2022

 • Marjolein van der Aar

  Marjolein van der Aar

  Mindfulness­trainer

  Marjolein van der Aar

  Van denken naar voelen. Helder en vriendelijk naar jezelf en anderen kijken. Bewust ‘zijn’. Mindfulness was voor mij een enorme eye-opener. Nu geef ik met veel plezier mindfulness­trainingen en maandelijkse verdiepende Mindful meetups.

  Om mensen te helpen om een dagelijkse meditatieroutine op te bouwen heb ik Mindful Minuut opgericht: een dagelijkse korte meditatie via WhatsApp. Zo word je elke dag geïnspireerd om je dag mindful te beginnen.

 • Marloes van der Wel

  Marloes van der Wel

  Mindfulness­trainer

  Marloes van der Wel

  Vanaf het moment dat mindfulness in mijn leven kwam, heeft het me ongelofelijk veel gebracht. Ik ervaar meer rust, ben veerkrachtiger en liefdevoller naar mezelf en anderen. Wat een groot cadeau. Door mindfulness te delen met andere mensen, hoop ik dat ook zij meer zachtheid en rust kunnen ervaren. Volgens mij wordt daar de wereld mooier van!

  Naast mindfulness­trainer, ben ik psycholoog-trainer en docent aan de Verpleegkunde opleiding op de Hogeschool van Amsterdam.

 • Martine Folkersma

  Martine Folkersma

  Mindfulness­trainer

  Martine Folkersma

  Ik werd als Martine Johanna Folkersma geboren in 1974, als derde dochter in een domineesgezin dat uiteindelijk acht kinderen groot zou worden.

  Het leven heeft me een aantal pittige lessen voorgeschoteld. Die hebben me naast de nodige pijn ook de kans gegeven om persoonlijk te groeien. Zonder modder immers geen lotus. Onderweg heb ik mindfulness en zelfcompassie mogen ontdekken en dat heeft mij echt geholpen, mijn leven werkelijk veranderd.

  Binnen MF kan ik mijn focus helemaal richten op wat mij drijft: het verder helpen van mensen en organisaties en zo bijdragen aan een betere wereld, met mensen die leven vanuit het hart en organisaties die waarde hebben toe te voegen.

  Door mijn goed gevulde rugzak, zowel door het leven als de diversiteit aan kennis en werkervaring, kan ik putten uit een scala van mogelijkheden om aan te sluiten bij jouw vraag.

 • Svenja Friedrich

  Svenja Friedrich

  Mindfulness­trainer

  Svenja Friedrich

  Ik ben Svenja Friedrich en als huisarts werkzaam in verschillende huisartsenpraktijken. Ik heb in Berlijn Geneeskunde gestudeerd en ben hierna gepromoveerd in kindercardiologie. In 2020 heb ik de huisartsopleiding in Utrecht afgerond. In mijn werk als huisarts zie ik dat mindfulness bij verschillende lichamelijke en psychische klachten kan helpen. Sinds 2018 ben ik enthousiaste beoefenaar van mindfulness en mediteer ik dagelijks. Inmiddels heb ik de (vervolg-) opleiding tot mindfulness­trainer afgerond en geef ik naast mijn werk als huisarts mindfulness­trainingen. Het begeleiden van deze trainingen ervaar ik als groot cadeau aan de andere maar ook aan mezelf.

2021

 • Elise Wagelaar

  Elise Wagelaar

  Mindfulness­trainer

  Elise Wagelaar

  Ik heb zelf ervaren dat je gelukkiger kunt leven als je aandacht hebt voor de conditie van je lijf én je geest. Door je bewust te worden van je gedachten, emoties en dat wat op een dieper niveau in je omgaat leer je jezelf pas echt kennen. Vaak nemen we hiervoor niet de tijd. 

  Rust en balans vanuit verbinding; dat is wat ik iedereen gun! Ik help je graag  bij het onderzoeken en ontdekken hoe mindfulness jou hierbij kan helpen.
 • Hester van Soest

  Hester van Soest

  Mindfulness­trainer

  Hester van Soest

  Sinds 6 jaar mediteer ik elke dag. In 2019 ben ik me gaan verdiepen in Mindfulness en ben inmiddels Mindfulness trainer MBSR en Trainer Mindful Parenting

  Naast Mindfulness werk ik als Gezinswerker voor Lokalis in Utrecht.

 • Kirsten Hartevelt

  Kirsten Hartevelt

  Mindfulness­trainer

  Kirsten Hartevelt

  Mijn naam is Kirsten Hartevelt (1976). Ik ben mindfulness­trainer en yogadocent op locatie en in mijn eigen praktijk in Baarn. Ik combineer dit met mijn werk als freelance organisatieadviseur.

  Tijdens een periode van rouw en stress kwam ik in 2005 in aanraking met yoga en meditatie. Fysiek en mentaal kwam ik steviger in het leven te staan. Dat geef ik met veel plezier door aan anderen. Het is prachtig om te ervaren wat een mindfulness­training met de deelnemers doet, dat ze dat door te oefenen zèlf doen en dat ik dat proces mag begeleiden! Bovendien ben ik erg enthousiast over de toegankelijkheid van de training.
 • Lisa Langenkamp

  Lisa Langenkamp

  Mindfulness­trainer

  Lisa Langenkamp

  Thuiskomen. Zo voelde het toen ik voor het eerst met mindfulness in aanraking kwam. In plaats van te rennen en te presteren, leerde mindfulness mij te ontspannen en minder te streven. Iets wat voor mij als hsp'er, die alles altijd perfect wilde doen en voornamelijk in de toekomst leefde, iets heel ongewoons was. Omdat het voor zulke positieve veranderingen in mijn leven heeft gezorgd, help ik sinds 2021 andere hooggevoelige en ambitieuze vrouwen meer ontspannen te werken.

   

 • Marij Verhaevert

  Marij Verhaevert

  Mindfulness­trainer

  Marij Verhaevert

  Theatermaakster en mindfulness­trainer Marij Verhaevert ontdekte tijdens haar opleiding aan de acteursopleiding ArtEZ in Arnhem de kracht van meditatie als een manier om een directe verbinding aan te gaan met het hier & nu. In haar werk zoekt ze naar een integratie van beide terreinen: theater en mindfulness. Centraal staat de vraag ‘Wat betekent het om mens te zijn?’ Vanuit beide invalshoeken onderzoekt ze deze vraag op een ervaringsgerichte manier. De ontdekkingen zijn toepasbaar in het dagelijks leven, waardoor het begrip ‘levenskunst’ handen en voeten kan krijgen. Samen met andere mensen onderzoeken, ervaren en hiervan leren, is wat haar drijft en inspireert.

  Ze is als mindfulness­trainer verbonden aan het conservatorium Jazz & Pop ArtEZ in Arnhem. Ook organiseert ze mindfulness­trainingen volgens het 8-weekse MBSR programma in de omgeving van Zutphen.

 • Raphaël Boon

  Raphaël Boon

  Mindfulness­trainer

  Raphaël Boon

  Raphaël is zeer gecharmeerd van de meer esoterische kanten van het leven. Dat krijgt vooral vorm via Vipassana meditatie, geleerd in Myanmar tijdens een langdurige retraite. Sindsdien maakt meditatie een integraal deel uit van zijn leven. Centraal staat daarbij de zoektocht naar wijsheid.

