Schrijf je in voor de opleiding Relatietherapeut ACT deel 2, Hechting & Verbinding

Relatietherapie opleiding deel 2, Hechting & Verbinding

De volledige Relatietherapeut ACT opleiding bestaat uit drie losse modules van vier dagen die je los van elkaar kunt volgen. In module 2 Hechting & Verbinding gaan we onder meer uitgebreid in op de intake. Deze eerste sessie wordt nogal eens onderschat als geweldige kans om autoriteit op te bouwen en vertrouwen te winnen. Het is tevens een commerciële kans. Ook staan we uitgebreid stil bij je houding als relatietherapeut, die aanzienlijk verschilt van de houding van de therapeut die 1-op-1 werkt. De eerstvolgende relatietherapie opleiding Hechting & Verbinding vindt plaats op 20 en 27 september en 4 en 13 oktober 2022. Deel 1 van de jaaropleiding Relatietherapeut ACT betreft een praktische methodiek voor relatietherapie waarbij communicatie en acceptatie centraal staan: IBCT. Deel 3 van de jaaropleiding Relatietherapeut ACT handelt over seksualiteit en intimiteit in relaties en start in december 2022. Lees hieronder verder over de module Relatietherapie Hechting & Verbinding.

Voor wie

Is de opleiding Relatietherapie Hechting & Verbinding iets voor jou?

De Relatietherapeut ACT opleiding van StressWise Academy is een modulaire opleiding op hbo niveau. De opleiding staat open voor psychologen, therapeuten, maatschappelijk werkers, poh-ggz, docenten, coaches en andere hulpverleners of professionals. De module Hechting & Verbinding is geschikt voor iedereen met een hbo of wo achtergrond die graag met stellen werkt of wil gaan werken, zich hiervoor een stevige basis wil verschaffen en zich wil verdiepen in hechting en verbinding. Deze korte en krachtige opleiding in relatietherapie reikt verder dan het werken met relatieproblemen in partnerrelaties en kan in vele werksettings worden toegepast.

Dit ga je leren

Wat ga je leren tijdens de opleiding Relatietherapeut Hechting & Verbinding?

Deze tweede module is een aanvulling en verdieping op module 1: IBCT Relatietherapie. We gaan dieper in op hechting, emotie en verbinding. We besteden aandacht aan je eigen therapeutische attitude en aan je omgang met je cliënten. Je leert de waarde en kenmerken van een doeltreffende intake kennen, maakt jezelf bekend met enkele principes uit de EFT Relatietherapie en kent elementen uit de theorieën van professor John Gottman. Ook leer je het de achtergrond en het belang van een geslaagde interventie kennen.

Programma

Programma

In de opleiding krijg je een heldere leidraad aangereikt voor relatietherapie en leer je technieken en oefeningen die je meteen kunt inzetten. De opleiding vindt plaats op vier lesdagen, waarbij tussen de lesdagen telkens intervisie is gepland. Je doet dus drie keer intervisie met een aantal medecursisten. De opleiding wordt afgesloten met een praktische toets waarbij je laat zien wat je hebt geleerd en hierop reflecteert. Het gaat daarbij niet zozeer om een beoordeling maar om een extra leerervaring. Aan het eind van deze korte opleiding wordt het diploma Relatietherapie 2 uitgereikt. Voorwaarde voor het in ontvangst nemen van dit diploma is een actieve participatie van 80% tijdens de gehele opleiding.

Lesmateriaal

Wat ga je lezen?

  • Johnson, S. (2017). Houd me vast: Zeven gesprekken voor een hechte(re) en veilige relatie. Utrecht: Kosmos Uitgevers.

Het boek van Sue Johnson bevelen we van harte aan om te lezen gedurende de opleiding. Het is niet inbegrepen bij het cursusgeld.

Leeruitkomsten

Het resultaat van de opleiding Relatietherapie Hechting & Verbinding

Na het afronden van de opleiding heb je de volgende competenties ontwikkeld:

  • Je kunt een vruchtbaar intakegesprek voeren
  • Je kunt een rapport maken met beide partners en een klimaat creeren waarin beiden zich veilig en gehoord voelen
  • Je herkent de verschillende hechtingsstijlen bij je cliënten
  • Je kent het hoe en waarom van disfunctionele reactiepatronen in relaties
  • Je kunt deze kennis inzetten om stellen te helpen bij wederzijds begrip, vertrouwen en verbinding

Wat brengt de opleiding Relatietherapie Hechting & Verbinding jou persoonlijk?

De opleiding is bedoeld voor hbo- en wo-geschoolde professionals die (willen) werken met stellen. Na de opleiding ontvang je een diploma Relatietherapie 2 en kun je zelfstandig aan de slag als relatietherapeut of relatiecoach.

Kosten & STAP-budget

Relatietherapie Hechting en Verbinding, kosten & STAP-budget

De module Hechting & Verbinding is onderdeel van de Relatietherapeut ACT jaaropleiding. De volledige opleiding bestaat uit 12 lesdagen en een serie intervisie. Deze module beslaat vier lesdagen en kost €995. Met gebruik van je STAP-budget is deze interessante relatietherapie opleiding geheel gratis.

Je kunt het STAP-budget aanvragen bij het UWV. Het volgende aanvraagmoment vindt plaats op 10.00 uur. Schrijf je dus vóór in als je je STAP-budget wilt inzetten voor het eerste jaar van deze opleiding.

Stap-voor-STAP-plan

Wil jij €1000 korting op jouw opleiding of een gratis training? Zo werkt het:

1. Schrijf je in voor een opleiding of training
Vul het inschrijfformulier in en vink de optie ’STAP-budget’ aan.

2. Je ontvangt je STAP-aanmeldbewijs
Wij mailen je binnen enkele weken het STAP-aanmeldbewijs. Bewaar dit bewijs goed.

3. Vraag jouw STAP-budget aan bij het UWV
Dien je aanvraag in op om 10.00 uur. Bekijk hier de instructies. Je ontvangt van ons een e-mail met duidelijke instructies.

4. Start met je opleiding of training
Je ontvangt binnen vier weken na je aanvraag een bevestiging van het UWV. Je kunt starten met je opleiding of training!

Docenten

Door wie wordt de opleiding Relatietherapie Hechting & Verbinding gegeven?

Module 2 van de Relatietherapeut ACT opleiding wordt gegeven door drs. Susanne Bulten. Susanne is gespecialiseerd in Integratieve Psychotherapie en Hypnotherapie en helpt haar cliënten met EMDR, focusing, Emotion Focused Therapy en EFT. Regelmatig geeft zij bijscholingen relatietherapie aan collega-therapeuten. Sinds 2008 heeft Susanne haar eigen praktijk in Bilthoven en Amsterdam. De relatietherapie opleiding wordt gegeven op locatie StressWise Academy, ‘s-Gravelandseweg 65 te Hilversum.

lichaamsbewustzijn en ACT