur die worden begeleid door een VMBN-gecertificeerde trainer. De training kost €595 en via je werkgever of zorgverzekeraar kun je een (gedeeltelijke) vergoeding aanvragen. De training is volledig gratis te volgen als je gebruikmaakt van je STAP-budget.
Schrijf je in voor MBSR
Mindfulness MBSR Plus
Tijdens Mindfulness MBSR Plus volg je eerst de achtweekse MBSR-basistraining. Dit kan online of op een locatie bij jou in de buurt. Na afronding van de basistraining krijg je toegang tot 12 Mindclasses. Dit zijn online-lessen die een mooie verdieping bieden op de eerder behandelde basisthema’s. Mindfulness MBSR Plus kost €995 en is volledig gratis te volgen als je gebruikmaakt van je STAP-budget.
Schrijf je in voor MBSR Plus
Mindfulness MBSR Pro
Mindfulness MBSR Pro brengt mindfulness naar de werkvloer. Je volgt eerst de achtweekse MBSR-basistraining waarin je kennismaakt met de basisbeginselen van mindfulness. Vervolgens neem je deel aan de MasterClass ‘Mindful Werken’. Hier leer je hoe je mindfulness in je werk kunt integreren waardoor je MBSR Pro kost €995 en is volledig gratis te volgen als je gebruikmaakt van je STAP-budget.
Schrijf je in voor MBSR Pro
Mindfulness SummerSchool
De Mindfulness SummerSchool is er voor jou als je supersnel wilt leren effectief om te gaan met stress, verandering en onzekerheid. Je volgt gedurende een week (vijf aaneengesloten ochtenden) het volledige programma van de officiële MBSR-mindfulness training op onze locatie of online. De investering voor de SummerSchool training is €995 waardoor je kosteloos kan aansluiten met je STAP-budget.
Schrijf je in voor de SummerSchool
Compassietraining (met coaching optie)
De Compassietraining leert je vriendelijker te zijn naar jezelf en de wereld om je heen om zo meer betekenis toe te voegen aan je leven. Tijdens de training leer je jezelf en moeilijke momenten te accepteren en vanuit dankbaarheid te richten op wat voor jou belangrijk is. De reguliere Compassietraining kost normaal €495 en de training Compassie en coaching kost normaal €995, maar beide opties zijn volledig gratis te volgen met het STAP-budget.
Schrijf je in voor Compassietraining

Hoe vraag ik STAP-budget aan?

Het STAP-budget vraag je aan bij het UWV tijdens een speciaal aanvraagmoment. Het volgende aanvraagmoment vindt plaats op . Voordat je STAP-budget kunt aanvragen, moet je je inschrijven voor een training bij CVM.

STAP-budget aanvragen gaat als volgt:

1. Schrijf je vóór in voor MBSR, MBSR Plus, MBSR Pro, Mindfulness SummerSchool, of Compassietraining van CVM;

2. Wij sturen jou een STAP-aanmeldingsbewijs toe. Dit bewijs heb je nodig tijdens de aanvraag;

3. Vraag op STAP-budget aan via https://www.stapuwv.nl/ door in te loggen met je Digi-D;

4. Na goedkeuring kan jij starten met jouw gratis training!

Goed om te weten: je inschrijving is pas definitief als je STAP-budget wordt goedgekeurd door het UWV. Mocht je aanvraag onverhoopt worden afgekeurd, wordt jouw inschrijving kosteloos geannuleerd.

Onze STAP-trainingen

Veelgestelde vragen over het STAP-budget