 • Steeph Custers

  Steeph Custers

  Mindfulness­trainer

  Steeph Custers

  Eigen praktijk Mintraas| Begeleidt wekelijks yoga en meditatie online, voor eigen praktijk en voor Mindful Leven| Geeft MBSR-(groeps-)trainingen live en online, o.a. voor het CVM| Verzorgt in-company-workshops mindfulness | Kiest als insteek adem en lichaam te verbinden met hart en geest|  Schrijft gedichten als reminder en blogs als refresher| Verbinding zoeken met elkaar| Het niet mooier maken dan het is, maar ook speels laten zijn, waar het kan| Mindful-helpers van onder meer Jon Kabat Zin komen in alle sessies en trainingen voorbij| Gediplomeerd trainer met basisopleiding en vervolgopleiding MBSR, beiden bij het CVM| Lid van de VMBN | KvK: 82903409

 • Wout Janssens

  Wout Janssens

  Mindfulness­trainer

  Wout Janssens

  Naast mindfulness­trainer ben ik ook fysiotherapeut in de ouderenrevalidatie. Daardoor ben ik ervaren in het begeleiden van mooie en soms ook lastige processen. Ik geloof dat iedereen kan leren om te gaan met de moeilijkheden in het leven. Mindfulness helpt je om helderder waar te nemen. Ik gun het jou om gelukkiger te zijn en minder last van stress te hebben. Om beter met jezelf, je gedachtes en je gevoelens te leren omgaan.

  Omdat ik je help jezelf te ontwikkelen ben je altijd welkom als je meer informatie wilt. Hierbij zul je ervaren dat ik rustig, betrokken en empathisch ben.

2020

 • Florentine Doekhi – van der Linden

  Florentine Doekhi – van der Linden

  Mindfulness­trainer

  Florentine Doekhi – van der Linden

  Mijn naam is Florentine Doekhi – van der Linden, gecertificeerd mindfulness trainer in de hoogste categorie en eigenaar van Mindful Present. Ik heb een achtergrond als maatschappelijk werker en ervaring in de ambulante hulpverlening. Mijn overtuiging is dat verandering begint bij bewustwording van het hier en nu, door stil te staan in plaats van door te rennen en te onderzoeken wat zich in jou afspeelt. Als moeder van twee kinderen weet ik hoe belangrijk het is om in een druk, dynamisch leven de tijd te nemen om telkens opnieuw verbinding te maken met jezelf.

 • Laurens Veldman

  Laurens Veldman

  GZ-psycholoog en mindfulness­trainer

  Laurens Veldman

  Mijn naam is Laurens Veldman. Ik combineer mijn werk als psycholoog bij een GGZ-instelling met het geven van trainingen bij het Centrum voor Mindfulness. Op het Centrum verzorg ik de Mindfulness en angst-training, de reguliere MBSR-trainingen en de open meditatie-avond op vrijdag.

  Op de allereerste dag in mijn werk als psycholoog ben ik met mindfulness in aanraking gekomen. Ik was meteen gegrepen en vanaf dat moment is mindfulness een grotere rol in mijn leven gaan spelen. Mindfulness helpt mij in zowel mijn persoonlijke leven als in mijn werk.

  Door met aandacht voor mezelf en anderen aanwezig te zijn, voel ik mij meer verbonden met mijzelf en de wereld om me heen. In mijn soms intensieve werk als psycholoog helpt het mij om er met mijn aandacht bij te blijven ook wanneer het moeilijk wordt. Bij het sporten heeft mindfulness mij ook geholpen; waar ik vroeger meer prestatiegericht was, probeer ik nu meer in het moment te zijn.

  Wat ik mooi vind is dat mindfulness aan de ene kant iets zachts en vriendelijks heeft, maar aan de andere kant ook echt een praktisch te trainen vaardigheid is, die vraagt om intentie en toewijding. Dit past goed bij mij. Mijn manier van lesgeven zou ik willen omschrijven als helder en nuchter.

  De afgelopen jaren heb ik cursussen, trainingen en retraites gedaan op het gebied van mindfulness en (zelf)compassie. Dit ervaar ik als zeer verrijkend. Ik voel me dankbaar dat ik dagelijks met dit gedachtegoed bezig mag zijn en het aan anderen over mag brengen.

 • Linda Boon

  Linda Boon

  Mindfulness­trainer

  Linda Boon

  Mijn naam is Linda Boon, psycholoog, mindfulness­trainer en HSP (hoogsensitiviteits)coach. Naast mindfulness ben ik ook geïnspireerd geraakt door geweldloze communicatie en focusing. Voor mij zijn die drie werelden een gouden combinatie. Mindfulness is daarbij de basis, dus een mooi begin.

  Ik ben ooit met mindfulness begonnen in een moeilijke periode, en werd geraakt door de eenvoud van accepteren wat er is. Tegelijkertijd is dat het moeilijkste wat er is. Het geven van mindfulness trainingen zie ik als een cadeau aan de ander, maar ook aan mezelf. Het houdt me scherp in mijn eigen proces, ik ontwikkel er compassie mee naar anderen en ook naar mezelf, en het maakt me vooral blij en dankbaar als ik anderen kan begeleiden hun eigen weg te vinden met mindfulness.

 • Maaike Droog

  Maaike Droog

  Mindfulness­trainer

  Maaike Droog

  Ik ben werkzaam als Mindfulness­trainer en Loopbaancoach. Met mijn manier van trainen en coachen ondersteun ik je in jouw proces van bewustwording. Hierbij nodig ik je uit stil te staan, te vertragen, aandacht te schenken aan wat er is en kennis te maken met mildheid, vriendelijkheid naar jezelf en de automatische piloot. Ik ben opgeleid tot categorie 1 trainer Mindfulness Based Stress reduction (MBSR) en aangesloten bij beroepsvereniging VMBN. Samen met een aantal ervaren trainers geef ik live meditaties online bij meditatie.live.

  Ik omschrijf mezelf als energiek, oprecht en empathisch. Kenmerkend voor mijn werkstijl: open, integer en luisterend zonder oordeel. Mindfulness heeft mij naast mooie inzichten rust gebracht en me bewuster gemaakt. Het overdragen van deze kennis en de ander bewust maken van zijn ervaringen is wat mij drijft.  

 • Marjolein Rikkelman

  Marjolein Rikkelman

  Mindfulness­trainer

  Marjolein Rikkelman

  In Rotterdam Kralingen zit Studio Yama | yoga & mindfulness, waar ik dagelijks yogalessen, 1 op 1 begeleiding, MBSR trainingen (ook voor jongeren) en cursussen verzorg. Mijn verdieping ligt in het bestuderen van de Vedische geschriften en het vertalen in hoe deze kennis toegankelijk toegepast kan worden in het hedendaagse leven. Ik werk samen met een kinder- en jeugdtherapeut gespecialiseerd in het ondersteuning bieden aan kinderen met (kenmerken van) ASS en/of AD(H)D en kinderen met een ontwikkelingsproblematiek. Mijn basis- en vervolgopleiding heb ik gevolgd bij het Centrum voor Mindfulness.

  Toen ik zelf bijna tegen een burn-out aan zat ben ik met mindfulness in aanraking gekomen en heeft mij veel gegeven. Meer verzachten, vertragen en grenzen beter bewaken. Mindfulness is een toegankelijke manier om meer ruimte te creëren in het leven, zonder dat je het leven ervoor hoeft om te gooien. Kleine stapjes, steeds weer terug naar het hier en nu, kan al groots uitpakken. 

