2021

 • Elise Wagelaar

  Elise Wagelaar

  Mindfulness­trainer

  Elise Wagelaar

  Ik heb zelf ervaren dat je gelukkiger kunt leven als je aandacht hebt voor de conditie van je lijf én je geest. Door je bewust te worden van je gedachten, emoties en dat wat op een dieper niveau in je omgaat leer je jezelf pas echt kennen. Vaak nemen we hiervoor niet de tijd. 

  Rust en balans vanuit verbinding; dat is wat ik iedereen gun! Ik help je graag  bij het onderzoeken en ontdekken hoe mindfulness jou hierbij kan helpen.
 • Marij Verhaevert

  Marij Verhaevert

  Mindfulness­trainer

  Marij Verhaevert

  Theatermaakster en mindfulness­trainer Marij Verhaevert ontdekte tijdens haar opleiding aan de acteursopleiding ArtEZ in Arnhem de kracht van meditatie als een manier om een directe verbinding aan te gaan met het hier & nu. In haar werk zoekt ze naar een integratie van beide terreinen: theater en mindfulness. Centraal staat de vraag ‘Wat betekent het om mens te zijn?’ Vanuit beide invalshoeken onderzoekt ze deze vraag op een ervaringsgerichte manier. De ontdekkingen zijn toepasbaar in het dagelijks leven, waardoor het begrip ‘levenskunst’ handen en voeten kan krijgen. Samen met andere mensen onderzoeken, ervaren en hiervan leren, is wat haar drijft en inspireert.

  Ze is als mindfulness­trainer verbonden aan het conservatorium Jazz & Pop ArtEZ in Arnhem. Ook organiseert ze mindfulness­trainingen volgens het 8-weekse MBSR programma in de omgeving van Zutphen.

 • Steeph Custers

  Steeph Custers

  Mindfulness­trainer

  Steeph Custers

  Dankzij (!) burn-out in financiële sector geswitcht naar mindfulness | Inmiddels 2 jaar ervaring in het geven van -live en online- MBSR-trainingen | Sinds coronauitbraak online elke dinsdagavond drie kwartier meditatie en yoga | In juli 2021 vervolgopleiding bij CVM afgerond | Ook beschikbaar voor in-company-workshops voor bestuursorganen en toezichthouders |meer informatie op website met onder meer korte gedichten en meditaties

2020

 • Laurens Veldman

  Laurens Veldman

  GZ-psycholoog en mindfulness­trainer

  Laurens Veldman

  Mijn naam is Laurens Veldman. Ik combineer mijn werk als psycholoog bij een GGZ-instelling met het geven van trainingen bij het Centrum voor Mindfulness. Op het Centrum verzorg ik de Mindfulness en angst-training, de reguliere MBSR-trainingen en de open meditatie-avond op vrijdag.

  Op de allereerste dag in mijn werk als psycholoog ben ik met mindfulness in aanraking gekomen. Ik was meteen gegrepen en vanaf dat moment is mindfulness een grotere rol in mijn leven gaan spelen. Mindfulness helpt mij in zowel mijn persoonlijke leven als in mijn werk.

  Door met aandacht voor mezelf en anderen aanwezig te zijn, voel ik mij meer verbonden met mijzelf en de wereld om me heen. In mijn soms intensieve werk als psycholoog helpt het mij om er met mijn aandacht bij te blijven ook wanneer het moeilijk wordt. Bij het sporten heeft mindfulness mij ook geholpen; waar ik vroeger meer prestatiegericht was, probeer ik nu meer in het moment te zijn.

  Wat ik mooi vind is dat mindfulness aan de ene kant iets zachts en vriendelijks heeft, maar aan de andere kant ook echt een praktisch te trainen vaardigheid is, die vraagt om intentie en toewijding. Dit past goed bij mij. Mijn manier van lesgeven zou ik willen omschrijven als helder en nuchter.

  De afgelopen jaren heb ik cursussen, trainingen en retraites gedaan op het gebied van mindfulness en (zelf)compassie. Dit ervaar ik als zeer verrijkend. Ik voel me dankbaar dat ik dagelijks met dit gedachtegoed bezig mag zijn en het aan anderen over mag brengen.

 • Maaike Droog

  Maaike Droog

  Mindfulness­trainer

  Maaike Droog

  Ik ben werkzaam als Mindfulness­trainer en Loopbaancoach. Met mijn manier van trainen en coachen ondersteun ik je in jouw proces van bewustwording. Hierbij nodig ik je uit stil te staan, te vertragen, aandacht te schenken aan wat er is en kennis te maken met mildheid, vriendelijkheid naar jezelf en de automatische piloot. Ik ben opgeleid tot categorie 1 trainer Mindfulness Based Stress reduction (MBSR) en aangesloten bij beroepsvereniging VMBN. Samen met een aantal ervaren trainers geef ik live meditaties online bij meditatie.live.

