2020

 • Babette Kuipers - Hiensch

  Babette Kuipers - Hiensch

  Mindfulness­trainer

  Babette Kuipers - Hiensch

  Mensen die mindful werken kunnen beter omgaan met werkdruk, ervaren minder stress, werken met meer aandacht & focus, zijn creatiever & productiever in hun werk, zijn communicatief vaardiger, houden werk & privé meer in balans, nemen zelf meer verantwoordelijkheid, gaan respectvoller met elkaar om, ervaren meer werkplezier, kalmte & veerkracht. Dit kostbare resultaat raakt mij iedere keer weer en inspireert mij enorm om medewerkers binnen organisaties hierin te trainen en begeleiden middels een Mindful Werken met Compassie training.

 • Bart Hansma

  Bart Hansma

  Mindfulness­trainer

  Bart Hansma

  Onze aandacht bepaalt vrijwel alles maar bepalen we onze aandacht? Ruim 95% van alles wat we doen, doen we op de automatische piloot. Dat werkt vaak prima maar kan ook in de weg staan van onze persoonlijke en professionele groei en een belangrijke oorzaak zijn van stress. Mindfulness is een vaardigheid van open aandacht die kan helpen inzicht en grip te krijgen op je gewoontepatronen, in je werk en daarbuiten. Als mindfulness­trainer en spreker in organisaties help ik professionals en organisaties deze vaardigheid ontwikkelen.

 • Marianne Elissen

  Marianne Elissen

  Mindfulness­trainer

  Marianne Elissen

  Door mijn achtergrond als bedrijfsjurist ben ik bekend met druk en hectiek op het werk. Ik heb zelf ervaren dat de vaardigheden die je ontwikkelt tijdens mindfulness-training, juist in een werkomgeving heel nuttig zijn. Door de training leerde ik om minder vanuit gejaagdheid te werken. En het mooie is dat je de sleutel zelf in handen hebt om meer uit jezelf te halen en om met meer plezier en veerkracht in je werk te staan.

  Ik ben een enthousiaste en betrokken trainer die met beide benen op de grond staat en mijn trainingen kenmerken zich door een no-nonsense aanpak.

 • Rosetta Kooistra - Zwetsman

  Rosetta Kooistra - Zwetsman

  Mindfulness­trainer

  Rosetta Kooistra - Zwetsman

  Een kleine 30 jaar geleden volgde ik de MBSR training van Rob Brandsma. Een training die mijn drukke leven positief heeft beïnvloed. De beoefening van mindfulness zorgt tot op de dag van vandaag ervoor dat ik balans en rust vind en kan genieten in het moment. En deze balans wilde ik graag aan anderen meegeven.

  5 jaar geleden ben ik opgeleid als Mindfulness Trainer. Daarna de specialisatie Mindfulness in Organisaties, waarmee voor mij alle puzzelstukjes op hun plek vielen. Mijn ervaring als directeur, organisatieadviseur, coach en mindfulness trainer komen samen in mijn werk als mindful werken consultant. Het bevorderen van het mindful samenwerken binnen teams, tussen teams en in een organisatie zorgt er mijn inziens voor dat leven en werk meer in balans is, veerkracht ontwikkelt wordt en meer bewustzijn van het hier en nu geeft. Dat gun ik niet alleen mijzelf, maar geef dat ook graag mee aan anderen!

2019

 • Agnes Wijma

  Agnes Wijma

  Mindfulness­trainer

  Agnes Wijma

  Mijn specialisatie is coaching en training gericht op mindful werken. Hoe je los kunt komen van de dagelijkse stress en/of gebrek aan focus en met een heldere geest je werk effectiever kunt aanpakken. Mijn basisopleiding tot mindfulness­trainer, categorie 1, heb ik gevolgd aan het Radboud UMC (post academische opleiding). Mijn ervaring heb ik opgebouwd in verschillende branches (overheid, waaronder rechtbanken, zorg, zakelijke dienstverlening, onderwijs en hightech bedrijven). Door achtergrond (studie en werkervaring) als HR-adviseur spreek ik de taal van organisaties en heb ik extra oog voor de organisatie context, vooral waar het gaat om de vertaalslag naar de dagelijkse werkpraktijk.

 • Inge Witkamp

  Inge Witkamp

  Mindfulness­trainer

  Inge Witkamp

  Elke dag met plezier naar je werk gaan, je vitaal voelen, goede relaties hebben met je collega’s: wie wil dat nou niet?

