2021

 • Ineke Lascher

  Ineke Lascher

  Mindfulness­trainer

  Ineke Lascher

  De mindfulness sluit mooi aan bij mijn achtergrond als arts. De zorg voor het lichaam en de zorg voor hóe je in je vel zit, is zó verweven met elkaar. Of je nou kampt met burnout-klachten, depressies, chronische pijn of andere lichamelijke klachten, het zorgen voor jezelf is in al die gevallen belangrijk. Mindfulness helpt in die zelfzorg. Dat ervaar ik elke dag in mijn eigen leven en zie ik ook gebeuren in de deelnemers aan de training. Dat maakt het werken zo waardevol.

  Op dit moment geef ik 8-weekse groeps- en individuele trainingen gericht op het verminderen van stress (MBSR) en 8-weekse individuele trainingen voor mensen met terugkerende depressieve klachten, gericht op het voorkomen van terugval (iMBCT). Welkom!

 • Ineke van den Bosch

  Ineke van den Bosch

  Ineke van den Bosch

  In mijn werkzaam leven als fysiotherapeut, heb ik mij voornamelijk bezig gehouden met spanningsklachten; op een bepaald moment kwam daar mindfulness bij. Nu werk ik alleen nog als mindfulness­trainer en heb in 2020-2021 bij CVM de opleiding individuele mindfulness gedaan.

2020

 • Lydia Zoon - de Groot

  Lydia Zoon - de Groot

  Mindfulness­trainer

  Lydia Zoon - de Groot

  Als psychosociaal begeleider, autisme deskundige en mindfulness en compassie trainer ben ik werkzaam binnen een ggz beschermde woonvorm. Daarnaast geef ik vanuit mijn eigen praktijk, www.mindfulbewustzijn.nl MBSR-MBCT training in groepen en individueel.
  Zowel online als fysiek. Meer dan vijfendertig jaar beoefen ik meditatie vanuit verschillende tradities. Als mindfulness trainer ben ik sinds 2014 VVM en VMBN categorie 1 gecertificeerd. De toegevoegde waarde van mindfulness en (zelf)compassie heb ik persoonlijk mogen doorvoelen na een aantal ingrijpende verlies ervaringen.
  Vanuit de gedachte dat ‘lijden’ onlosmakelijk onderdeel uitmaakt van het leven. Breng ik met enthousiasme, humor en toewijding, de praktische toepasbaarheid en meerwaarde van mindfulness en compassie over op deelnemers. Opdat innerlijke rust en veerkracht zich ontwikkelen en als handvat dienen voor moeilijke perioden wanneer dit zich aandient. 

2019

 • Janet van Essen

  Janet van Essen

  Mindfulness­trainer

  Janet van Essen

  Als mede-eigenaar van het Trainingsbureau voor Mindfulness en erkende mindfulness trainer in de hoogste categorie geef ik de mindfulness trainingen aan groepen en in organisaties. Tevens verzorg ik graag 1 op 1 trajecten met mindfulness (iMBCT) en ACT (Acceptance and Commitment Therapy).

  Met veel plezier mensen ondersteun ik mensen die last hebben van stress, piekeren en meer rust en kalmte willen ervaren. Naast mindfulness trainer ben ik trainer in persoonlijke effectiviteit, persoonlijk leiderschap en communicatie. Een belangrijk onderdeel in mijn mindfulness trainingen is de verbinding met de praktijk. Het toepassen van wat je leert tijdens de training in jouw eigen dagelijkse leven staat centraal. Van deelnemers (jong en oud) aan mijn trainingen krijg ik terug dat mijn oprechte interesse, warmte, de rust die ik uitstraal en mijn lichtheid en humor bijdragen aan een prettige en veilige sfeer. Hierdoor ontstaat er ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.