  Ik omschrijf mezelf als energiek, oprecht en empathisch. Kenmerkend voor mijn werkstijl: open, integer en luisterend zonder oordeel. Mindfulness heeft mij naast mooie inzichten rust gebracht en me bewuster gemaakt. Het overdragen van deze kennis en de ander bewust maken van zijn ervaringen is wat mij drijft.  

 • Marleen Schot

  Marleen Schot

  Mindfulness­trainer

  Marleen Schot

  Mijn naam is Marleen Schot. In 2012 ben ik als zelfstandig yogadocent gestart met het geven van hatha yoga lessen. Inmiddels is mijn passie uitgegroeid tot een volledige baan. In de loop van de jaren is het aanbod flink uitgebreid naar meerdere vormen van yoga, mindfulness trainingen, stiltedagen, yogaweekenden en ademtherapie. Ik geef met veel plezier mijn yogalessen en mindfulness trainingen. Wat mij raakt en motiveert is om te horen hoeveel positieve effecten de lessen hebben op de lichamelijke en geestelijke gezondheid van cursisten. Dat is precies waarom ik mijn hart heb gevolgd en doe wat ik het liefste doe!

2019

 • Ilona Heuver

  Ilona Heuver

  Mindfulness­trainer

  Ilona Heuver

  Sinds 2006 ben ik werkzaam binnen de kinder- en jeugdpsychiatrie. Hier ben ik in aanraking gekomen met mindfulness door de opleiding tot mindfulness­trainer kind en jongere met autisme en/of adhd en mindful opvoeden voor hun ouders. De basistraining heeft mij als mens zoveel gebracht dat ik deze training graag wilde delen. Sinds 2019 ben ik zelf gecertificeerd trainer categorie 1.

  Naast mijn baan als behandelaar in de klas bied ik o.a. de MBSR training met elementen uit de MBCT én een dosis Twentse nuchterheid aan vanuit mijn eigen praktijk in Vriezenveen. Mindfulness is voor mij iets gewoons, maar door zijn eenvoud juist ook erg bijzonder!

 • Skylar Haven

  Skylar Haven

  Mindfulness­trainer

  Skylar Haven

  My passion is to support people in thriving especially through periods of change – desired or unexpected. I blend modern science and wisdom traditions; combining coaching, yoga therapy, mindfulness and compassion to provide a pragmatic tailored holistic approach. I teach MBSR, MBCL and work 1 on 1 with people navigating physical health concerns, stress and other wellbeing topics. I have an international background, speak english and dutch, identify as queer and non-binary (pronouns they/them) and have 20+ yrs of professional leadership experience in organisations.

2018

 • Caroline van Lankveld

  Caroline van Lankveld

  Mindfulness­trainer

  Caroline van Lankveld

  Mijn naam is Caroline van Lankveld, eigenaar van Centrum Heartwork. Vanuit mijn praktijk geef ik mindfulness en compassie trainingen (categorie 1 trainer VMBN) in Zeist. Naast open aanbod trainingen geef ik in-company trainingen en workshops voor organisaties op het gebied van stress, balans en mindfulness.

  Verder begeleid ik professionals die vastlopen in de veelheid van werk en/of dagelijks leven. Ik doe dit middels coaching, loopbaanbegeleiding en lichaamsgerichte psychotherapie.

 • Janet van Essen

  Janet van Essen

  Mindfulness­trainer

  Janet van Essen

  Als mede-eigenaar van het Trainingsbureau voor Mindfulness en erkende mindfulness trainer in de hoogste categorie geef ik de mindfulness trainingen aan groepen en in organisaties. Tevens verzorg ik graag 1 op 1 trajecten met mindfulness (iMBCT) en ACT (Acceptance and Commitment Therapy).

  Met veel plezier mensen ondersteun ik mensen die last hebben van stress, piekeren en meer rust en kalmte willen ervaren. Naast mindfulness trainer ben ik trainer in persoonlijke effectiviteit, persoonlijk leiderschap en communicatie. Een belangrijk onderdeel in mijn mindfulness trainingen is de verbinding met de praktijk. Het toepassen van wat je leert tijdens de training in jouw eigen dagelijkse leven staat centraal. Van deelnemers (jong en oud) aan mijn trainingen krijg ik terug dat mijn oprechte interesse, warmte, de rust die ik uitstraal en mijn lichtheid en humor bijdragen aan een prettige en veilige sfeer. Hierdoor ontstaat er ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.

