Inhoud en programma

Twee dagen inspiratie

  • Verrijk je vak in creatieve workshops en lezingen
  • Vernieuw je aanbod met andere invalshoeken (ideeën voor vervolgtrainingen zoals compassie of mindful communicatie, marketing voor mindfulness­trainers, diversiteit binnen je training)
  • Ontwikkel mindfulness op nieuwe gebieden: bedrijf, onderwijs en in individuele setting.
  • Je programma (MBSR, MBCT of een mix): trouw aan het format of aanpassen aan jouw stijl of doelgroep?

De trainer centraal

Deze zomerschool biedt inspiratie en voeding voor je trainerschap. Want mindfulness­trainers werken meestal heel zelfstandig en dat vraag veel. Je bent gericht op het neerzetten van een waardevolle en effectieve training. Tegelijk ontwikkelt het veld zich snel. Er zijn nieuwe inzichten vanuit onderzoek, marketing en de beroepswereld. En nieuwe trainingen, bijvoorbeeld voor op de werkvloer en in het klaslokaal; in het ziekenhuis en op internet. Kortom: wat beweegt er allemaal? En wat is er nog meer mogelijk binnen, naast of na MBSR/MBCTtraining? Tijdens de zomerschool kijk je over de rand zonder de verbinding met de essentie te verliezen.

COME TO THE EDGE!
Come to the edge.
We might fall.
Come to the edge.
It's too high!
COME TO THE EDGE!
And they came,
and he pushed,
And they flew. Christopher Logue

Dit jaar hebben we een bijzondere hoofdgast: Saki Santorelli. Saki stond naast Jon Kabat-Zinn aan de wieg van MBSR en de mindfulnessbeweging. Hij volgde Kabat-Zinn op als directeur van het Centre for Mindfulness in Massachusetts. Saki geeft een prikkelende, interactieve key note lezing over het hart van MBSR – en hoe je dat als trainer het beste kunt overbrengen.

Daarnaast hebben we meer dan 10 workshops en lezingen. Hierin verkennen inspirerende docenten en trainers de innovaties aan de “growing edges” van de mindfulness­training. Ook is er een ‘Community Cafe’: een plek waar met collega’s kunt napraten, en de laatste informatie over het vak langskomt, bijvoorbeeld via de thematische prikborden.

Dit is de Zomerschool: een tijd om collega’s te ontmoeten, je te laten prikkelen door nieuwe ontwikkelingen en je trainersvak te verdiepen!

Hoofdgast: Saki Santorelli

Saki Santorelli (US), is associate professor of medicine, en was tot voor kort de directeur van het Center for Mindfulness in Medicine, Health Care, and Society, and director of the Stress Reduction Program at the University of Massachusetts Medical School. Vanaf de begintijd (1981) heeft hij met Jon Kabat-Zinn samengewerkt om MBSR en het Center for Mindfulness in Massachusetts groot te maken. Hij is de auteur van Heal Thy Self. Saki Santorelli

Sprekers