Flevoland

 • Laura Mastenbroek

  Laura Mastenbroek

  Mindfulness­trainer

  Laura Mastenbroek

  Al langere tijd ben ik bezig met Mindfulness., door met regelmaat te mediteren en af en toe een retraite. Mijn dank was groot om deze interesse te kunnen verbreden naar mijn werkveld; ik ben Orthopedagoog Generalist en in opleiding tot systeemtherapeute. Momenteel werk ik bij MoleMann in Almere, een instelling voor volwassen en jeugd ggz, waar we het gedrag van iemand zien in de (bredere) context waarbinnen iemand zich beweegt. De behandelingen zijn dan ook gericht op de dynamiek binnen een gezinssysteem en het herstellen van beschadigde verbindingen. Dit wordt ook wel systeemtherapie genoemd. Binnen MoleMann geef ik samen met een collega de groep ACT (Acceptance and Commitment Therapie) voor volwassenen, waar mindfulness een belangrijk onderdeel van uitmaakt.

Friesland

 • Froukje Visser

  Froukje Visser

  Mindfulness­trainer

  Froukje Visser

  Met een holistische en systemische blik kijk ik als orthopedagoog naar de cliënten en gezinnen die in mijn praktijk komen. Je kunt bij mij terecht voor groepstrainingen mindful parenting en individuele mindfulness trajecten. Daarnaast integreer ik mindfulness in mijn behandeltrajecten bij zowel ouders als kinderen/jongeren. Benieuwd geworden? Je bent welkom voor een vrijblijvende inspiratiesessie! Warme groet, Froukje Visser.

  “Met de kennis van de wetenschap en het voelen van het hart heb je ons gedragen en een liefdevol zetje gegeven. Gewoon zijn. Zonder oordeel, met mildheid. Niet alleen naar onze kinderen, maar ook naar onszelf (review van een moeder).

  Kijk voor meer informatie op: https://www.justbecompany.nl en https://praktijkdesinne.nl 

 • Marieke Brenkman-Res

  Marieke Brenkman-Res

  Mindfulness­trainer

  Marieke Brenkman-Res

  Vele momenten heb ik intens genoten van de periode dat onze kinderen klein waren. Natuurlijk was het af en toe ook lastig en wist ik even niet waar ik goed aan deed. De overhand had toch zeker veel plezier beleven met de kinderen en bewust zijn van hun speelse, vrolijke aanwezigheid. Deze ervaring of een stukje daarvan wil ik graag overbrengen aan ouders binnen mijn praktijk en daarbuiten.

  Aanbod/ specialiteiten: mindful parenting training voor groepen en mindful parenting training individueel of voor koppels. Kind- en gezinsbegeleiding in de natuur en met veel creativiteit, familieopstellingen.

Gelderland

 • Esther Go

  Esther Go

  Mindfulness­trainer

  Esther Go

  Ik werk sinds 2008 als pedagoog in gezinnen waar er sprake is van ontwikkelingsproblematiek bij de kinderen (bv autisme, angsten, adhd). Ik ondersteun de ouders hierbij, praktisch en emotioneel. Sinds 2015 ben ik gecertificeerd Mindful Parenting trainer en sinds 2019 gecertificeerd Mindfulness­trainer bij volwassen met autisme.

  Mindfulness helpt ouders enorm om minder reactief te zijn en om beter voor zichzelf te zorgen. Wat ook prettig is, is dat ouders weer meer kunnen genieten van de dingen die goed gaan en fijn zijn. Ouders kunnen een Mindful Parenting cursus volgen, Stiltedagen volgen of losse mindfulness sessies bijwonen die ik wekelijks geef.

 • Hedwig Smit

  Hedwig Smit

  Mindfulness­trainer

  Hedwig Smit

  Uit eigen ervaring weet ik hoeveel mindfulness voor een mens kan betekenen. Worstelend met overspannenheidsklachten, volgde ik een 8-weekse MBSR/MBCT-training. Daarna wist ik: “Hier wil ik meer mee doen!”. Als orthopedagoog kwam ik in aanraking met Mindful Parenting en besloot ik zelf de opleiding te volgen. Hoe mooi om te zien hoe ouders gedurende de training anders naar hun kind leren kijken en naar het leven in het algemeen. Ook dat smaakte naar meer. Inmiddels rond ik in juli 2020 de opleiding tot mindfulness trainer (categorie 1) af.