 • Paul van Gemert

  Paul van Gemert

  Mindfulness­trainer

  Paul van Gemert

  Mijn naam is Paul van Gemert. Ik ben werkzaam als psychosociaal therapeut in mijn praktijk in Eindhoven. Tevens ben ik mindfulness trainer en compassietrainer. Ik ben verbonden aan het Mindfulness Centrum Eindhoven waar ik mindfulness- en compassie trainingen begeleid. Sinds kort ben ik ook verbonden aan het Centrum voor Mindfulness (CVM-Amsterdam) waarvoor ik mindfulness training in het Engels begeleid. Ik ben 63 jaar, getrouwd, vader van 3 volwassen kinderen en trotse opa van 3 prachtige kleindochters. Ik doe aan hardlopen, lees graag en verdiep mij in de boeddhistische psychologie middels zelfstudie.

  Ik pluk dagelijks de vruchten van mindfulness beoefening. Het besef dat ik een keuze heb om mijn aandacht te richten, bijvoorbeeld naar het positieve, naar het ‘lichte’ in het leven in plaats van het donkere, het negatieve, vergroot mijn vrijheid. Ook het trainen en cultiveren van oplettendheid heeft voor mij een beschermende werking in mijn dagelijks leven. Als een soort poortwachter. Het besef dat ik opmerkzaam kan zijn op mijn gedachten en ze kan ‘zien’ als louter ‘mentale verschijnselen’, helpt mij om afstand te kunnen nemen van de ‘verhalen’ in mijn hoofd.

  De trainerservaring heeft me geleerd om beter af te stemmen met wat heilzaam is om te doen. Meer verbonden te zijn met het leven zoáls het loopt en minder bezig te zijn met hoe het leven zou móeten lopen. Want dan zijn we druk, raken vermoeid en ervaren te veel stress.

2017

 • Ariette Riezebos - de Groot

  Ariette Riezebos - de Groot

  Mindfulness­trainer

  Ariette Riezebos - de Groot

  Ik werk met –nieuwsgierige- mensen die worstelen met pijnklachten, stress, piekergedachten en klachten van overspannenheid en heel graag meer rust willen ervaren, hun klachten willen verminderen, willen leren milder te zijn voor zichzelf en willen leven in aandacht met veerkracht en ademruimte. Mijn ervaringen als sociaal- en organisatiepsycholoog, docent (HBO-onderwijs en basisonderwijs) en de gezondheidszorg (oncologie, intensive care en hartbewaking) gebruik ik in de groeps- en individuele mindfulness­training (MBSR; i-MBCT) als ook de compassietraining (MBCL). Ik ben Lid VMBN lid cat. 1 (nr 2011029), MBCL register-A trainer. Psycholoog NIP (nr 19788).

 • Hanneke Bax

  Hanneke Bax

  Mindfulness­trainer

  Hanneke Bax

  Mijn naam is Hanneke Bax. Ik ben opgeleid tot logopedist en naast mijn praktijk ‘Bestemming Bereikt trainingen & logopedie’ in Utrecht geef ik les aan de opleiding muziektheater aan het conservatorium in Rotterdam, heb ik stemspreekuur met een KNO-arts in Amsterdam en geef ik regelmatig lessen en trainingen over stem én over mindfulness.

  In 2011 ben ik met mindfulness in aanraking gekomen en merkte al snel dat niet alleen ik, maar ook mijn cliënten hier baat bij hadden. Deze inzichten wilde ik graag delen met collega’s en zo heb ik na mijn opleiding aan het CVM een kennismakingscursus ontwikkeld om zorgverleners uit te nodigen tot zelfzorg (en daarmee ook de zorg voor een ander) dmv mindfulness.

2016

 • Sonja Herpers

  Sonja Herpers

  Mindfulness­trainer

  Sonja Herpers

  Mijn naam is Sonja Herpers en bij mij kun je terecht voor training in mindfulness (groep en individueel), compassie, meditatie, yoga en creatieve coaching. Mensen kloppen meestal bij mij aan omdat ze nieuwsgierig zijn naar wat mindfulness hen kan brengen. Anderen hebben meer een onbestemd gevoel, zijn onrustig, ervaren stress of ze zijn ergens tegenaan gelopen. Ook een fysieke tegenvaller kan een mens flink uit balans brengen. Een mindfulness­training kan heel geschikt zijn wanneer je op zoek bent naar meer rust in je hoofd en lichaam. Ik help graag om mensen dit eigen te maken. Stap voor stap.

 • Yu-Wen Tjiong

  Yu-Wen Tjiong

  Mindfulness­trainer

  Yu-Wen Tjiong

  In 2008 kwam ik in aanraking met mindfulness na het lezen van het boek Mindfulness van Jon Kabat-Zinn, full catastrophe living. Op dat moment werkzaam als arts voor chronische zieken en ouderen met een jong gezin, leerde ik cruciale vaardigheden voor mijn gezondheid en levensplezier. Zorgen voor jezelf en anderen, begint bij bewustwording, stilte tussen de dingen en vriendelijk leren zorgen voor jezelf. Inmiddels werk ik in mijn eigen integrale artsenpraktijk waar ik Westerse met Chinese geneeskunde combineer. De opleidingen tot mindfulness en compassietrainer hebben me extra enthousiast gemaakt de hier geleerde basis tools voor gezondheid door te geven aan zowel patienten als andere zorgverleners.

