Schrijf je in voor de opleiding Relatietherapeut ACT deel 3, Seksualiteit & Intimiteit

Relatietherapie opleiding deel 3, Seksualiteit & Intimiteit

De volledige Relatietherapeut ACT opleiding bestaat uit drie modules van vier dagen maar deze modules zijn ook los van elkaar te volgen. Module 1 van de jaaropleiding Relatietherapeut ACT betreft een praktische methodiek voor relatietherapie waarbij communicatie en acceptatie centraal staan: IBCT. Module 2 van de jaaropleiding Relatietherapeut ACT handelt over hechting & verbinding in relaties en start in september 2022. In module 3 ‘Seksualiteit en Intimiteit’ gaan we onder meer uitgebreid in op seksuele problematiek, de verschillen en overeenkomsten in seksualiteit bij mannen en vrouwen en leren we seksuele fabels van feiten te onderscheiden. Ook staan we uitgebreid stil bij je houding als hulpverlener. De eerstvolgende module ‘Seksualiteit en Intimiteit’ vindt plaats in Amsterdam op 2 februari, 16 februari, 16 maart en 30 maart 2023. Hieronder kun je verder lezen over de module ‘Seksualiteit en Intimiteit’.

Voor wie

Is de opleiding Relatietherapie 3, Seksualiteit & Intimiteit iets voor jou?

Relatietherapie 3, Seksualiteit & Intimiteit van StressWise Academy is een vierdaagse module op hbo niveau. De opleiding staat open voor psychologen, therapeuten, maatschappelijk werkers, poh-ggz, docenten, coaches en andere hulpverleners of professionals. De opleiding is geschikt voor iedereen met een hbo of wo achtergrond die graag met stellen of individuen werkt of wil gaan werken, zich hiervoor een stevige basis wil verschaffen en zich wil verdiepen in seksualiteit en intimiteit. Deze korte en krachtige module kan in vele werksettings worden toegepast.

Dit ga je leren

Wat leer je in de relatietherapie opleiding Seksualiteit & Intimiteit?

Deze derde module is een aanvulling en verdieping op modules 1 en 2 van de jaaropleiding Relatietherapeut ACT. We verdiepen ons in seksualiteit en intimiteit, besteden aandacht aan onze houding als relatietherapeut en aan de omgang met cliënten. Tijdens deze praktische en ervaringsgerichte opleiding leer je onder andere:

 • hoe een gezonde seksuele ontwikkeling verloopt;
 • hoe je seksuele problematiek uitvraagt;
 • hoe je seksualiteit en seksuele problematiek normaliseert;
 • het belang van duidelijk en correct taalgebruik (wat wél en niet te zeggen);
 • wat je eigen seksuele waarden en normen zijn;
 • de verschillen en overeenkomsten tussen mannen en vrouwen betreffende seksualiteit en intimiteit;
 • hoe je ACT kunt toepassen bij hulpvragen van je cliënten over seksualiteit en intimiteit;
 • hoe om te gaan met vraagstukken die jou persoonlijk raken;
 • hoe om te gaan met dilemma’s;
 • de meest voorkomende seksuele disfuncties en wat je als therapeut kunt doen;
 • hoe je seksueel misbruik uitvraagt.

Daarnaast vergroot je je kennis over de clitoris, de opwindingscurve, de erectie, seksuele diversiteit, de orgasmekloof, specifieke doelgroepen (en hun hulpvragen), wanneer (en naar wie) je een cliënt doorverwijst, wat te doen wanneer een cliënt over jouw persoonlijke grens gaat (bijvoorbeeld toespelingen maakt of zegt gevoelens voor jou te hebben), taboes en thema’s zoals fetisj, pornoverslaving, vreemdgaan, polyamorie of geheimen binnen een relatie.