2018

 • Loeki van Rossum

  Loeki van Rossum

  Mindfulness­trainer

  Loeki van Rossum

  Ik ben 41 jaar en al vele jaren werkzaam in de GGZ als begeleider en trainer. Ik ben in 2013 in aanraking gekomen met mindfulness en was gegrepen door de eenvoud, de stilte en de andere manier van kijken. Ik besloot een opleiding voor mindfulness trainers aan het Radboud UMC in Nijmegen te volgen. 2 jaar later heb ik een vervolgopleiding voor individuele mindfulness training gevolgd aan het centrum voor mindfulness in Amsterdam. De individuele training maakt het ook mogelijk te werken in de thuis omgeving. Ik heb gemerkt dat dit voor veel deelnemers prettig is en daarbij blijkt het werken in de eigen omgeving ook heel effectief te zijn.

  Ik ben van nature optimistisch en heb een open, invoelend karakter. Anderen zeggen over mij dat ik betrouwbaar en integer ben. Ik houd ervan om met humor te werken waar dit past.

2017

 • Ariette Riezebos - de Groot

  Ariette Riezebos - de Groot

  Mindfulness­trainer

  Ariette Riezebos - de Groot

  Ik werk met –nieuwsgierige- mensen die worstelen met pijnklachten, stress, piekergedachten en klachten van overspannenheid en heel graag meer rust willen ervaren, hun klachten willen verminderen, willen leren milder te zijn voor zichzelf en willen leven in aandacht met veerkracht en ademruimte. Mijn ervaringen als sociaal- en organisatiepsycholoog, docent (HBO-onderwijs en basisonderwijs) en de gezondheidszorg (oncologie, intensive care en hartbewaking) gebruik ik in de groeps- en individuele mindfulness­training (MBSR; i-MBCT) als ook de compassietraining (MBCL). Ik ben Lid VMBN lid cat. 1 (nr 2011029), MBCL register-A trainer. Psycholoog NIP (nr 19788).

 • Lydia Castiglione

  Lydia Castiglione

  Mindfulness­trainer

  Lydia Castiglione

  Ik ben Lydia, klinisch psycholoog en mama. Ik ben enorm geboeid door het leven en de rol van de mens. De mens als individu, als ouder en als lid van een groep. En wat het betekent om mens te zijn, als je fijn balanceert in authenticiteit, in verbinding met elkaar en met de natuur.

  Mindfulness en zelfcompassie zijn zeer praktische tools om de verbinding met jezelf en met anderen te herstellen en te versterken. Dit is nodig om als mens je geschenk in de wereld te zetten. Met meer dan 10 jaar ervaring als trainer en train-the-trainer in mindfulness aan groepen en individuen doorheen de hele levensloop, sta ik momenteel ook als doctorandus in het onderzoeksveld met betrekking tot het thema zelfcompassie.

2015

 • Anton Boels

  Anton Boels

  Mindfulness­trainer

  Anton Boels

  In de GGZ gewerkt en opgeleid in diverse richtingen. Vanaf 2008 Categorie 1 Mindfulness trainer en nadien Compassie trainer en blijf mijzelf ontwikkelen, o.a. met Zijnsorientatie. Ik heb een eigen praktijk waar ik met plezier trainingen geef en Coaching op meerdere vlakken.
 • Hildegarde de Baets

  Hildegarde de Baets

  Mindfulness­trainer

  Hildegarde de Baets

  Al vele jaren werk ik met plezier in het hoger kunstvakonderwijs in Amsterdam en Rotterdam als docent Alexandertechniek. In deze lessen krijgen de studenten gereedschap in handen om onnodige spanningen in hun lichaam en denken te leren herkennen en los te laten. Met als resultaat een betere alignement, meer energie, vitaliteit, lichaamsbewustzijn, plezier en lichtheid in bewegen. Sinds 2014 werk ik als mindfulness trainer, ook op de onderwijsinstelling in Amsterdam. Het beoefenen van mindfulness geeft op een vriendelijke en milde wijze inzicht in dieperliggende gevoels- en gedachtenpatronen. Ook mindfulness is een vaardigheid die je kunt trainen en biedt tools om rust te vinden in de hectiek van alledag, het onprettige makkelijker te dragen en het aangename echt te ervaren. Alexandertechniek en mindfulness ondersteunen me beide om steeds met hernieuwde kracht de uitdagingen die het leven ons stelt tegemoet te treden. Vanuit deze inspiratie en ervaringen begeleid ik studenten.