De voordelen van mindfulness

Mindfulness verbetert je concentratie en zorgt voor meer ontspanning. Ook leert mindfulness je stresssignalen herkennen en verwerken.

Omdat mindfulness bijdraagt aan je persoonlijke en professionele ontwikkeling mag jij een training van het CVM bekostigen via het STAP-budget.

Met het STAP-budget ontvang je maar liefst €850 korting op Mindfulness Premium en zijn onze MBSR Plus en MBSR Pro gratis te volgen. Zo kan jij je richten op het belangrijkste: een gebalanceerd en gelukkig leven.

Actueel

Bekijk deze pagina voor het laatste STAP-nieuws

(gepost op 4 maart) – Opening Stap-loket verplaatst naar vrijdag 17 maart

De storing waardoor op 28 februari geen STAP-budget kon worden aangevraagd, werd veroorzaakt door een combinatie van een technische fout en grote drukte. Een uur voor de opening van het loket stonden er zo’n 300.000 devices in de wachtrij. UWV werkt nu aan een oplossing. De openstelling van het eerste STAP-loket van 2023 wordt daarom verplaatst naar vrijdag 17 maart. Op die dag kunnen mensen vanaf 10 uur alsnog STAP-budget aanvragen.

Gratis mindfulness met het STAP-budget

Het doel van het STAP-budget is om zoveel mogelijk Nederlanders te helpen met hun persoonlijke ontwikkeling. Daarom kan vrijwel iedereen aanspraak maken op €1000 subsidie. Als jij:

Dan kan jij je STAP-budget inzetten om een gratis mindfulness training bij CVM te volgen. Belangrijk: schrijf je vóór maandag 1 mei in.

Op maandag 1 mei kun je STAP-budget aanvragen. Maak gebruik van deze prachtige kans en schrijf je in voor de training die het beste bij jou past.

Voor welke training kan ik STAP-budget gebruiken?

Hoe vraag ik STAP-budget aan?

Het STAP-budget vraag je aan bij het UWV tijdens een speciaal aanvraagmoment. Het volgende aanvraagmoment vindt plaats op maandag 1 mei om 10.00 uur. Voordat je STAP-budget kunt aanvragen, moet je je inschrijven voor een training bij CVM.

STAP-budget aanvragen gaat als volgt:

1. Schrijf je vóór maandag 1 mei in voor MBSR Plus, MBSR Pro of Mindfulness Premium van CVM;

2. Wij sturen jou een STAP-aanmeldingsbewijs toe. Dit bewijs heb je nodig tijdens de aanvraag;

3. Vraag op maandag 1 mei om 10:00 STAP-budget aan via https://www.stapuwv.nl/ door in te loggen met je Digi-D;

4. Na goedkeuring kan jij starten met jouw gratis training!

Goed om te weten: je inschrijving is pas definitief als je STAP-budget wordt goedgekeurd door het UWV. Mocht je aanvraag onverhoopt worden afgekeurd, wordt jouw inschrijving kosteloos geannuleerd.

Onze STAP-trainingen

jun 2023
03
Den Dolder

Mindfulness Premium

zaterdagochtenden • 10:00-17:00u
Lesdata: 3 jun, 4 jun
Locatie: Soestdijkerweg 10b, Den Dolder
Investering: €995,-

Veelgestelde vragen over het STAP-budget

Wat is het STAP-budget?

Met het STAP-budget kun je jaarlijks €1.000 subsidie ontvangen om een training of opleiding te volgen. Je kunt jouw STAP-budget gebruiken om gratis deel te nemen aan Mindfulness MBSR Plus en Mindfulness MBSR Pro training. Ook kun je €850 korting ontvangen op onze Mindfulness Premium training.

Waarom moet ik mij tijdig inschrijven voor een training?

Je kunt jouw STAP-budget aanvragen bij het UWV tijdens verschillende aanvraagmomenten. Het volgende aanvraagmoment vindt plaats op maandag 1 mei om 10.00 uur. Om te zorgen dat je op deze dag STAP-budget kunt aanvragen, moet je je vóór maandag 1 mei aanmelden voor een training van CVM.