  Meer informatie vind je op marjoleinrikkelman.com

 • Marleen Schot

  Marleen Schot

  Mindfulness­trainer

  Marleen Schot

  Mijn naam is Marleen Schot. In 2012 ben ik als zelfstandig yogadocent gestart met het geven van hatha yoga lessen. Inmiddels is mijn passie uitgegroeid tot een volledige baan. In de loop van de jaren is het aanbod flink uitgebreid naar meerdere vormen van yoga, mindfulness trainingen, stiltedagen, yogaweekenden en ademtherapie. Ik geef met veel plezier mijn yogalessen en mindfulness trainingen. Wat mij raakt en motiveert is om te horen hoeveel positieve effecten de lessen hebben op de lichamelijke en geestelijke gezondheid van cursisten. Dat is precies waarom ik mijn hart heb gevolgd en doe wat ik het liefste doe!
 • Melissa Jacobovits de Szeged - Ahlqvist

  Melissa Jacobovits de Szeged - Ahlqvist

  Mindfulness­trainer

  Melissa Jacobovits de Szeged - Ahlqvist

  Hoe ga jij om met uitdagingen? Verwachtingen? Teleurstellingen? Vaak denken we bewuste keuzes te maken, maar zijn we ons onbewust van de drijfveren achter ons gedrag. Als mindfulness­trainer, mediator en coach zie ik dat keuzes vaak worden gemaakt op de automatische piloot. En ook als mens ben ik me hier zelf bewust van. Omdat het vroeger zo ging of omdat het zo zou ‘moeten’ zijn. Omdat er (onbewuste) emoties meespelen, oude overtuigingen van invloed zijn. Juist in het contact met naasten. Onze familie. Onze (ex) partners. Onze kinderen.

  Ik geloof dat we in elke situatie kunnen kiezen hoe we in het leven staan. Hoe we met onszelf en de mensen om ons heen omgaan. En dat begint met bewustzijn. Vaak hebben we niet in de hand hoe het leven loopt, maar zijn we wel vrij in onze keuze hoe we ergens mee omgaan. En die eigen verantwoordelijkheid, het maken van een bewuste keuze en bewust aandacht geven aan wat voor jou belangrijk is, geeft vrijheid en kracht!

 • Michelle van der Kleij

  Michelle van der Kleij

  Mindfulness­trainer

  Michelle van der Kleij

  Mensen helpen anders met om te gaan met stress, door bewuster te gaan leven, is mijn doel. Door middel van het geven van groepstrainingen, stresseducatie, workshops en individuele begeleiding wil ik anderen helpen stress beter te leren hanteren. Stress is er altijd, hoe ermee omgegaan wordt, is een keuze. Een keuze die we zelf in de hand hebben. Bewustwording helpt daarbij. Bewust van gedachten, emoties en lichaamssignalen. Bewust van het moment. Doorbreken van automatische patronen en weer genieten van het leven. Ontspannen. Leren omgaan met stress en wijze keuzes maken. Als stresscounselor, mindfulness­trainer en ervaringsdeskundige heb ik de kennis in huis om mensen te begeleiden op dit moeilijke pad.

 • Monique Heemskerk

  Monique Heemskerk

  Mindfulness­trainer

  Monique Heemskerk

  Vanuit het NU kunnen wij ons gezonde deel voeden. En dat is waar ik mij mee bezig houd. Ik geef de MBSR training en bied naast deze training ook systemische coaching. De coaching is gericht om het verleden een plek te geven en weer te kunnen zien wat de toekomst kan brengen. De training is gericht om dit al in het NU te voeden. Ik geef de MBSR training zowel individueel als in groepsverband. Soms is het verstandig om eerst ruimte te maken voor de MBSR training en daarom bied ik een traject van coaching en vervolgens de training. Natuurlijk kunnen beiden ook afzonderlijk gevolgd worden. Mijn passie is mijn medemens weer in contact te brengen met zijn authenticiteit.

 • Tanja Adriani

  Tanja Adriani

  Mindfulness­trainer

  Tanja Adriani

  Als mindfulness trainer (VMBN, categorie 1) en coach met als basis positieve psychologie, neem ik ook mijn achtergrond als marketing- en publiciteitsprofessional mee. Ik heb ruim 25 jaar werkervaring bij kleine tot grote (internationale) organisaties en bedrijven, in diverse sectoren en landen. Met What's the Metta ondersteun ik personen, teams, organisaties en bedrijven bij (persoonlijke) ontwikkelingsprocessen, waarbij welzijn, (werk)geluk en zingeving centraal staat. Op deze wijze wordt optimaal en duurzaam functioneren het beste behartigd.

  Mijn roots liggen in de Verenigde Staten en Nederland en ben tweetalig Engels-Nederlands. Tegenwoordig werk ik in Amsterdam en het Friese Gaasterland.

 • Wieke Dobbelaer

  Wieke Dobbelaer

  Mindfulness­trainer

  Wieke Dobbelaer

  Ik werk als gezondheidszorgpsycholoog en cognitief gedragstherapeut binnen de jeugd en volwassen GGZ. In 2009 ben ik in aanraking gekomen met mindfulness door het volgen van een 8-weekse mindfulness­training als deelnemer. Ik werd gegrepen door de eenvoud en kracht van de training en wilde mij hier verder in ontwikkelen. Sinds 2010 geef ik mindfulness­trainingen aan mensen met burn-outklachten, somberheids- en angstklachten. Ik geef zowel de MBSR als MBCT en in individuele behandeling komen elementen van de MBCL en acceptance & commitment therapie terug.

  Naast de derde generatie cognitieve gedragstherapie maak ik in mijn werk gebruik van oplossingsgerichte therapie, EMDR en schematherapie. Ik geef supervisie, leertherapie en onderwijs waar de theorie en houding van de mindfulness in verweven is. Ik ben categorie 1 mindfulness­trainer en supervisor VGCT.

 • Yvonne van Kooten

  Yvonne van Kooten

  Mindfulness­trainer en Compassietrainer

  Yvonne van Kooten

  Uit eigen ervaring weet ik dat mindfulness echt helpt om anders om te gaan met stress. Het geeft mij veel voldoening en plezier om nu ook anderen te trainen in de vaardigheden om meer rust in zichzelf te vinden. En zo bij te kunnen dragen aan het bevorderen van vitaliteit en welzijn. Ik ben geregistreerd categorie 1 lid bij de beroepsvereniging VMBN en in het MBCL register A en B. Naast mindfulness en compassietrainer ben ik, sinds 2001, werkzaam als geestelijk verzorger in de langdurige zorg en als vertrouwenspersoon voor de medewerkers.

2019

 • Femke Vergeer

  Femke Vergeer

  Mindfulness­trainer

  Femke Vergeer

  Ik ben Femke en mijn bedrijf TOF staat voor training, ontwikkeling en dit met aandacht van Femke. Mijn kracht ligt in de aandacht voor de mens en dit te vertalen naar een praktische aanpak, waardoor ik als trainer mijn vak met heel veel plezier uitoefen. Tijdens mijn loopbaan als trainer ben ik me gaan verdiepen in mindfulness en heb ik veel trainingen op dit gebied gevolgd. Ik merkte dat mindfulness een toegevoegde waarde gaf aan mijn leven en ervaarde meer rust. De combinatie van training geven en mijn passie voor mindfulness maakten dat ik in 2018 besloot de opleiding tot mindfulness trainer te gaan volgen bij het Centrum voor Mindfulness in Amsterdam en een jaar later ben ik TOF gestart. Mijn droom is dat iedereen ervaart dat als je met aandacht je leven leeft, dit veel leuker en prettiger is voor jezelf en er meer rust en zelfregie ontstaat.

 • Forien van den Belt

  Forien van den Belt

  Mindfulness­trainer

  Forien van den Belt

  Mijn naam is Forien en met veel liefde, nuchterheid en humor geef ik Mindfulness Trainingen 1 op 1, in groepen en in organisaties. Ik herinner mensen eraan dat we echt alleen maar het Nu hebben en dat dit altijd je startpunt is. Je kunt elk moment besluiten om je koers te wijzigen en eerste stappen in een nieuwe richting te zetten. Het helpt enorm als je hiervoor handvatten krijgt. Je kunt dan je denkkader verbreden en verruimen, zodat je ook echt een ander perspectief gaat zien. Pas dan kun je daadwerkelijk dingen veranderen in je leven. Nu is de tijd!