2013

 • Carla Prick

  Carla Prick

  Carla Prick

  Als mindfulness­trainer in Houten geef ik sinds 2009 trainingen in Mindfulness. De opleiding in MBCT heb ik in 2007 afgerond en de MBSR opleiding in 2013. Naast mijn werk als psychotherapeut geef ik met veel plezier MBSR trainingen voor groepen. Mindfulness vind ik levenskunst. Het heeft mij geholpen om beter in balans te blijven in moeilijke tijden.

  Maar ook in het dagelijks leven is mindfulness voor mij waardevol. Ik geef dat in mijn trainingen graag door in de hoop dat anderen er ook veel aan zullen hebben in hun leven.

 • Kristiaan bij de Vaate

  Kristiaan bij de Vaate

  Mindfulness- en compassietrainer

  Kristiaan bij de Vaate

  Ik ben Psycholoog NIP en heb naast mijn werk als mindfulness- en zelfcompassietrainer een praktijk voor integratieve counseling in Amsterdam Zuid.

  Als psycholoog kijk ik naar wat we als mensen nodig hebben om een gelukkig, gezond en waardevol leven te leiden en hoe we daarbij het beste kunnen omgaan met moeilijkheden die we tegenkomen.

  In mindfulness & zelfcompassie vond ik een manier om dit voor mijzelf heel direct te onderzoeken. Mijn eerste ervaring met meditatie deed ik ruim 20 jaar geleden op in India. Hier kwam ik tot het inzicht dat je je eigen geest kan trainen om bewuster en prettiger in het leven te staan. Met de beoefening van zelfcompassie leerde ik opener en vriendelijker met mijzelf en moeilijke ervaringen te zijn en dat helpt mij nog steeds in het omgaan met tegenslagen in het leven.

  Bij het CVM verzorg ik de mindfulness- en zelfcompassietrainingen en begeleid ik ook de verdiepende mindfulness- en compassiejaargroep. De op het leven gerichte benadering van de mindfulness training sluit goed aan bij de manier waarop ik mijn meditatie beoefening beleef en hoe ik deze door wil geven aan anderen.

  Mijn begeleiding karakteriseert zich door rust en betrokkenheid waarin voor iedereen ruimte is om op eigen tempo en manier mindfulness en zelfcompassie eigen te maken en te onderzoeken wat de waarde ervan is in het eigen leven.

2012

 • Jan Keunen

  Jan Keunen

  Mindfulness­trainer

  Jan Keunen

  Ik ben mindfulness­trainer en lid van het team van Mindful Venlo. Ons team bestaat uit 3 trainers en wij faciliteren MBSR- en compassietrainingen. We zijn gevestigd in St. Centrum ’t Ven. Een schitterend voormalig klooster met prachtige zalen waar de serene sfeer ondersteunend en uitnodigend werkt om de aandacht naar binnen te keren. In 1989 heb ik de overstap gemaakt van de gezondheidszorg naar de luchtvaartsector en verhuisde ik naar Amsterdam. Al snel richtte ik mij op teammanagement en ondersteuning. Mijn werkgever stelde interne scholing beschikbaar. Uit persoonlijke interesse volgde ik de opleiding bij “Mens & Intuitie” in Amersfoort. Dit was een mooie aanvulling in mijn werk als manager en coach aan boord. Als re-integratiemanager kwam ik in aanraking met mindfulness.Het effect van een MBSR-training op het persoonlijk herstel, vond ik verbluffend. Aansluitend op deze training met de trainersopleiding bij het CvM in A’dam gestart. Hierna diverse MBSR-trainingen gefaciliteerd, inloopmeditaties begeleid en mindfulness sessies tijdens skivakanties verzorgd. Door mindfulness leerde ik om de aandacht bewust te richten en liefdevol afstand te nemen van terugkerende automatische gedachtenpatronen. Ook in mijn werk aan boord kon ik mensen praktische ondersteuning bieden in situaties waarbij vliegangst of extreme vermoeidheid zich openbaarde. Na ruim 30 jaar nu weer “back to my roots” in Venlo en is mijn vliegcarrière in 2020 gestopt. Met mijn partner en hond wonen wij in een prachtig buitengebied vlakbij de Maas. In mijn vrije tijd beoefen ik dagelijks ashtanga-yoga, onderhoud de grote tuin en de B&B. Ik gun het iedereen om in zichzelf te investeren en de effecten van mindfulness te mogen ervaren. Het is mijn passie om met groepen te werken en samen de ontdekkingsreis van meditatie aan te gaan.