  Momenteel werk ik als orthopedagoog en Mindful Parenting trainer binnen de jeugd ggz, daarnaast geef ik als ZZP’er MBSR/MBCT trainingen.

 • Marion Baars

  Marion Baars

  Mindfulness­trainer

  Marion Baars

  Als mens maak ik graag contact met de uniciteit van mensen. Mijn passie ligt in transsylvaanse muziek en dans, en in het bewandelen van bergen. Uniciteit is ook het uitganspunt in mijn werk met ouders en kinderen. Ieder mens draagt zijn eigen kroon. Van niemand mag de kroon van het hoofd gehaald worden. Ik ben werkzaam in mijn eigen praktijk als orthopedagoog Generalist.

Groningen

 • Lot de Vries

  Lot de Vries

  Mindfulness­trainer

  Lot de Vries

  Ik ben werkzaam in de jeugdpsychiatrie en daarnaast een enthousiaste mindfulness trainer. Mindfulness heeft mij persoonlijk veel ondersteuning en verrijking in het leven gegeven. Ook ben ik Mindful parenting trainer. De trainingen die ik geef worden als zeer zinvol ervaren. Ouders leren door eigen ervaringen op een andere manier om te gaan met de soms stressvolle opvoeding. Door Mindful Parenting kan je als ouder meer ruimte in je denken ontwikkelen. Veel problemen ten aanzien van de opvoeding en alles wat daar mee samen hangt, kunnen zo doende vanuit een ander perspectief bekeken worden. Er kan rust en ruimte gecreëerd worden in het soms chaotisch bestaan als ouder.

Hong-Kong

 • Hoi Chun Lok

  Hoi Chun Lok

  Hoi Chun Lok

  Mr. Lok is a mindfulness teacher for children, adolescents, and adults. Having received mindfulness teacher training in the UK, the Netherlands, and the US, he has extensive experience in teaching mindfulness in various settings, including but not limited to mainstream and special schools, social welfare and rehabilitation services, community mental health services, and clinical psychological services in hospitals.

Limburg

 • Marlies Verhees - van Soest

  Marlies Verhees - van Soest

  Mindfulness­trainer

  Marlies Verhees - van Soest

  Mijn naam is Marlies Verhees en ik werk als GZ-psycholoog in Noord- en Midden Limburg. In 2016 heb ik via mijn werkgever de opleidingen Mindful Ouderschap en MyMind gevolgd. Dit vind ik een enorme verrijking in mijn werk met kinderen, jongeren en hun ouders. Maar ook voor mij als persoon. Naast de groepen gebruik ik veel Mindfulness in mijn individuele trajecten met jongeren.

Noord-Brabant

 • Gisella Brom

  Gisella Brom

  Mindfulness­trainer

  Gisella Brom

  Mindfulness trainer, EMDR therapeut, CGT, MBT

Noord-Holland

 • Carlijn van Es

  Carlijn van Es

  Mindfulness­trainer

  Carlijn van Es

  Mijn naam is Carlijn van Es, klinisch ontwikkelingspsycholoog en promovenda. Ik ben in 2016 gestart met het volgen van verschillende trainersopleidingen bij UvA Minds You. Ook heb ik bij UvA Minds als mindfulness trainer gewerkt, met name met ouders en hun kinderen en baby’s. In mijn huidige werk, waar ik met name werk met vluchtelingenkinderen, -jongeren en – gezinnen, pas ik mijn mindfulness kennis en ervaring nog regelmatig toe.

 • Dorine Swartberg

  Dorine Swartberg

  Mindfulness­trainer

  Dorine Swartberg

  Elke dag ben ik dankbaar dat mindfulness in mijn leven is gekomen. Als ouder van een kind met autisme heb ik zeer veel baat bij mindfulness. Dit gun ik iedere ouder en ieder kind. Kinderen opvoeden is geen makkelijke opgave en dagelijks komen we als ouders weer nieuwe uitdagingen tegen. Het is een zegen om op deze momenten bij mezelf te kunnen blijven en vanuit keuze te kunnen reageren. Dit is wat mindfulness mij in de opvoeding en in mijn dagelijks leven brengt.

  Ik ben psycholoog en categorie 1 gecertificeerd mindfulness­trainer. Tevens ben ik gediplomeerd mindfulness­trainer voor kinderen met ADHD/autisme.

