Inhoud van de opleiding

Trainers en hulpverleners die eerder de volledige MBCL Teacher Training (module 1+2) hebben gevolgd, begeleiden inmiddels zelf MBCL trainingen, of zij bevinden zich in het proces van voorbereiding om dit te gaan doen, of zij integreren MBCL thema’s en oefeningen op andere manieren in hun werk. Vaak ontstaat er dan een behoefte om verder te verkennen en uit te wisselen.

Graag meer van zulke dagen!

In deze extra scholing ligt de nadruk op de verdieping van een aantal thema’s en oefeningen die in de twee modules slechts kort aan bod konden komen; daarnaast is deze ‘terugkommodule’ ook bedoeld als een mogelijkheid tot intervisie en feedback m.b.t. ervaren knelpunten bij het beoefenen en begeleiden van compassiegerichte oefeningen en het werken met het MBCL-programma.

Literatuur

  • Koster, Frits & Van den Brink, Erik. Compassie in je leven. Boom, november 2019 (herziene druk).
  • Van den Brink, Erik & Koster, Frits. Compassievol leven. Boom, 2016 (herziene druk).

Fijn om ‘weer bij te zijn’ met de allerlaatste ontwikkelingen.

Programma

Doel van dit tweedaagse nascholingsprogramma:

  • Het verdiepen van mindfulness-based compassiegericht werken voor trainers/hulpverleners die ervaring hebben opgedaan met het werken met (onderdelen van) het MBCL programma.
  • Het verdiepen van inzicht bij welke cliënten en op welke wijze compassietraining heilzaam kan zijn.
  • Het verdiepen van de professionele basishouding en de vaardigheden in mindful dialoog of inquiry bij compassietraining.

Inhoud:

  • Nieuwe ontwikkelingen in het programma en bij het beoefenen en begeleiden van MBCL.
  • Omgaan met reactiviteit bij deelnemers en bij jezelf.
  • Medevreugde, speelsheid, lichtheid en humor in de training.
  • Specifieke intervisievragen.
  • Intervisievragen van deelnemers m.b.t het begeleiden van MBCL Graag deze uiterlijk een week voor aanvang van de workshop mailen naar href="mailto:[email protected]">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Nascholingsuren en bewijs van deelname

Mogen jullie de humor behouden.

De dagen worden gemeld bij de VMBN als erkende nascholing voor mindfulness­trainers. Het aantal lesuren bedraagt 12. Deelnemers ontvangen na afloop een bewijs van deelname.

Overig

Meditatiekussens en –bankjes zijn aanwezig. Deelnemers wordt aangeraden gemakkelijk zittende kledij, een handdoek, (fleece)dekentje en eventuele andere hulpmiddelen mee te nemen die de beoefening kunnen ondersteunen.

Voor wie

Succesvolle deelname aan module 1 en module 2 MBCL (aangeboden als 2x3 dagen of 1x6 dagen). N.B. Dit is een minimumvereiste. Andere workshops of opleidingstrajecten, waarin compassie centraal staat, zijn geen vervanging hiervoor..

Bijzonderheden

Er zijn 22 plaatsen beschikbaar; de scholing gaat door bij minimaal 12 aanmeldingen. Plaatsing is op volgorde van binnenkomst; vol is vol.

Startdata

Lijst van startdata voor de training Nascholing Compassietrainer MBCL