Het waarom van MSC voor jongeren

De periode van adolescentie is een tijd van verandering en groei. Een periode van het leven gereserveerd voor rebellie en zelf-ontdekking. Maar nu de eisen van het eisen aan jongeren groeien, is het vaak een periode beladen met verwarring, bezorgdheid en depressie. Voor veel jongeren leiden deze uitdagingen tot een gevoel van er niet bij horen en isolement.

Om jongeren te steunen in het effectiever omgaan met deze voortdurende uitdagingen in hun leven van dag tot dag, ontwikkelden Karen Bluth, Ph.D. en Lorraine Hobbs, M.A. samen de training Making Friends With Yourself (MFY), een empirisch gesteund, 8-weeks programma om jongeren de vaardigheid van zelfcompassie te laten oefenen. Het is de eerste geautoriseerde aanpassing van het originele programma Mindful Zelfcompassie (MSC) voor volwassenen en wordt onderschreven en aanbevolen door Kristin Neff en Chris Germer.

De training Making Friends with Yourself (MFY - MSC for Teens) biedt jongeren oefeningen en inzichten waarmee ze uitdagingen in deze belangrijke jaren met vriendelijkheid en compassie voor zichzelf kunnen aangaan.

In deze video vertellen Karen Bluth en Lorraine Hobbs over hoe zelfcompassie via het Making Friends With Yourself programma jongeren kan helpen, inclusief ervaringsverhalen en onderzoeksresultaten:

Eindelijk, een zelfcompassie-training voor jongeren! Dit prachtige, innovatieve programma raakt precies de essentie van zelfcompassie voor de leeftijdsgroep die het het meest nodig heeft. Van harte aanbevolen! Christopher Germer, mede-grondlegger van het MSC-programma

MSC voor jongeren - trainer worden

Welkom bij de reis om een MSC for Teens-trainer te worden! Een reis die een groot hart en een passie voor het welzijn van jongeren vraagt.

De zesdaagse trainersopleiding MSC for Teens (MFY) zorgt voor het basisniveau van training en vakbekwaamheid om dit programma aan te bieden aan het publiek. Om daarna de MSC for Teens (MFY) Trained Teacher status te krijgen, doorloop je na afronding van de trainersopleiding ook consultatie terwijl je een 8-weeks MSC for Teens (MFY)-programma geeft. Dit gebeurt via het Center for Mindful Self-Compassion. Alle Trained Teachers kunnen worden vermeld in de Directory of Trained MSC for Teens (MFY) Teachers van het Center for MSC.

Dit proces kent twee, en uiteindelijk drie stappen, die we hieronder beschrijven.

Stap 1. De trainersopleiding

Dit is een intensief zesdaags programma dat gegeven wordt door de MSC for Teens (MFY) opleiders, inclusief de ontwikkelaars van het programma, Karen Bluth, Ph.D. and Lorraine Hobbs, MA. De opleiding is gebouwd rond de 8 wekelijkse sessies van de training en er wordt gewerkt met kleine groepen waarin je het geven van de training oefent, met advies en begeleiding van de opleiders. De opleiding omvat ook hoe je ouders adviseert hoe zij hun kinderen kunnen steunen tijdens de trainingsweken. Na de opleiding krijgen deelnemers toegang tot de PowerSchool Learning website met alle belangrijke trainingsmaterialen.

Doelen van de opleiding

Na het voltooien van de MSC for Teens (MFY) trainersopleiding zijn de deelnemers in staat om:

  • De kernthema's en oefeningen in elk van de 8 sessies van MSC for Teens (MFY) te identificeren
  • De redenen te begrijpen waarom de aanpassingen ten opzichte van het MSC-programma voor volwassenen zijn gedaan
  • Verschillende manieren te beschrijven om ouders erbij te betrekken zodat zij hun kinderen op een goede manier kunnen ondersteunen bij hun oefeningen
  • Belemmeringen identificeren die jongeren kunnen tegenkomen bij het leren van zelfcompassie en het oefenen ervan en strategieën hoe ze deze kunnen overwinnen
  • Hun eigen begrip van de kernelementen van het trainen van mindfulness en zelfcompassie aan jongeren te verdiepen.