 • Eefje Kerstens

  Eefje Kerstens

  Mindfulness­trainer

  Eefje Kerstens

  Als gezinscoach bij FamilySupporters zet ik de MYmind- en Mindful Parenting-trajecten in om gezinnen een ademruimte te helpen nemen en (nog) meer van elkaar te kunnen genieten. In het voortgezet onderwijs heb ik als .b trainer pubers kennis laten maken met wat mindfulness hen kan bieden. Verder ben ik video-hometrainer wat net als mindfulness ouders helpt om vanuit rust met een beginnersgeest naar hun gezin te kijken en zo opnieuw vrolijk te worden van hun gezin.

  Ik woon met mijn zoontje, vriend, hond en kat in Amsterdam en geniet erg van dit gezelschap!

 • Elisabeth de Zeeuw - van der Heide

  Elisabeth de Zeeuw - van der Heide

  Mindfulness­trainer

  Elisabeth de Zeeuw - van der Heide

  Als GZ-psycholoog, systeemtherapeut en aankomend Infant Mental Health-specialist werk ik bij Nuhoff Psychotherapie. Mijn specialisatie is gezinnen met jonge kinderen (0-12 jaar). Ik werk vanuit de overtuiging dat je als ouder/verzorger met een kalm brein veel beter in staat bent je kind/baby echt te zien en aan te voelen wat het van je nodig heeft. Het zo veel mogelijk verminderen van stress is daarom voorwaarde om tot verandering te komen. Ik ben Mindful Parenting Trainer met als specialisatie Mindful met je Baby. Ik geef momenteel geen groepen maar gebruik de kennis en oefeningen in mijn werk met ouders en kinderen. Ben je geïnteresseerd geraakt, zie dan ook: Nuhoff-psychotherapie.nl.

 • Imke van Lotringen

  Imke van Lotringen

  Mindfulness­trainer

  Imke van Lotringen

  Imke is een breed georiënteerde orthopedagoog. Zij heeft gewerkt op de Universiteit Utrecht bij Pedagogische wetenschappen. Imke heeft tevens als orthopedagoog zorg gedragen voor professionele hulp en aandacht voor kwetsbare vrouwen en hun kinderen zonder verblijfsstatus. Afgelopen jaren werkt Imke binnen de jeugd GGZ. Waar zij nu als orthopedagoog  binnen UvA minds zich o.a. bezig houdt met intakegesprekken, het afnemen van psychologisch onderzoek en de behandeling van uiteenlopende problematiek bij kinderen, jongeren en ouders. Binnen UvA minds geeft Imke de volgende Mindfulness trainingen: Mindful met je baby, Mindful Parenting en Mindfulness training voor kinderen en pubers met ADHD.

 • Kina Smit

  Kina Smit

  Kina Smit

  Kinderen en jongeren blijven me verrassen. Van de speelse onbevangenheid en nieuwsgierigheid van kinderen en de stoere kwetsbaarheid van jongeren krijg ik nooit genoeg!

  Mijn passie is met aandacht en een open blik kijken naar lastig gedrag en aan te sluiten bij wat wel goed gaat en van daaruit te werken aan verandering. Uiteindelijk ligt de kracht tot verbetering en verandering in iedereen zelf. Vanuit praktijk Kina help ik kinderen en jongeren hun eigen mogelijkheden te (her)ontdekken. Ik bied een veilige plek waar kinderen zichzelf kunnen zijn en kunnen oefenen met wat moeilijk gaat op een speelse en sportieve manier.

  In 2004 ben ik als orthopedagoog afgestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Vervolgens heb ik tot 2014 als orthopedagoog gewerkt in de Jeugd- en Opvoedhulp en bij verschillende GGZ instellingen.

 • Marion Kogelman-Bloo

  Marion Kogelman-Bloo

  Mindfulness­trainer

  Marion Kogelman-Bloo

  Marion Kogelman-Bloo is van oorsprong docente. Na een academische opleiding pedagogiek vond zij haar weg steeds meer in mindfulness. Met diverse trainingen en cursussen biedt ze mensen de helpende hand als het leven even tegenzit. Maar ook wanneer je meer uit jezelf wilt halen of op zoek bent naar rust in je leven, kan Marion je verder helpen. Vanuit jouw behoeften en jouw eigenheid. Marion is gecertificeerd mindfulness trainer; mindfulness MBSR en mindful ouderschap. De meeste zorgverzekeraars vergoeden een groot deel van haar trainingen.

