De CVM-trainersretraite

Met veel plezier nodigen we jullie uit voor de tweede CVM-Trainersretraite, om samen te mediteren en te leren. De retraite vindt plaats van vrijdag 21 oktober tot en met zondag 23 oktober 2022. Net als vorig jaar verblijven we in Hotel Mennorode in het bosrijke Elspeet op de Veluwe. Een prachtige, rustige plek om in de herfst een weekend door te brengen.

Thema: Verbinden

Het thema van deze retraite is: Verbinden met jezelf, de ander en de wereld om je heen. Je kunt rekenen op inspiratie, nieuwe oefeningen en inzichten, verbondenheid en intervisie, en meditatiebeoefening in stilte. Een gevarieerd, contemplatief en inspirerend programma.

Waarom deze retraite?

Binnen het CVM willen we graag de gemeenschap van trainers, begeleiders en ondersteuners versterken en met elkaar in contact brengen. We zijn enorm blij en geraakt door de rijke schakering en inspiratie van jullie begeleiding van de avond- en ochtendsessies op CVM Mindful Leven, van mindfulness- en compassietrainingen en van alle opleidingen. En laten we vooral ook niet de enorme berg werk vergeten die daarvoor wordt verzet door onze administratiemensen, communicatie en andere ondersteuners. 

De eerste CVM-trainersretraite afgelopen jaar was een groot succes en werd door alle aanwezigen hoog gewaardeerd. En ook in de komende retraite staat de ruimte centraal om elkaar te ontmoeten, om je beoefening te verdiepen door meditatie in stilte en om van elkaar te leren door het uitwisselen van ervaringen en inzichten.

Programma en begeleiding

Het programma is ontworpen en zal worden begeleid door een viertal ervaren mindfulness- en retraitebegeleiders: Jacques van Damme, Francien Post, Margôt van Stee en Wibo Koole.

Samen hebben zij een programma opgesteld waarin in stilte mediteren, verbinding ervaren en voeden, intervisie over je trainerschap en het ontdekken van nieuwe oefeningen een plaats hebben gekregen. Met veel ruimte voor zelfzorg en meditatie in stilte. 

Wibo Koole verzorgt een dhammalezing met als titel Mindfulness in de wereld. Een praktijk van beoefening en actie. Het programma is dus afwisselend en - zo is onze intentie – leerzaam, mindful en compassievol.

Voor wie

Deze retraite is bedoeld voor collega's die betrokken zijn bij trainingen, opleidingen, CVM Mindful Leven, en andere activiteiten van het CVM. Je hebt hiervoor een uitnodiging voor ontvangen. 

Praktische informatie

De CVM-trainersretraite wordt gehouden in Hotel Mennorode in Elspeet. Dat is een fijne plek op de Veluwe, waar het in de herfst ook fijn wandelen is op en buiten het terrein.

We beginnen op vrijdagochtend om 10:00 uur (ontvangst), start programma om 11 uur en we eindigen zondagmiddag om uiterlijk 17:00 uur met de afsluiting.

Voor iedereen is een eenpersoonskamer beschikbaar.

Accreditatiepunten bij VMBN en VVM

We gaan deze CVM-trainersretraite voorleggen aan de accreditatiecommissies van VMBN en VVM met het verzoek om hiervoor bij- en nascholingspunten voor je trainerschap te krijgen. Zo verenigen we het aangename met het nuttige 😊.