  Mindful Rijk is een expertise centrum op het gebied van mindfulness binnen de rijksoverheid. Onze missie is bij te dragen aan een positieve werkomgeving waarin medewerkers kunnen floreren. Ik heb mij gespecialiseerd in mindfulness en positieve psychologie in organisaties en geloof in de kracht van amplitie. Met 15 werkjaren bij de rijksoverheid neem ik ruime ervaring mee op zowel het gebied van advisering op organisatieniveau als het geven van trainingen op de werkvloer.

2018

 • Danielle ter Haar

  Danielle ter Haar

  Mindfulness­trainer

  Danielle ter Haar

  In 2011 ben ik opgeleid tot trainer Mindfulness (HU) en deed de vervolgopleidingen trainer Zelfcompassie en trainer Mindfulness in Organisaties. Ik heb een grote passie voor welzijn, gezondheid en vitaliteit met name voor medewerkers in organisaties. Mijn trainingen helpen mentale overbelasting te voorkomen, beter balans te bewaren en veerkracht te vergroten.

  Silentum Mindfulness verzorgt trainingen en workshops Mindful Werken op maat door geheel Nederland. De deelnemers in de twee ziekenhuizen waar ik trainer ben, noemen mij in hun evaluaties vaak “praktisch, nuchter en vakkundig”. Ik denk graag met u mee, bel of mail mij gerust voor vrijblijvende informatie.

 • Heidi Does

  Heidi Does

  Mindfulness­trainer

  Heidi Does

  Niet zeuren, gewoon je schouders eronder en een tandje erbij. Ik zie het veel leiders en medewerkers doen: steeds harder werken als er druk op de ketel staat in hun organisatie. Tot ze uitvallen met stress- en burn-outklachten. Ik geloof dat het anders kan. Dat je als organisatie de beste resultaten neerzet als je mensen mindful leren werken. Vanuit rust, focus en overzicht.

  In de regio Alkmaar geef ik groepstrainingen voor medewerkers en 1-op-1 coaching voor senior executives. Vanuit mijn jarenlange ervaring in het bedrijfsleven, op de werkvloer en als ondernemer. Benieuwd? Bel of mail gerust voor meer info.

 • Mabeth Ciurans

  Mabeth Ciurans

  MIndfulnesstrainer

  Mabeth Ciurans

  Het inspireert mij mensen in beweging te brengen en samen ‘op onderzoek te gaan’ hoe zij actief kunnen bijdragen aan hun eigen welzijn en (weer) bewust te zijn van wat er in en om hen heen gebeurt.

  Mijn eigen training in verschillende vormen van meditatie startte in 1999. Mindfulness speelde al lange tijd een belangrijke rol en tijdens het doorlopen van de mindfulness­training, vond ik uiteindelijk de toepasbaarheid van meditatie in het dagelijks leven. Eerdere methoden vielen hiermee op hun plek. Mindfulness heeft me geleerd milder te zijn voor mijzelf én anderen en om te gaan met de onvermijdelijke uitdagingen en stress van het leven. Hierdoor lukt het me meer vanuit rust te handelen en bewuste(re) keuzes te maken. De beoefening van Mindfulness heeft mijn leven enorm verrijkt en dat gun ik ieder mens.

  Ik werk met trainingsgroepen van 4 tot 12 deelnemers. Een kennismakingsgesprek gaat vooraf aan de training. Mijn werkwijze is betrokken, praktisch, rustig en toch ook enthousiast waarbij een accepterende houding en het scheppen van een veilige sfeer belangrijk is voor me. Naast de mindfulness­training geef ik trainingen in (zelf)compassie, workshops en vervolgbijeenkomsten. In organisaties geef ik tevens de training 'Mindful Werken'.

  Zeer regelmatig neem ik deel aan stilteretraites en volg ik trainingen in (mindfulness) meditatie, (zelf)compassie en Taoïstische tai chi interne kunsten voor gezondheid.

  Naast mindfulness­trainer ben ik werkzaam als trainer teambuilding waar ik muziek-instrumenten en mindfulness gebruik als middel voor verbinding en communicatie. Daarnaast ben ik ruim 18 jaar geaccrediteerd tai chi instructeur op vrijwillige basis bij een internationale non-profit organisatie.

 • Monique Verhulst

  Monique Verhulst

  Mindfulness­trainer

  Monique Verhulst

  Na de afronding van de studie Communicatiewetenschappen, ben ik zestien jaar werkzaam geweest in het bedrijfsleven, tevens in leidinggevende posities op het gebied van Marketing & Communicatie.