 • Melissa Jacobovits de Szeged - Ahlqvist

  Melissa Jacobovits de Szeged - Ahlqvist

  Mindfulness­trainer

  Melissa Jacobovits de Szeged - Ahlqvist

  Hoe ga jij om met uitdagingen? Verwachtingen? Teleurstellingen? Vaak denken we bewuste keuzes te maken, maar zijn we ons onbewust van de drijfveren achter ons gedrag. Als mindfulness­trainer, mediator en coach zie ik dat keuzes vaak worden gemaakt op de automatische piloot. En ook als mens ben ik me hier zelf bewust van. Omdat het vroeger zo ging of omdat het zo zou ‘moeten’ zijn. Omdat er (onbewuste) emoties meespelen, oude overtuigingen van invloed zijn. Juist in het contact met naasten. Onze familie. Onze (ex) partners. Onze kinderen.

  Ik geloof dat we in elke situatie kunnen kiezen hoe we in het leven staan. Hoe we met onszelf en de mensen om ons heen omgaan. En dat begint met bewustzijn. Vaak hebben we niet in de hand hoe het leven loopt, maar zijn we wel vrij in onze keuze hoe we ergens mee omgaan. En die eigen verantwoordelijkheid, het maken van een bewuste keuze en bewust aandacht geven aan wat voor jou belangrijk is, geeft vrijheid en kracht!

 • Richard Koster

  Richard Koster

  Mindfulness­trainer

  Richard Koster

  Hallo ik ben Richard Koster. Ik heb een praktijk in psychosociale hulpverlening en heb veel ervaring in het behandelen van kinderen, jongeren, volwassenen en gezinnen met een al dan niet complex (psychiatrisch) probleem. Door goed te luisteren en het bieden van praktische “tools” wil ik mijn cliënten positief ondersteunen zodat ze weer zelfstandig verder kunnen. Ik ben gecertificeerd Mindful Ouderschap en Mymind Kids­trainer en begeleidt met regelmaat groepen ouders en kinderen op het gebied van Mindfulness. Deelnemers zijn enthousiast over de training omdat mindfulness heel breed aansluit bij hun hulpvragen. Als trainer is het telkens mooi om te zien hoe de ouders en de kinderen tot blijvende inzichten komen.

 • Riemke Groeneveld

  Riemke Groeneveld

  Mindfulness­trainer

  Riemke Groeneveld

  Mijn naam is Riemke Groeneveld, orthopedagoog, onderwijskundige & trainer mindful parenting. In Bussum heb ik een praktijk voor kinderen, jongeren en ouders. Met veel plezier werk ik dagelijks met clienten aan een breed scala aan hulpvragen. Mindfulness is daarin een belangrijke behandelpijler.

  De MBSR was 5 jaar geleden mijn start met Mindfulness. Gevolgd door een retraite bij Frits Koster en een trainersopleiding Mindful Parenting bij Susan Bogels. Daarna veel geleerd bij de zelfcompassietraining van Kirsten Neff en Chris Germer. Binnenkort wederom een trainersopleiding Mindfulness voor kids. De waarde van Mindfulness ervaar ik dagelijks. Hoop daar anderen ook in te inspireren!

 • Sabine Balsma

  Sabine Balsma

  Mindfulness­trainer

  Sabine Balsma

  Mijn werk en passie is het begeleiden van kinderen en ouders zo dat ouders liefdevol naast en achter hun kinderen kunnen staan. De moeilijkheden die er soms zijn gaan zien als kansen om met en van elkaar te leren en dwars door alles heen weer uit te komen bij waar je van elkaar houdt. Dat doe ik met behulp van Integratieve therapie en Mindfulness vanuit mijn eigen praktijk in Hilversum. Elk jaar in januari, april en oktober starten er nieuwe trainingen mindfulparenting, mindful met je baby en ouder en kind mindfulness.

 • Sasja Duijff

  Sasja Duijff

  Mindfulness­trainer

  Sasja Duijff

  Ik ben gepromoveerd GZ-psycholoog, Infant Mental Health (IMH)specialist en Mindfulness­trainer . Van 2003-2018 werkte ik bij het Wilhelmina Kinderziekenhuis, Utrecht als medisch psycholoog en onderzoeker. Klinisch werkte ik met veel verschillende groepen, waaronder kinderen met aangeboren aandoeningen en/ of syndromen zoals 22q11DS. Ik zag daar veel stress en verdriet, maar ook veel veerkracht. Daar is mijn passie voor het ondersteunen van de ouder-kind relatie door het bevorderen van stresshantering van ouders ontstaan.