  Mijn stijl van werken is warm, open, onderzoekend en verhelderend en mijn kracht is om complexe zaken simpel te maken. Naast Mindfulness geef ik ook Innerlijk Evenwicht- en Persoonlijk Leiderschapstrainingen. In mijn transformerende Jaarprogramma ‘Lichter Leven’ komt alles samen; je start op het punt waar je bent en na een klein jaar zul je je leven anders ervaren! Met meer rust, ruimte en mogelijkheden dan je voor mogelijk hield, je bent dan op het punt waar je je potentie kunt gaan verwezenlijken!

 • Ilona Heuver

  Ilona Heuver

  Mindfulness­trainer

  Ilona Heuver

  Sinds 2006 ben ik werkzaam binnen de kinder- en jeugdpsychiatrie. Hier ben ik in aanraking gekomen met mindfulness door de MyMind opleiding tot mindfulness­trainer kind en jongere met autisme en/of adhd en mindful opvoeden voor hun ouders. De basistraining heeft mij als mens zóveel gebracht dat ik deze training ook graag wilde delen buiten mijn werkveld. Sinds 2019 ben ik gecertificeerd trainer categorie 1.

  Naast mijn baan als behandelaar in de klas bied ik verschillende mindfulness­trainingen mét een dosis Twentse nuchterheid aan vanuit mijn eigen praktijk GewoonZijn (www.mindfulnesstwenterand) in Vriezenveen. De MBSR training met elementen uit de MBCT, compassietraining (MBCL), mindful opvoeden en mindful zwanger en bevallen behoren ook tot mijn aanbod. Mindfulness is voor mij iets gewoons, maar door zijn eenvoud juist ook erg bijzonder!

 • Jesper Verheij

  Jesper Verheij

  Jesper Verheij

  k ben Jesper van JES mindfulness. In 2019 heb ik de opleiding tot mindfulness­trainer afgerond en
  sindsdien geef ik lessen in Utrecht Leidsche Rijn. In groepen en ook individueel. Ik geloof dat je
  gelukkiger kunt leven als je aandacht hebt voor lichaam én geest. Daarom sport en mediteer ik met
  veel plezier.
  Naast mindfulness­trainer werk ik als interimmer bij de overheid. Ik weet uit ervaring hoe lastig het
  kan zijn om de werk-privé balans goed te houden en heb er mijn expertise van gemaakt om
  anderen daarbij te helpen door meditatie. Mensen omschrijven mijn stijl als nuchter, praktisch en
  positief. Wil jij ook leren mediteren? Dan kom ik graag met je in contact.
 • Jolanda Ruissen

  Jolanda Ruissen

  Mindfulness­trainer

  Jolanda Ruissen

  Ik ben Jolanda Ruissen, jongerencoach en mindfulness­trainer. Met mijn praktijk To be Young geef ik mindfulness­trainingen en coaching aan jongeren en jongvolwassenen. Toen ik rond mijn 30ste in aanraking kwam met yoga en meditatie en ontdekte dat simpelweg de ademhaling een prachtige tool is om beter om te kunnen gaan met vervelende gedachten en gevoelens, dacht ik ‘waarom heeft niemand mij dit eerder geleerd?’ En daarmee was mijn missie geboren: jongeren en jongvolwassenen de vaardigheden van mindfulness meegeven, zodat ze beter om kunnen gaan met de uitdagingen van het leven en bewuste keuzes kunnen maken voor de toekomst.

 • Peter Prommel

  Peter Prommel

  Mindfulness­trainer

  Peter Prommel

  Na een lange en intense tijd bij het Radio Kamerorkest, het Nederlands Blazersensemble en diverse conservatoria, is mindfulness de belangrijkste pijler geworden in deze fase van mijn werk en leven: 'in het moment en gefocust zijn' zijn kwaliteiten die zich naar alle richtingen in mijn dagelijks leven uitbreiden.

  Mijn opleiding tot mindfulness­-, compassie-, en MYmind trainer volgde ik bij het CvM Amsterdam. De Mindfulness at the Workplace bij SeeTrue, de Mindfulness for Live in Oxford en Breathworks in Manchester. Zelfstudie via 30NOW.

  Graag deel ik mijn ervaring d.m.v. "Mindful Practice" voor musici, o.a. bij diverse Europese conservatoria en als online cursus. Als hoofd van de afdeling slagwerk aan Detmold University of Music kon ik  "Mindful Practice" een belangrijk onderdeel maken van de dagelijkse praktijk van de opleiding. Daarmee blijven studenten beter in balans tussen de extreme competitieve uitdagingen enerzijds en zelfzorg en rust anderzijds. De MBCL van Koster en van den Brink en ook de Breathworks methodiek zijn zeer behulpzaam gebleken voor muziekstudenten en heeft verregaande positieve gevolgen gehad voor het verloop van hun studie, zo bleek na de introductie van "Mindful Practice" aan diverse conservatoria.

  Daarnaast geef ik mindfulness and compassie ­trainingen in Vreeland en in Splendor.

 • Skylar Haven

  Skylar Haven

  Mindfulness­trainer

  Skylar Haven

  My passion is to support people in thriving especially through periods of change – desired or unexpected. I blend modern science and wisdom traditions; combining coaching, yoga therapy, mindfulness and compassion to provide a pragmatic tailored holistic approach. I teach MBSR, MBCL and work 1 on 1 with people navigating physical health concerns, stress and other wellbeing topics. I have an international background, speak english and dutch, identify as queer and non-binary (pronouns they/them) and have 20+ yrs of professional leadership experience in organisations.
 • Tanja van Brederode

  Tanja van Brederode

  Mindfulness­trainer, Meditatiebegeleider

  Tanja van Brederode

  Zelfcompassie, veiligheid, mildheid, humor, eenvoud. Dit zijn de kernwaarden van waaruit ik mijn deelnemers begeleid. Ik geef 8-weekse MBSR mindfulness trainingen op open inschrijving – ook online.
  Ervaren in het begeleiden van deelnemers met burn-out, chronische pijn, long Covid.

  Daarnaast geef ik met veel plezier (online) meditatie­sessies met wisselende thema’s rond mindfulness, compassie en liefdevolle vriendelijkheid. Uit eigen ervaring weet ik hoe mindfulness de kwaliteit van je leven kan verhogen. Die kennis geef ik graag door!

2018

 • Anke van Helden

  Anke van Helden

  Mindfulness­trainer

  Anke van Helden

  Mijn naam is Anke van Helden, orthopedagoog generalist BIG en vanuit mijn eigen praktijk in Groningen werk ik als psychosociaal (relatie) therapeut, supervisor en Mindfulness­trainer.

  Het meest waardevolle van Mindfulness vind ik dat een training eigenlijk voor alle mensen verandering betekent. Het kunnen ‘zijn’ met wat er is – ervaren en stilstaan bij gedachten, gevoelens en lichamelijke sensaties zonder er iets mee te moeten – is van grote waarde voor een leven met meer ontspanning, acceptatie en compassie. Ik vind het mooi om mensen hierin te mogen begeleiden.

 • Caroline van Lankveld

  Caroline van Lankveld

  Mindfulness­trainer

  Caroline van Lankveld

  Mijn naam is Caroline van Lankveld, eigenaar van Centrum Heartwork. Vanuit mijn praktijk geef ik mindfulness en compassie trainingen (categorie 1 trainer VMBN) in Zeist. Naast open aanbod trainingen geef ik in-company trainingen en workshops voor organisaties op het gebied van stress, balans en mindfulness.