Voor welke trainingen kan ik mijn STAP-budget gebruiken?

Je kunt jouw STAP-budget inzetten voor onze Mindfulness MBSR Plus, Mindfulness MBSR Pro onze Mindfulness Premium training. Mindfulness MBSR Plus en Mindfulness MBSR Pro zijn hierdoor volledig kosteloos te volgen; op Mindfulness Premium ontvang je €850 korting.

Wanneer kan ik mijn STAP-budget aanvragen?

Elke twee maanden start er een nieuw aanvraagtijdvak. Het volgende aanvraagtijdvak begint op maandag 1 mei om 10.00 uur. Tijdens het vorige aanvraagmoment was het STAP-budget binnen twee uur op. Wij raden je daarom aan om op maandag 1 mei ruim vóór 10.00 uur klaar te zitten. Zo vergroot jij jouw kans op STAP-budget aanzienlijk.

Wanneer hoor ik of mijn STAP-aanvraag is goedgekeurd?

Binnen vier weken nadat je aanvraag is ingediend laat het UWV weten of je aanvraag is goedgekeurd. Via stapuwv.nl kun je de status van je aanvraag bekijken.

Het lijkt mij lastig om STAP-budget aan te vragen. Kunnen jullie mij helpen?

Je moet jouw STAP-budget zelf aanvragen bij het UWV. Wij zullen je echter zoveel mogelijk bij de hand nemen. Zo ontvang je van ons mails met duidelijke instructies en ‘friendly reminders’. Ook kun je op deze pagina meer lezen over het STAP-budget.

Hoe kan ik mijn STAP-budget aanvragen?

STAP-budget aanvragen gaat als volgt:

  1. Schrijf je in voor een training die in aanmerking komt voor STAP-budget.
  2. Wij sturen je binnen een week een STAP-aanmeldingsbewijs toe
  3. Vraag op maandag 1 mei om 10.00 uur je STAP-budget aan via stapuwv.nl
  4. Binnen vier weken ontvang je bericht over de goedkeuring. Je kunt starten met je gratis training!
Aan welke voorwaarden moet ik voldoen om aanspraak te maken op STAP-budget?

Als je voldoet aan de volgende voorwaarden, kom je in aanmerking voor het STAP-budget:

  • Je bent tussen de 18 en de pensioengerechtigde leeftijd;
  • Je woont in Nederland;
  • Je hebt dit kalenderjaar nog niet eerder STAP-budget toegekend gekregen.

Voldoe je aan de bovenstaande voorwaarden? Schrijf je dan in voor één van onze trainingen.

Wanneer ontvang ik mijn STAP-aanmeldingsbewijs?

Wij zorgen ervoor dat jij je STAP-aanmeldingsbewijs direct ontvangt. Controleer je SPAMbox als je het aanmeldingsbewijs niet hebt ontvangen. Nog steeds niks, neem dan snel contact met ons op.

Waar kan ik mijn STAP-budget aanvragen?

Je kunt jouw STAP-budget aanvragen via stapuwv.nl. Het volgende aanvraagmoment start op maandag 1 mei om 10.00 uur. Om STAP-budget aan te vragen heb je een DigiD en een STAP-aanmeldingsbewijs nodig. Wij sturen je STAP-aanmeldingsbewijs op nadat je je hebt ingeschreven voor een training.

Wat gebeurt er als ik niet in staat ben om het STAP-budget aan te vragen?

Het kan natuurlijk voorkomen dat jij door omstandigheden niet in staat bent om het STAP-budget aan te vragen, of dat je simpelweg niet door de wachtrij van het UWV komt. In dit geval hoef jij je geen zorgen te maken; jij mag je inschrijving dan vanzelfsprekend kosteloos annuleren.

Waarom moet ik een eigen bijdrage van €150 betalen voor Mindfulness Premium?

Met het STAP-budget mogen alleen primaire scholingskosten – zoals de kosten van de trainer en het materiaal – worden bekostigd. Secundaire kosten zoals de kosten voor de overnachting moeten daarom in de vorm van een eigen bijdrage worden betaald.