  Sinds 2018 werk ik als zelfstandige, waarbij ik mij richt op het ondersteunen van ouders in hun ouderschap. Dit doe ik bij de OuderKindLijn in Amsterdam en (inter)nationaal bij Care4Minds. Ik geef consultaties, trainingen en workshops; zowel individueel als voor groepen, in het Engels en Nederlands. Tevens verzorg ik onderwijs op het gebied van mindfulness en IMH, bij oa RINO Amsterdam, Centrum voor Mindfulness en TNO en houd ik mij bezig met onderzoek aan het Radboud UMC. Mindfulness gaat voor mij over vertragen, verbinden, non-verbale signalen leren lezen en kijken naar jezelf en de ander vanuit open nieuwsgierigheid en kwetsbaarheid. En weten dat je steeds opnieuw mag beginnen.

Overijssel

 • Anneloes Slaghekke

  Anneloes Slaghekke

  Mindfulness­trainer

  Anneloes Slaghekke

  De invloed van opvoeding op de ontwikkeling van een kind heeft me altijd beziggehouden. Na het afronden van mijn studie Pedagogische Wetenschappen aan de UvA ben ik in toenemende mate geïnteresseerd geraakt in de mogelijkheden die mindfulness kan bieden aan ouders. Bijvoorbeeld om op een andere manier om te gaan met opvoedingsstress. Sinds ik mindfulness beoefen lijken belangrijke waarden als bewustwording, je open stellen, niet oordelen, acceptatie en een milde vriendelijke houding naar onszelf en anderen van groot belang tijdens dit proces. Ik ben verheugd om dat als trainer te mogen delen met andere ouders.

 • Ingeborg Zweers-Meester

  Ingeborg Zweers-Meester

  Mindfulness­trainer

  Ingeborg Zweers-Meester

  Ik werk als Kinder- en Jeugdpsychotherapeut in een vrijgevestigde GGZ praktijk in Dalfsen. Ik zie daar ouders en kinderen/jongeren die op een of andere wijze vastlopen. Samen op zoek naar mogelijke oorzaken maar vooral ook richten op wat iemand nodig heeft om de ontwikkeling weer op gang te brengen staan centraal. Mindful parenting
  past heel goed in mijn werkhouding, zowel in reguliere psychotherapeutische behandelingen als ook in de  geprotocolleerde training.

  Het is een hele klus om je staande te houden in een samenleving die hoge eisen stelt en waar mensen geregeld
  veel tijdsdruk ervaren. Stilstaan bij wat er is vinden veel mensen een opgave. Samen oefenen, leren verdragen van onplezierige ervaringen, zorgen voor jezelf en elkaar en ook genieten van mooie momenten is een uitdaging. Maar zeker een mooie uitdaging.

 • Mike van As

  Mike van As

  Mindfulness­trainer

  Mike van As

  Al vanaf mijn 18e jaar ben ik gestart met (Transcendente) meditatie en Yoga. Toen, in de 70-tiger jaren, nog zweverig. En kijk hoe het nu is! Meditatie verbreidt zich nu als een cadeau door onze westerse maatschappij. Het blijkt niet alleen effectief te zijn bij stress, burn-out en onrust, maar ook een vaardigheid waarmee je met somberheid, angsten en aandacht stoornissen kunt leren omgaan. Hoe mooi is dat.

  Jaarlijks begeleid ik als GZ psycholoog meerdere groepen kinderen, jongeren en volwassenen tijdens Mindfulness- en compassietrainingen. Meestal als deel van de behandeling in de basis GGZ maar ook als losstaande training.

 • René Blom

  René Blom

  Mindfulness­trainer

  René Blom

  Mijn naam is René Blom en ik ben opgeleid als psychomotorisch therapeut. Psychomotorische therapie (PMT) is een ervaringsgerichte manier van werken. Ook heb ik opleidingen gevolgd in mindfulness, systemisch werken, Rots & Water en Brainblocks.

  Ik ben vriendelijk en nieuwsgierig, stel me gelijkwaardig op, bied veiligheid, nodig uit om kritisch te zijn, zelf na te denken wat helpt, ik heb je je kracht te voelen, geef leerervaringen, confronteer als dat nodig is, oefen samen met jouw nieuw gedrag en zoek steeds naar wat werkt voor jou. Ik zal altijd dat wat er geleerd wordt in de sessies uit breiden naar andere plekken. In overleg betrekken we de mensen die voor jou belangrijk zijn als je dat wilt zoals je gezin, familie, partner, werk / school.