  Verder begeleid ik professionals die vastlopen in de veelheid van werk en/of dagelijks leven. Ik doe dit middels coaching, loopbaanbegeleiding en lichaamsgerichte psychotherapie.

 • Heleen Timmerman

  Heleen Timmerman

  Mindfulness­trainer

  Heleen Timmerman

  In 2015 kwam in aanraking met mindfulness toen ik herstel zocht van een burn-out. Mindfulness gaf me levensveranderende tools en inzichten. Dat wekte mijn interesse: wat is mindfulness precies, hoe en waarom werkt het? Met een meditatiepraktijk, retraites en opleidingen heb ik me geschoold tot trainer en coach.

  Hiervoor heb ik tien jaar heb ik in verschillende financiële functies gewerkt. Mijn stijl is een combinatie van het analytische brein - begrijpen en verbeteren - met de wijsheid die te vinden is in ontspanning, rust en helderheid.

 • Helma van Winden

  Helma van Winden

  Mindfulness­trainer

  Helma van Winden

  Naast mijn werk als docent/trainer communicatieve vaardigheden aan de Hanzehogeschool in Groningen heb ik me bekwaamd als mindfulness­trainer. Ik heb trainersopleidingen gedaan en ik volg regelmatig trainingen gericht op het ontwikkelen van sociale vaardigheden en het verruimen van mijn bewustzijn. Dat klinkt als veel doen, maar ik leer ook juist door niet iets te doen en stil te zijn.

  Bewustzijn ontwikkelen vind ik niet alleen belangrijk voor mezelf. Ik gun het anderen ook. Door mindfulness te beoefenen kunnen we leren om bewuster keuzes te maken die goed zijn voor onszelf. En als we respectvol met onszelf kunnen omgaan, dan kunnen we ook het beste voor en met elkaar betekenen. Met de training mindfulness wil ik een bijdrage leveren aan een betere wereld.

 • Janet van Essen

  Janet van Essen

  Mindfulness­trainer

  Janet van Essen

  Als mede-eigenaar van het Trainingsbureau voor Mindfulness en erkende mindfulness trainer in de hoogste categorie geef ik de mindfulness trainingen aan groepen en in organisaties. Tevens verzorg ik graag 1 op 1 trajecten met mindfulness (iMBCT) en ACT (Acceptance and Commitment Therapy).

  Met veel plezier mensen ondersteun ik mensen die last hebben van stress, piekeren en meer rust en kalmte willen ervaren. Naast mindfulness trainer ben ik trainer in persoonlijke effectiviteit, persoonlijk leiderschap en communicatie. Een belangrijk onderdeel in mijn mindfulness trainingen is de verbinding met de praktijk. Het toepassen van wat je leert tijdens de training in jouw eigen dagelijkse leven staat centraal. Van deelnemers (jong en oud) aan mijn trainingen krijg ik terug dat mijn oprechte interesse, warmte, de rust die ik uitstraal en mijn lichtheid en humor bijdragen aan een prettige en veilige sfeer. Hierdoor ontstaat er ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.

 • Paul van Gemert

  Paul van Gemert

  Mindfulness­trainer

  Paul van Gemert

  Mijn naam is Paul van Gemert. Ik ben werkzaam als psychosociaal therapeut in mijn praktijk in Eindhoven. Tevens ben ik mindfulness trainer en compassietrainer. Ik ben verbonden aan het Mindfulness Centrum Eindhoven waar ik mindfulness- en compassie trainingen begeleid. Sinds kort ben ik ook verbonden aan het Centrum voor Mindfulness (CVM-Amsterdam) waarvoor ik mindfulness training in het Engels begeleid. Ik ben 63 jaar, getrouwd, vader van 3 volwassen kinderen en trotse opa van 3 prachtige kleindochters. Ik doe aan hardlopen, lees graag en verdiep mij in de boeddhistische psychologie middels zelfstudie.

  Ik pluk dagelijks de vruchten van mindfulness beoefening. Het besef dat ik een keuze heb om mijn aandacht te richten, bijvoorbeeld naar het positieve, naar het ‘lichte’ in het leven in plaats van het donkere, het negatieve, vergroot mijn vrijheid. Ook het trainen en cultiveren van oplettendheid heeft voor mij een beschermende werking in mijn dagelijks leven. Als een soort poortwachter. Het besef dat ik opmerkzaam kan zijn op mijn gedachten en ze kan ‘zien’ als louter ‘mentale verschijnselen’, helpt mij om afstand te kunnen nemen van de ‘verhalen’ in mijn hoofd.

  De trainerservaring heeft me geleerd om beter af te stemmen met wat heilzaam is om te doen. Meer verbonden te zijn met het leven zoáls het loopt en minder bezig te zijn met hoe het leven zou móeten lopen. Want dan zijn we druk, raken vermoeid en ervaren te veel stress.

 • Rosetta Kooistra - Zwetsman

  Rosetta Kooistra - Zwetsman

  Mindfulness­trainer

  Rosetta Kooistra - Zwetsman

  Een kleine 30 jaar geleden volgde ik de MBSR training van Rob Brandsma. Een training die mijn drukke leven positief heeft beïnvloed. De beoefening van mindfulness zorgt tot op de dag van vandaag ervoor dat ik balans en rust vind en kan genieten in het moment. En deze balans wilde ik graag aan anderen meegeven.

  5 jaar geleden ben ik opgeleid als Mindfulness Trainer. Daarna de specialisatie Mindfulness in Organisaties, waarmee voor mij alle puzzelstukjes op hun plek vielen. Mijn ervaring als directeur, organisatieadviseur, coach en mindfulness trainer komen samen in mijn werk als mindful werken consultant. Het bevorderen van het mindful samenwerken binnen teams, tussen teams en in een organisatie zorgt er mijn inziens voor dat leven en werk meer in balans is, veerkracht ontwikkelt wordt en meer bewustzijn van het hier en nu geeft. Dat gun ik niet alleen mijzelf, maar geef dat ook graag mee aan anderen!

 • Tessa Mook

  Tessa Mook

  Mindfulness­trainer

  Tessa Mook

  Ik ben Tessa Mook, gecertificeerd Mindfulness trainer bij CVM in Amsterdam en aangesloten bij de VMBN.
  Nadat ik een auto ongeluk kreeg volgde er een lange, pittige periode van herstel. Mindfulness hielp mij te zijn met wat er was, in plaats van mij te verzetten tegen de situatie. Weerstand maakte plaats voor ruimte.
  De training slaat voor mij een brug tussen de traditionele meditatie beoefening en ons (drukke) westerse leven. Graag neem ik je mee op reis, op weg naar een bewuster leven & het vinden van je eigen veerkracht.

 • Yvonne Ouderkerk Elzinga

  Yvonne Ouderkerk Elzinga

  Mindfulness­trainer

  Yvonne Ouderkerk Elzinga

  Na 20 jaar les te hebben gegeven in het voortgezet onderwijs merkte ik dat hier niet meer mijn passie lag. Na een fikse burn out en depressie doorgemaakt te hebben besloot ik het roer om te gooien en ben ik de Mindfulnessopleiding gaan doen om mensen met o.a. dezelfde klachten te kunnen gaan begeleiden. In 2018 heb ik mijn eigen praktijk in Almelo geopend voor Mindfulness­trainingen, zowel individueel als ook groepstrainingen en ben ik nog steeds erg blij met deze geweldige keuze! Sinds 2019 ben ik ook integraal leefstijl & vitaliteitscoach en geef ik groepstrainingen waarin ik mensen begeleid met een leefstijl-veranderwens.