De dankbaarheid die ik voel nu ik me begin thuis te voelen in deze nieuwe wereld is niet in woorden uit te drukken. Lorraine Hobbs and Karen Bluth hebben hun beider ervaring samengebracht in een programma dat plezier geeft, informatief en aantrekkelijk is en tot transformatie leidt. Celedra Gildea, deelnemer trainersopleiding, San Diego (april 2016)

Voor wie

De zesdaagse intensive trainersopleiding is voor diegenen die het MSC for Teens (MFY) programma willen gaan aanbieden in het onderwijs, in klinische settings, of in hun lokale gemeenschap.

Vereisten deelname

De vereisten voor deelname aan de MSc for Teens (MFY) trainersopleiding zijn:

  • Een dagelijkse mindfulness en zelfcompassie beoefening hebben,
  • Hebben deelgenomen aan een 5-daagse Intensive of een 8-weekse MSC training,
  • Ervaring hebben in het werken met jongeren in het onderwijs of in een klinische setting, bij voorkeur in groepen..

Na voltooiing van de 6-daagse Trainersopleiding MSC for Teens (MFY) ontvangen de deelnemers een certificaat van deelname, dat vermeldt dat zij de MSC for Teens (MFY) TT in zijn geheel hebben gevolgd en dat zij het programma als Teacher Trainee kunnen gaan geven.

Stap 2: Groepsconsultatie sessies

De Teacher Trainees, de deelnemers die de trainersopleiding hebben afgerond, zijn verplicht deel te nemen aan 10 groepsconsultatie sessies (Zoom sessies van een uur, bij tenminste 3 deelnemers, en van 30 minuten bij 1 to 3 deelnemers) terwijl zij hun eerste 8-weekse MSC for Teens (MFY) training geven. (Noot: deze sessie kosten in totaal $400 voor 10 sessies, niet inbegrepen in de prijs van de opleiding). Deze werkwijze geeft de trainees de essentiële steun om MFY trainingen te gaan geven en draagt bij aan het borgen van de integriteit van het programma. Na het voltooien van de vereiste Zoom sessions, ontvangen “trainees” de benaming “Trained Teacher” en kunnen ze worden opgenomen in de Directory of Trained Teachers van het Center for MSC.

MSC for Teens (MFY) gaan geven

Het was een geweldige gift om de fraaie volgorde van het materiaal te zien, net als de innige invoeging van zoveel kerncomponenten van het MSC-programma. Karen and Lorraine’s werk aan dit programma laat een verfijnd voorbeeld zien van het ontwikkelen van een programma voor een nieuwe doelgroep. Michelle Bobowick, deelnemer trainersopleiding, San Diego (april 2016)

De Making Friends with Yourself training wordt gegeven door twee trainers samen. Dat biedt de mogelijkheid dat de ene trainer de emotionele behoeften van de individuele deelnemers in de gaten houdt terwijl de andere aan het trainen is. We weten dat zelfcompassie sterke emoties kan activeren en dat de emoties van jongeren onvoorspelbaar zijn. Het is belangrijk dat trainers een veilige omgeving in stand kunnen houden en de groep kunnen steunen. Daarom adviseren we dat een van de trainers, of een assistent van de MFY-trainer (in het geval een tweede trainer is beschikbaar is), iemand met een klinische ggz-achtergrond is.

MSC for Teens (MFY) trainer zijn

Ons vermogen om anderen te trainen hangt in grote mate af van het ontdekken van de kracht van zelfcompassie in ons eigen leven en van het doorleefd belichamen van de beoefening. Zelfcompassie gedijt in een omgeving van veiligheid, steun, vertrouwelijkheid, individuele verantwoordelijkheid, en een gezamenlijk commitment tot aanwezig zijn en compassie. De opleiders zijn toegewijd aan het creëren van zo'n atmosfeer om te leren voor alle trainers-in-opleiding en hun toekomstige deelnemers aan trainingen. Zoals jullie allemaal weten, vragen jongeren om authenticiteit en transparantie; een stevige eigen beoefening stelt ons in staat om de eigen reis die deze jonge mensen met hart en ziel aangaan, te ondersteunen met diepgang en wijsheid.

Startdata

Lijst van startdata voor de training Trainersopleiding Mindful Zelfcompassie voor jongeren (MSC for Teens)