Beschrijving van de retraite

Welke kant gaat gaan we op als de pandemie minder bepalend wordt voor ons leven? In het voorbije jaar hebben we geleefd met voortdurende dreiging en ongemak, nu komt er weer een tijd aan van zelf vorm proberen te geven aan ons leven, persoonlijk en in gezamenlijkheid met anderen. Een tijd van helen, verbinden en vernieuwen. Wat is er voor nodig om dat goed te doen? Voor onszelf en voor anderen?
Tijdens dit meditatieweekend zoeken we de kalmte en verstilling op om ruimte te creëren voor het reflecteren op de richting die we willen inslaan. We laten ons daarbij inspireren door een van de ethische kernvragen uit het boeddhisme: wat is heilzaam en wat niet? In een afwisseling van meditaties, lezingen, reflecties en groepsuitwisselingen bieden we de mogelijkheid om met dit thema aan de slag te gaan. Op jouw eigen manier en ondersteund door het samen oefenen.

Voor wie

Deze stilteretraite van twee dagen is toegankelijk voor iedereen, zowel voor degene die voor het eerst op retraite gaat als ook voor mensen die al vaker op retraite zijn geweest.