2017

 • Ariette Riezebos - de Groot

  Ariette Riezebos - de Groot

  Mindfulness­trainer

  Ariette Riezebos - de Groot

  Ik werk met –nieuwsgierige- mensen die worstelen met pijnklachten, stress, piekergedachten en klachten van overspannenheid en heel graag meer rust willen ervaren, hun klachten willen verminderen, willen leren milder te zijn voor zichzelf en willen leven in aandacht met veerkracht en ademruimte. Mijn ervaringen als sociaal- en organisatiepsycholoog, docent (HBO-onderwijs en basisonderwijs) en de gezondheidszorg (oncologie, intensive care en hartbewaking) gebruik ik in de groeps- en individuele mindfulness­training (MBSR; i-MBCT) als ook de compassietraining (MBCL). Ik ben Lid VMBN lid cat. 1 (nr 2011029), MBCL register-A trainer. Psycholoog NIP (nr 19788).

 • Ferry de Wit

  Ferry de Wit

  Mindfulness­trainer

  Ferry de Wit

  Ik ben Ferry en ben actief als coach voor mentaal welzijn en persoonlijke groei binnen organisaties en voor particulieren. Als onderdeel hiervan geef ik ook veel mindfulness­trainingen. Mijn drijfveer is mensen te begeleiden bij mentale heelwording en het vrijzetten van hun potentieel zodat ze vrijer, blijer en betekenisvoller in het leven kunnen staan. Ik schroom daarbij niet om schaduwkanten in het licht te plaatsen, wat als confronterend kan worden ervaren door deelnemers.

  Ik kwam op mijn 15e al in aanraking met mindfulness en de beoefening blijft tot op de dag van vandaag een belangrijk onderdeel van mijn eigen rituelen rondom mentaal welzijn.

 • Guido Madera

  Guido Madera

  Mindfulness­trainer

  Guido Madera

  Guido: “Ik was ’n jaar of 20 en las op m’n zolderkamertje het Tibetaanse Dodenboek. Ik las de letters, woorden, zinnen maar begreep de context niet. Wel voelde ik een diepe fascinatie en kon de honger naar begrip niet stillen. Ik besloot m’n prille carrière te verruilen voor ’n paar stevige wandelschoenen en ging in de Himalaya op zoek naar antwoorden. Ik wandelde over de hoogste pieken, langs wapperende gebedsvlaggen, van klooster tot klooster. Wat doen die monniken tijdens meditatie, wat staat er in die opgerolde teksten, waarom lijken ze dolgelukkig met niets en wij in het westen met alles om ons heen niet…

  Diep ontroerd, maar het spoor bijster ontmoette ik bij ’n waterval een Sadhu (Hindoe Asceet). In ’n simpel berghuisje en ’s avonds slapend op een jutezak wijdde hij mij in in de Yoga filosofie. Zowel mentaal als fysiek. Hij sprak niet en communicatie ging op schrift en alleen als het ‘relevant’ was. Ik leerde: ‘je bent niet je gedachten’, het leven zoals je denkt dat het is, is een illusie’. Het gooide m’n wereldbeeld totaal om maar ik ervoer een diepe rust en ontmoette de innerlijke bron van rust en wijsheid. Ik besloot in India te blijven wonen en in te trekken in zijn ‘grot’ in Hampi, het zuiden van India. Onderweg werd ik ziek, kreeg malaria en was genoodzaakt te vertrekken naar Nederland. Ontdaan van de illusie over het leven en met het hoofd nog in de Himalaya wolken had ik grote moeite te ‘aarden’. Ik besloot een aantal jaar naar Afrika te gaan om als reisleider in een grote safari truck dwars door wildgebieden, middenin de rauwe elementen en bij lokale stammen de voeten weer stevig op de grond te krijgen. Dat lukte! Terug in Nederland heb ik met veel plezier en toewijding mijn bijdrage geleverd aan het gezamenlijk grootbrengen van de reisorganisatie Riksja Travel en m’n yoga matje weer regelmatig uitgerold. Voor mijn gevoel kan ik, enkele levens jaartjes verder, (eindelijk) het Oosterse integreren met het Westerse. Mijn roeping, die hier naadloos op aansluit, heb ik gevonden in het Mindfulness Trainerschap. Samen met de liefde van mijn leven en echtgenote Jasmijn, ben ik de trotse mede eigenaar van Liv Yoga. De plek waar Jasmijn en ik elkaar ontmoette, ik haar ten huwelijk vroeg en ons Yoga avontuur de verdieping kreeg waarna we allebei op zoek waren. Het is onze wens en doel Yoga als lifestyle met jullie te delen, elkaar te inspireren en van elkaar te leren, om samen de wereld (nog) een stukje mooier te maken”.

 • Hanneke Bax

  Hanneke Bax

  Mindfulness­trainer

  Hanneke Bax

  Mijn naam is Hanneke Bax. Ik ben opgeleid tot logopedist en naast mijn praktijk ‘Bestemming Bereikt trainingen & logopedie’ in Utrecht geef ik les aan de opleiding muziektheater aan het conservatorium in Rotterdam, heb ik stemspreekuur met een KNO-arts in Amsterdam en geef ik regelmatig lessen en trainingen over stem én over mindfulness.

  In 2011 ben ik met mindfulness in aanraking gekomen en merkte al snel dat niet alleen ik, maar ook mijn cliënten hier baat bij hadden. Deze inzichten wilde ik graag delen met collega’s en zo heb ik na mijn opleiding aan het CVM een kennismakingscursus ontwikkeld om zorgverleners uit te nodigen tot zelfzorg (en daarmee ook de zorg voor een ander) dmv mindfulness.

 • Jennifer Hordijk-Faure

  Jennifer Hordijk-Faure

  Mindfulness teacher

  Jennifer Hordijk-Faure

  Ik begeleid groeps-en individuele mindfulness trainingen in organisaties en voor particulieren in Engels en Nederlands. Ik geef ook de “.b” Mindfulness in Schools training aan pubers en jonge volwassenen.

  Ik vind het fantastisch om mensen te helpen door het bieden van praktische mindfulness tools die ze in hun dagelijkse leven kunnen toepassen. Mijn manier van lesgeven is warm en praktisch.

 • Karin Reichardt-Vos

  Karin Reichardt-Vos

  Mindfulness­trainer

  Karin Reichardt-Vos

  Karin is haar carrière begonnen als (gespecialiseerd) analist en is daarna manager van een laboratorium en een software ontwikkelingsbedrijf geweest. Ze weet uit eigen ervaring hoe stress een invloed kan hebben op je leven en je werk. Haar ontwikkeling in Yoga, Mindfulness en Compassie is geboren uit eigen behoefte en is uitgegroeid tot levensstijl.
  Karin is Mindfulness trainer VMBN Cat. 1, Yoga teacher en Compassietrainer MBCL register B.

 • Nathalie van Haasteren

  Nathalie van Haasteren

  Mindfulness­trainer

  Nathalie van Haasteren

  Alles wat je tegenkomt, zowel op werk- als privégebied kan van invloed zijn op hoe jij het leven ervaart. Zo weet ik ook uit ervaring wat het met je doet wanneer je niet lekker in je vel zit en je het gevoel hebt dat je even niet meer weet hoe je verder moet. Door mijn ervaring met mindfulness heb ik geleerd mij bewust te zijn van mijn gedachtepatronen, de manier waarop ik altijd geneigd ben te reageren en heb ik meer contact kunnen maken met mijn lichaam en alles wat hierin is op te merken. Door deze vaardigheden toe te passen kan ik meer ‘leven in het moment’, raak ik minder uit het veld geslagen door wat mij overkomt en kan ik meer bewust genieten van alles wat ik meemaak.

