Dagelijkse meditatie­sessies

Sinds 16 maart 2020 verzorgt CVM-Online iedere dag een meditatie­sessie, 's avonds van 19:30 tot 20:00 uur. Er heeft zich inmiddels een mindfulness-community gevormd met meer dan 2000 abonnees en dagelijkse honderden deelnemers aan de meditatie­sessies.

Veel deelnemers geven aan de sessie nog eens te willen naluisteren. Of hem op een ander tijdstip te willen beluisteren. Dat is nu mogelijk met de podcasts die je op deze pagina vindt.

De podcast

Je vind hier de volgende podcast van Henrice Vonck, trainer bij het CVM:

  • Mindfulness bij een flakkering van onzekerheid (30 minuten).

Afspelen via SoundCloud

Het gebruik is eenvoudig. Gewoon link naar de gewenste podcast aanklikken en je komt op het SoundCloud-platform van CVM.

Tekst

Tijdens deze meditatie­sessie las Henrice Vonck teksten voor van Oren Jay Sofer en Jon Kabat-Zinn. De tekst van Sofer komt uit ‘Say what you mean’ (2018, p.53), chapter: “Uncertainty: Meeting the unknown”. De tekst van Kabat-Zinn komt uit deze online lezing: "Why Mindfulness Matters - and Why It Might Matter to You!" Jon Kabat-Zinn - “In onze beoefening zijn macro en micro volledig met elkaar verweven. MFN omvat alles.’[…]

Mindful luisteren

Met mindfulness proberen we niet ontspannen te raken of iets te veranderen of op te lossen. Wel trainen we de aandacht en onze opmerkzaamheid. Langs die weg levert mindfulness­training je wel een groeiende stabiliteit en helderheid van geest op. Dat kan je helpen om je situatie in een ander licht te zien en er creatief, anders mee om te gaan. En door de aandacht te richten op hoe de dingen zijn, in het hier en nu, kom je ook in aanraking met een toestand van ontspanning en welzijn, waarmee je altijd in contact bent, ook in de moeilijkste omstandigheden.