 • Rosa Commijs

  Rosa Commijs

  Mindfulness­trainer

  Rosa Commijs

  Mijn naam is Rosa Commijs; Een aantal rollen in mijn leven zijn: orthopedagoog bij een preventieafdeling in Rotterdam, mindfulness­trainer en mindfulparenting trainer, moeder van 2 jongetjes, partner, natuur-, boeken-, en muziekliefhebber.
  December 2020 heb ik de mindful parenting training bij Susan Bogels afgerond. Ik ben zeer enthousiast over dit programma.
  Ik hoop dat ik kan bijdragen in mijn gezin en tijdens mijn werk aan meer ontspannen ouderschap en bewust opvoeden, zodat de uitdagingen van het ouderschap minder stress geven..

United Kingdom/ Switzerland

 • Claire Gladwyn - Mulder

  Claire Gladwyn - Mulder

  Trainer Mindful Parenting

  Claire Gladwyn - Mulder

Utrecht

 • Barbara de Waal

  Barbara de Waal

  Mindfulness­trainer

  Barbara de Waal

  Mijn naam is Barbara de Waal. Ik ben in Rotterdam geboren en groeide op in Colombia. Vanaf de geboorte van mijn kinderen was ik getuige van iedere ontdekking van de kinderen in de ontmoeting met de wereld waarin ze opgroeiden. Ik ontmoette mijn eigen reactiviteit en vond zelfcompassie. Ik leerde meebewegen zonder mijn lijn te verliezen, begeleiden zonder te bepalen en er zijn zonder mijn grenzen te verliezen. Ik leerde mezelf geven wat ik niet gekregen had en kon er hierdoor meer zijn voor mijn kinderen. Er kwam meer rust, ruimte en plezier in het samenzijn. Dit gun ik ieder kind en iedere ouder.
  Als Cranio-sacraal therapeut en trainer Mindful Parenting ben ik er voor ouders en kinderen, die hierin een reismaatje zoeken.

 • Charlotte le Conge Kleyn

  Charlotte le Conge Kleyn

  Mindfulness­trainer

  Charlotte le Conge Kleyn

  Binnen 3,5 jaar werd ik moeder van 4 zoons. Gedurende 10 jaar was ik werkzaam als advocaat en in het bedrijfsleven. Hierdoor heb ik zelf ervaren hoe lastig het soms kan zijn om te balanceren tussen werk en gezin.
  Ik ben mij gaan specialiseren in methodes die kunnen helpen om het functioneren van een gezin te verbeteren. In mijn werk als coach staat het creëren van meer balans binnen een gezin centraal door middel van praktische oefeningen die je direct in je gezin kunt toepassen. Ook ben ik gespecialiseerd in hooggevoeligheid bij kinderen.

 • Hanneke Bijl

  Hanneke Bijl

  Mindfulness­trainer

  Hanneke Bijl

  Hanneke is NVO orthopedagoog-generalist. Ze werkt vooral met jongeren, jongvolwassenen en ouders. Hanneke: “Ik zie mijzelf als tijdelijke medereiziger op een moeilijk moment in je leven. Samen zoeken we naar verklaringen voor de moeilijkheden die je ervaart; we kijken naar oplossingen en zoeken naar acceptatie van dat wat niet op te lossen is. Ik werk graag met groepen en geef veel aandacht aan wat je in lichaam merkt. Van praten over jezelf, naar dingen merken bij jezelf, naar dingen doen die bij je passen, naar jezelf zijn. Koersvast leven in het hier & nu”.

 • Natanja Leest

  Natanja Leest

  Mindfulness­trainer

  Natanja Leest

  Ik werk in de S-GGZ als IMH-behandelaar. Mijn hart ligt bij het versterken van de relatie tussen het (zeer) jonge kind en zijn/haar ouders. Sinds 2016 ben ik gecertificeerd mindfulness­trainer. Vervolgens ben ik door Eva Potharst opgeleid om mindfulness training te integreren in mijn IMH-werk, door de training aan ouders en hun baby. Ik vind het elke keer bijzonder om te zien hoe mindfulness veel ouders helpt om aandachtiger naar zichzelf en hun kind te kijken. Het opnieuw beginnen, met een frisse blik, met mildheid, dat gun ik alle ouders in hun relatie met hun kind, van welke leeftijd ook.