 • Raymond Wiggers

  Raymond Wiggers

  Mindfulness- en compassietrainer

  Raymond Wiggers

  Mijn stress was jaren geleden een reden om mij te gaan verdiepen in de kracht van mindfulness & compassie. Mindfulness & Compassie heeft mij geholpen milder voor mijzelf te worden en mijn reacties beter te begrijpen. Daardoor ben ik nu in staat op stressvolle situaties beter, gezonder en rustiger te reageren. Het heeft hij mij milder naar mijzelf, en voor mijn omgeving gemaakt.

  Jaren geleden kwam ik in contact met Tibetaanse Meditatie. Sindsdien beoefen ik intensief Tibetaanse meditatie, tantra en yoga. Mindfulness & Compassie, zoals wij die hier kennen, geeft mij een goed fundament om de, wat meer ingewikkelde, meditatievormen te beoefenen.

  Sinds 2017 werk als trainer en coach. Ik geef mindfulness & compassie en ACT trainingen en begeleid  mensen bij het stoppen met roken. Mindfulness & Compassie is voor mij het fundament bij alles wat ik doe. Ik geef individuele en groepstrainingen bij bedrijven en op open inschrijving.

  In 2017 heb ik mijn opleiding gevolgd tot mindfulness­trainer en in 2020 heb ik opleiding tot trainer voor Compassie, ACT en stoppen met roken gevolgd.  Regelmatig volg ik trajecten, bijscholingen en retraites om meer verdieping aan mijn eigen beoefeningen te geven.

  Trainingen geven is een grote passie van mij. Het is fijn om mensen te mogen helpen bij het vinden van meer rust en compassie in hun leven.

 • Sabina Huurneman

  Sabina Huurneman

  Mindfulness­trainer

  Sabina Huurneman

  Elke dag merk ik hoeveel energieker, prettiger, vrijer en creatiever het leven is als je bewust bent van wat je doet en denkt. Ik zou het erg leuk vinden als je dat bij de training komt ervaren!

  In mijn trainingen zie ik hoe Mindfulness op heel verschillende vlakken mensen helpt. Bij gezondheidsklachten, problemen op het werk of in gezin, gebrek aan plezier in het leven of zingeving; echt thuis komen bij jezelf is de basis voor inzicht en verandering. Mindfulness is bewust zijn van jezelf hier en nu, zo bepaal jij wat je belangrijk vindt en kun je zijn wie je ten diepste bent. In mijn trainingen vind ik het belangrijk niet alleen informatie over te dragen maar ook ruim de tijd nemen om Mindfulness echt te ervaren. Naast de officiële MBSR geef ik vervolgtrainingen, workshops, meditatieavonden en stiltedagen.

 • Sandra Schoonhagen

  Sandra Schoonhagen

  Mindfulness­trainer

  Sandra Schoonhagen

  Mindful Meiden is dé mindfulness en kindercoachpraktijk in Amstelveen om lekker in je vel te zitten. Naast coaching en het geven van mindfulness training aan kinderen en jongeren, verzorg ik ook mindfulness trainingen, Mindful opvoedtrainingen, Mindful wandel coaching en de Positive Discipline opvoedcursus voor ouders

  Binnen Mindful Meiden vallen mijn specialismen, mindfulness en coaching voor hooggevoelige kinderen samen. Het is dé plek waar kinderen in vrijheid en met respect, ontdekken wie zij in pure zijn. Hun unieke KRACHTIGE IK

 • Willemijn van den Houten

  Willemijn van den Houten

  Mindfulness­trainer

  Willemijn van den Houten

  Mijn naam is Willemijn van den Houten. Ik ben mindfulness­trainer op locatie en in mijn eigen praktijk in Den Bosch. Dit combineer ik met mijn werk als freelancer in het onderwijs. De affiniteit die ik heb voor het begeleiden van mensen in hun persoonlijke ontwikkeling heb ik kunnen combineren met mijn passie voor mindfulness.

  Dankzij mindfulness leerde ik op een andere manier naar mijzelf kijken. Ik kreeg inzicht in patronen en automatische gedachten en werd mij meer bewust van mijn reacties op ervaringen. Ik leerde mindful omgaan met het moment van nu, in het alledaagse leven. Mindfulness heeft mij meer rust, focus en tevredenheid gebracht.

  Ik ben (bij het CVM) opgeleid tot mindfulness­trainer voor kinderen, jongeren en volwassenen en gespecialiseerd in Special Educational Needs (Master SEN). Daarnaast studeerde ik opleidingskunde aan de universiteit van Leiden.

2016

 • Christel Zwemmer

  Christel Zwemmer

  Mindfulness­trainer

  Christel Zwemmer

  Vanaf 2015 geef ik mindfulness (MBSR en MBCT) en mindful zelfcompassie (groeps) training. Tevens heb ik bijscholing op gebied van Mindfulness voor ouderen genoten. Ook ben ik gecertificeerd outdoor lifecoach en yogadocent.

  Eind 2016 ben ik getroffen door borstkanker. Hierdoor heeft het jaar 2017 voor mij in het teken van ziek zijn en herstel gestaan. Met compassievolle zelfzorg heb ik weer balans in mijn leven en weet ik als geen ander hoe belangrijk Mindfulness, (zelf)compassie, liefdevolle begeleiding en de helende kracht van de natuur is. Momenteel geef ik de mindfulness (MBSR en MBCT) en mindful zelfcompassietrainingen in Badhoevedorp, Haarlem, Overveen en Velserbroek.

 • Isabella Schmidt

  Isabella Schmidt

  Mindfulness­trainer

  Isabella Schmidt

  Met veel plezier geef ik mindfulness trainingen, zowel aan groepen als individueel in de regio Utrecht en het Gooi. Voor mij is mindfulness een manier om bewuster, krachtiger en met meer plezier in het leven te staan. Het is mijn wens dat iedereen zeker éénmaal in zijn of haar leven een mindfulness training volgt, omdat het je terugbrengt bij zelf, daar waar de essentie van je kracht ligt. Deze ervaring wil ik graag met je delen.

 • Len van der Hoeven

  Len van der Hoeven

  Mindfulness­trainer

  Len van der Hoeven

  Na 40 jaar, heb ik mijn werkzaamheden als fysio- en Manueel therapeut afgesloten om me fulltime bezig te houden met mindfulness trainingen.
  Ik heb ervaren dat bij de meeste fysieke klachten sprake was van onderliggende problematiek, die lang niet altijd door reguliere medische zorg kon worden verholpen. Het beoefenen van Mindfulness heeft hier wel een belangrijke positieve bijdrage aan geleverd. De komende tijd wil ik me richten op het geven van mindfulness trainingen, zowel individueel als in een kleine groep

 • Sonja Herpers

  Sonja Herpers

  Mindfulness­trainer

  Sonja Herpers

  Mijn naam is Sonja Herpers en bij mij kun je terecht voor training in mindfulness (groep en individueel), compassie, meditatie, yoga en creatieve coaching. Mensen kloppen meestal bij mij aan omdat ze nieuwsgierig zijn naar wat mindfulness hen kan brengen. Anderen hebben meer een onbestemd gevoel, zijn onrustig, ervaren stress of ze zijn ergens tegenaan gelopen. Ook een fysieke tegenvaller kan een mens flink uit balans brengen. Een mindfulness­training kan heel geschikt zijn wanneer je op zoek bent naar meer rust in je hoofd en lichaam. Ik help graag om mensen dit eigen te maken. Stap voor stap.