Programma

Programma

In deze module krijg je een heldere leidraad aangereikt en leer je technieken en oefeningen die je meteen kunt inzetten. De module wordt afgesloten met een theoretische toets waarmee je laat zien wat je hebt geleerd. Het gaat daarbij niet zozeer om de beoordeling maar meer om de extra leerervaring. Aan het eind van deze module wordt het certificaat ‘Seksualiteit en Intimiteit’ uitgereikt. Voorwaarde voor het in ontvangst nemen van dit certificaat is een actieve deelname en minstens 80% aanwezigheid tijdens deze module.

Lesmateriaal

Wat ga je lezen?

Aan het eind van iedere lesdag zal de docent een link naar een artikel geven welke nodig is ter voorbereiding op de volgende lesdag.

Leeruitkomsten

Het resultaat van de Relatietherapie opleiding Seksualiteit & Intimiteit

Na het afronden van de module heb je de volgende competenties ontwikkeld:

 • Je bent in staat om bij je cliënt of koppels een klimaat te creëren waarin men zich veilig en gehoord voelt.
 • Je bent in staat om seksualiteit open en onverhuld bespreekbaar te maken met je cliënten en daarbij je eigen persoonlijke grenzen te kennen en -indien nodig- bespreekbaar te maken.
 • Je hebt kennis van het verloop van een gezonde seksuele opvoeding. seksuele disfuncties en seksuele diversiteit.
 • Je bent op de hoogte van je eigen professionele grenzen en weet wanneer en naar wie je dient door te verwijzen.
 • Je kunt de opgedane kennis inzetten om koppels en individuen te helpen bij het bespreekbaar maken van seksualiteit en intimiteit.

Kosten & STAP-budget

Relatietherapie Seksualiteit en Intimiteit, kosten & STAP-budget

De module Seksualiteit & Intimiteit is onderdeel van de Relatietherapeut ACT jaaropleiding. De volledige opleiding bestaat uit 12 lesdagen en een serie intervisie. Deze module beslaat vier lesdagen en kost €995. Met gebruik van je STAP-budget is deze interessante relatietherapie opleiding geheel gratis.

Je kunt het STAP-budget aanvragen bij het UWV. Het volgende aanvraagmoment vindt plaats op . Schrijf je dus vóór in als je je STAP-budget wilt inzetten voor het eerste jaar van deze opleiding.

Stap-voor-STAP-plan

Wil jij €1000 korting op jouw opleiding of een gratis training? Zo werkt het:

1. Schrijf je in voor een opleiding of training
Vul het inschrijfformulier in en vink de optie ’STAP-budget’ aan.

2. Je ontvangt je STAP-aanmeldbewijs
Wij mailen je binnen enkele weken het STAP-aanmeldbewijs. Bewaar dit bewijs goed.

3. Vraag jouw STAP-budget aan bij het UWV
Dien je aanvraag in op maandag om 10.00 uur. Bekijk hier de instructies. Je ontvangt van ons een e-mail met duidelijke instructies.

4. Start met je opleiding of training
Je ontvangt binnen vier weken na je aanvraag een bevestiging van het UWV. Je kunt starten met je opleiding of training!

Docenten

Door wie wordt de opleiding Relatietherapie Seksualiteit & Intimiteit gegeven?

De opleiding wordt verzorgd door Jeremy Heshof, psychosociaal therapeut met specialisaties ACT, seksualiteit, relaties en seksverslaving. Hij staat als NVVS-professional geregistreerd in het register bestaande uit deskundigen seksuologische hulpverlening van de Nederlandse Wetenschappelijke Vereniging Seksuologie. Verder is Jeremy te zien als vaste relatiedeskundige in het TV programma ‘Sex Tape’ met Bobbi Eden. Daarnaast is hij met regelmaat te vinden in de media en heeft hij zijn eigen vrijgevestigde praktijk in Klarenbeek. Jeremy heeft jarenlange ervaring met het geven van onderwijs, trainingen en lessen en zijn stijl kenmerkt zich door humor, duidelijkheid en verdieping. Hij maakt daarbij gebruik van verhelderende filmfragmenten en deelt veel voorbeelden uit de praktijk.