  Sinds 2006 ben ik mij nader gaan verdiepen in vipassanameditatie en ben vervolgens tot mindfulness­trainer opgeleid. Ik heb diverse nascholingen gevolgd op het gebied van Mindful Werken, Mindful Communiceren, Mindful Leidinggeven en heb de postuniversitaire opleiding tot MiO Trainer (Mindfulness trainer in Organisaties) met succes afgerond. In deze opleiding staan mindfulness en positieve psychologie, bevlogenheid en effectieve teams centraal.

  Ik ben zeer geboeid door het menselijk brein, door de invloed die onze levensgeschiedenis, onze gedachten en denkbeelden hebben op ons welbevinden. Hoe we gedachten soms enorm kunnen uitvergroten en kunnen verwarren met de realiteit. Geboeid door de mechanismen waarmee we ons staande houden in het dagelijks leven en de mechanismen waardoor stress en overbelasting ontstaan. Daarbij heeft het raakpunt van de neurologische wetenschap en mindfulness zeer mijn interesse: kennis over ons brein, onze mind en ons stresssysteem draagt bij aan zelfbegrip en hoe we daadwerkelijk bestendige veranderingen kunnen realiseren in onszelf (neuroplasticiteit).

 • Nienke Heijbroek

  Nienke Heijbroek

  Mindfulness­trainer in organisaties en in de natuur

  Nienke Heijbroek

  Voor mij is Mindfulness een krachtig middel om stop-momenten in de dag in te bouwen en tot mezelf te komen. Hierdoor handel ik meer vanuit rust en verbondenheid met mezelf. Hier profiteer ik van als moeder, partner, collega en vriendin. Van jongs af aan heb ik de behoefte gehad de stilte op te zoeken. Ik merkte dat je zo contact kunt maken met een meer intuïtief weten in plaats van het altijd actieve denken centraal te stellen. Pas toen ik Mindfulness ging beoefenen heb ik de behoefte aan rust en stilte kunnen integreren in mijn dagelijks leven. Ik heb geen vakantie meer nodig om op te laden.

  Na een retraite in 2001 ben ik intensief yoga en meditatie gaan beoefenen. Vipassana-meditatie, mindful yoga, westerse meditatie en de Mindfulness­oefeningen inspireren mij.

  Sinds 2005 werk ik als trainer, coach en organisatieadviseur. De afgelopen jaren heb ik vooral binnen de zorg teams gecoacht en verandertrajecten begeleid. Op dit moment werk ik in meerdere sectoren en geef ik mindfulness binnen organisaties en op open inschrijving.

  Ik ben sociaal psycholoog en heb daarnaast opleidingen gevolgd tot organisatieadviseur, trainer en coach. In 2010 ben ik opgeleid tot mindfulness­trainer. Ik volg regelmatig retraites en cursussen om mijn opmerkzaamheid verder te verdiepen.

  Bewust aanwezig zijn is voor mij een verrijking van mijn leven. Ik vind het geweldig om anderen te faciliteren om meer balans en rust in zichzelf te vinden.

 • Simone Lips

  Simone Lips

  Psychologe en (jongeren) mindfulness­trainer

  Simone Lips

  Ik ben arbeids- en organisatie psychologe (1964) en heb een jarenlange ervaring in het geven van trainingen op het gebied van communicatie, leiding geven en persoonlijke ontwikkeling. In de meest organisaties waar ik heb gewerkt heb ik veel stress, onvrede en conflicten gezien, met alle gevolgen van dien. Vaardigheidstrainingen zijn behulpzaam, maar bleken toch regelmatig een korte termijn oplossing te bieden. Er is veelal meer zelfbewustzijn en zelfmanagement nodig voor meer bestendige veranderingen.

  Toen ik in aanraking kwam met mindfulness bleek dat dit de ontbrekende schakel was in mijn leven en werk. Door mindfulness heb ik sneller in de gaten dat ik stress ervaar en schiet daardoor minder makkelijk in ineffectieve patronen. Dit zie ik ook bij veel cursisten.

  Ik hoor van hen ook dat ze hierdoor vaker weten te kiezen voor gezonde coping strategieën en regelmatiger tijd in bouwen voor rust en herstel. Ook helpt mindfulness om meer te genieten van de mooie dingen in het leven en wijzer en gezonder om te gaan met de lastige aspecten van het leven, waar we ook allemaal mee te maken krijgen. Ik ben er een milder mens door geworden, voor anderen en zeker ook voor mezelf.

  In mijn werk als mindfulness­trainer sta ik voor helderheid, rust, doortastendheid en een ‘met beide benen op de grond’ benadering. Het is mijn missie om mindfulness in organisaties te brengen en op die manier een bijdrage te leveren aan meer vitaliteit en veerkracht voor iedereen die daar werkt. werkt. Meer info op: mindfulmoving.nl