 • Yu-Wen Tjiong

  Yu-Wen Tjiong

  Mindfulness­trainer

  Yu-Wen Tjiong

  In 2008 kwam ik in aanraking met mindfulness na het lezen van het boek Mindfulness van Jon Kabat-Zinn, full catastrophe living. Op dat moment werkzaam als arts voor chronische zieken en ouderen met een jong gezin, leerde ik cruciale vaardigheden voor mijn gezondheid en levensplezier. Zorgen voor jezelf en anderen, begint bij bewustwording, stilte tussen de dingen en vriendelijk leren zorgen voor jezelf. Inmiddels werk ik in mijn eigen integrale artsenpraktijk waar ik Westerse met Chinese geneeskunde combineer. De opleidingen tot mindfulness en compassietrainer hebben me extra enthousiast gemaakt de hier geleerde basis tools voor gezondheid door te geven aan zowel patienten als andere zorgverleners.

2015

 • Jolien Posthumus

  Jolien Posthumus

  Mindfulness­trainer

  Jolien Posthumus

  Jolien Posthumus (zij/haar) is Kwartiermaker Cultuur & Welzijn en Trauma & Neurodivers Informed Mindfulness­trainer. Ze is aangesloten bij GGZ-praktijk VKTO, geeft trainingen namens opleidings- en trainingsinstituut Centrum voor Mindfulness en is mede-initiatiefnemer van Mindful Fundament.

   Als ondernemende, creatieve en bevlogen Kwartiermaker Cultuur & Welzijn met ruim 18 jaar ervaring op het gebied van Health & Wellbeing, brengt zij partijen, personen en potentiële partners samen om vanuit een idee samen iets nieuws te creëren. Het is haar missie om maatschappelijk relevante thema’s te agenderen en met elkaar taboes te doorbreken zodat we gezamenlijk bijdragen aan een humane en compassievolle maatschappij. Zo pioniert zij onder andere het project ‘Mindfulness in het Museum’ in Nederland. Zij werkt met diverse musea en galeries samen in culturele programma's die de relatie tussen cultuur, mindfulness en welzijn onderzoeken.

 • Minette Jacobs

  Minette Jacobs

  Mindfulness Trainer

  Minette Jacobs

  Ik ben eigenaresse van twee prachtige yoga- en mindfulness studio’s in Gennep en Boxmeer.

  In 2008 richtte ik Body-Motion op en werk ik samen met een docententeam om dagelijks voor anderen van betekenis te zijn.

  Na mijn studie ontdekte ik, als HR adviseur, dat ik anderen graag in contact breng met hun diepste verlangens. Mijn werk was mijn passie en toch was daar die onvermijdelijke burn-out.

  In 2011 heb ik het roer omgegooid en ben ik fulltime yogadocent en mindfulness­trainer en draag ik bij aan ieders persoonlijke ontwikkeling, door ze naar dit moment te brengen. ‘That’s where the magic happens!’

2014

 • Mirjam Lugthart

  Mirjam Lugthart

  Mindfulness­trainer

  Mirjam Lugthart

  De kern van al mijn werk is 'het ondersteunen van mensen hun eigen pad te gaan'. Samen onderzoeken we in eerlijkheid wat er in iemand omgaat, wat iemand beweegt, welke aannames iemand in de weg staan.
  De laatste jaren beoefen ik dat met name in het geven van mindfulness trainingen en individuele coaching. In groepsverband, individueel en schriftelijk. Ook maak ik gebruik van het onderzoeken van belemmerende overtuigingen met The Work van Byron Katie. Mindfulness is altijd een belangrijk onderdeel van mijn werk geweest.

2013

 • Carla Prick

  Carla Prick

  Carla Prick

  Als mindfulness­trainer in Houten geef ik sinds 2009 trainingen in Mindfulness. De opleiding in MBCT heb ik in 2007 afgerond en de MBSR opleiding in 2013. Naast mijn werk als psychotherapeut geef ik met veel plezier MBSR trainingen voor groepen. Mindfulness vind ik levenskunst. Het heeft mij geholpen om beter in balans te blijven in moeilijke tijden.

  Maar ook in het dagelijks leven is mindfulness voor mij waardevol. Ik geef dat in mijn trainingen graag door in de hoop dat anderen er ook veel aan zullen hebben in hun leven.

 • Kristiaan bij de Vaate

  Kristiaan bij de Vaate

  Mindfulness- en compassietrainer

  Kristiaan bij de Vaate

  Ik ben Psycholoog NIP en heb naast mijn werk als mindfulness- en zelfcompassietrainer een praktijk voor integratieve counseling in Amsterdam Zuid.

  Als psycholoog kijk ik naar wat we als mensen nodig hebben om een gelukkig, gezond en waardevol leven te leiden en hoe we daarbij het beste kunnen omgaan met moeilijkheden die we tegenkomen.

  In mindfulness & zelfcompassie vond ik een manier om dit voor mijzelf heel direct te onderzoeken. Mijn eerste ervaring met meditatie deed ik ruim 20 jaar geleden op in India. Hier kwam ik tot het inzicht dat je je eigen geest kan trainen om bewuster en prettiger in het leven te staan. Met de beoefening van zelfcompassie leerde ik opener en vriendelijker met mijzelf en moeilijke ervaringen te zijn en dat helpt mij nog steeds in het omgaan met tegenslagen in het leven.

  Bij het CVM verzorg ik de mindfulness- en zelfcompassietrainingen en begeleid ik ook de verdiepende mindfulness- en compassiejaargroep. De op het leven gerichte benadering van de mindfulness training sluit goed aan bij de manier waarop ik mijn meditatie beoefening beleef en hoe ik deze door wil geven aan anderen.

  Mijn begeleiding karakteriseert zich door rust en betrokkenheid waarin voor iedereen ruimte is om op eigen tempo en manier mindfulness en zelfcompassie eigen te maken en te onderzoeken wat de waarde ervan is in het eigen leven.

2012

 • Jan Keunen

  Jan Keunen

  Mindfulness­trainer

  Jan Keunen

  Ik ben mindfulness­trainer en lid van het team van Mindful Venlo. Ons team bestaat uit 3 trainers en wij faciliteren MBSR- en compassietrainingen. We zijn gevestigd in St. Centrum ’t Ven. Een schitterend voormalig klooster met prachtige zalen waar de serene sfeer ondersteunend en uitnodigend werkt om de aandacht naar binnen te keren. In 1989 heb ik de overstap gemaakt van de gezondheidszorg naar de luchtvaartsector en verhuisde ik naar Amsterdam. Al snel richtte ik mij op teammanagement en ondersteuning. Mijn werkgever stelde interne scholing beschikbaar. Uit persoonlijke interesse volgde ik de opleiding bij “Mens & Intuitie” in Amersfoort. Dit was een mooie aanvulling in mijn werk als manager en coach aan boord. Als re-integratiemanager kwam ik in aanraking met mindfulness.Het effect van een MBSR-training op het persoonlijk herstel, vond ik verbluffend. Aansluitend op deze training met de trainersopleiding bij het CvM in A’dam gestart. Hierna diverse MBSR-trainingen gefaciliteerd, inloopmeditaties begeleid en mindfulness sessies tijdens skivakanties verzorgd. Door mindfulness leerde ik om de aandacht bewust te richten en liefdevol afstand te nemen van terugkerende automatische gedachtenpatronen. Ook in mijn werk aan boord kon ik mensen praktische ondersteuning bieden in situaties waarbij vliegangst of extreme vermoeidheid zich openbaarde. Na ruim 30 jaar nu weer “back to my roots” in Venlo en is mijn vliegcarrière in 2020 gestopt. Met mijn partner en hond wonen wij in een prachtig buitengebied vlakbij de Maas. In mijn vrije tijd beoefen ik dagelijks ashtanga-yoga, onderhoud de grote tuin en de B&B. Ik gun het iedereen om in zichzelf te investeren en de effecten van mindfulness te mogen ervaren. Het is mijn passie om met groepen te werken en samen de ontdekkingsreis van meditatie aan te gaan.