 • Sasja Duijff

  Sasja Duijff

  Mindfulness­trainer

  Sasja Duijff

  Ik ben gepromoveerd GZ-psycholoog, Infant Mental Health (IMH)specialist en Mindfulness­trainer . Van 2003-2018 werkte ik bij het Wilhelmina Kinderziekenhuis, Utrecht als medisch psycholoog en onderzoeker. Klinisch werkte ik met veel verschillende groepen, waaronder kinderen met aangeboren aandoeningen en/ of syndromen zoals 22q11DS. Ik zag daar veel stress en verdriet, maar ook veel veerkracht. Daar is mijn passie voor het ondersteunen van de ouder-kind relatie door het bevorderen van stresshantering van ouders ontstaan.

  Sinds 2018 werk ik als zelfstandige, waarbij ik mij richt op het ondersteunen van ouders in hun ouderschap. Dit doe ik bij de OuderKindLijn in Amsterdam en (inter)nationaal bij Care4Minds. Ik geef consultaties, trainingen en workshops; zowel individueel als voor groepen, in het Engels en Nederlands. Tevens verzorg ik onderwijs op het gebied van mindfulness en IMH, bij oa RINO Amsterdam, Centrum voor Mindfulness en TNO en houd ik mij bezig met onderzoek aan het Radboud UMC. Mindfulness gaat voor mij over vertragen, verbinden, non-verbale signalen leren lezen en kijken naar jezelf en de ander vanuit open nieuwsgierigheid en kwetsbaarheid. En weten dat je steeds opnieuw mag beginnen.

belgie

 • Chantal Dujardin

  Chantal Dujardin

  Mindfulness­trainer

  Chantal Dujardin

  Werkzaam is een multidisciplinaire praktijk Acacia te Keerbergen en Rotselaar

  Ons team biedt zowel begeleiding voor kinderen als volwassenen:

  • Systeemgerichte psychomotoriek voor kinderen
  • Mymind voor kinderen met executieve functieproblemen, ADHD, autisme, gedragsproblemen - en hun ouders
  • Voedingsadvies, voedingssupplementen, voetreflexologie, Bachbloesems
  • Integratieve psychotherapie

Geen locatie

 • Daniela Ventura Fernandes

  Daniela Ventura Fernandes

  Mindfulness­trainer

  Daniela Ventura Fernandes

  Clinical Psychologist. Master degree in Clinical and Health Psychology (Cognitive-Behavioral Interventions in Psychological and Health Disorders), in the Faculty of Psychology and Educational Sciences of the University of Coimbra (2016). Currently, PhD student in Clinical Psychology, with a scholarship from the Portuguese Foundation for Science and Technology.

  Main researcher of the project "The Mindful and Compassionate Parenting Training for Parents of Babies (MCPT-Baby): Development and feasibility and efficacy study of a group intervention". Collaborator, as a clinical psychologist, of the Psychological Intervention Unit of the Maternity Daniel de Matos, Centro Hospitalar e Universitário de Coimbra (2017 and 2018).

 • Miriam Fernández

  Miriam Fernández

  Trainer Mindful Parenting

  Miriam Fernández

  Co-founder of a Mindfulness Institute based in Madrid. My professional background experience as a Yoga teacher, Ayurvedic therapist and mindfulness trainings; MBSR (UMASS), CCT Compassion(Standford University), Mindful-Eating (Char Wilkins, Jan Chozen) Mind in Labor (Nancy Bardacke) and Mindfulparenting (Susan Bogel) and more recently Compassion Inquiry (Gabor Maté), have informed and nurtured my process in motherhood as much as professionally. MindfulParenting can be a way for self-inquiry, a connection to ourselves (in the present moment, in the body) that will empower us to get out of the automatic pilote mode to be able to be the parent we want to be.
 • Rebecca Y. M. Cheung

  Rebecca Y. M. Cheung

  Rebecca Y. M. Cheung

  Rebecca Cheung is an Assistant Professor of Early Childhood Education at The Education University of Hong Kong. As a researcher, she is eager to understand how culture, family, and psychological processes shape the course of child development and resilience. Mindfulness is important to her everyday life. She is keen on bringing mindfulness to children and families from diverse backgrounds..