Arjen Hartsema

Directeur

Arjen Hartsema

Wie ik ben, dat is zo moeilijk uit te leggen! Wat ik doe is makkelijker, want dat is zichtbaar. Maar wie ik ben, poe.

Ik begin met wat ik doe in mijn eigen tijd: ik ben het liefste buiten en draag het liefste kleren die lang meegaan. Ik hike graag in bossen en over bergen in Europa. Mijn vrouw en ik onderhouden een vrij grote moestuin, waaruit we met het hele gezin goed van kunnen eten. Ik speel piano, draai graag een plaatje onder het genot van een speciaalbiertje en ik ben trainer/coach van twee meidenvolleybalteams. Ik vind het geweldig om de vrijdagmiddagen met mijn kinderen op pad te gaan. Ik vind dat ik teveel tijd naar beeldschermen zit te staren en wil dat graag anders, maar het lijkt een eeuwige strijd. Ik heb vlagen dat het mij voor de wind gaat, maar het zit soms ook flink tegen. Maar ik blijf leren en als ik terugkijk, ben ik blij dat ik ben waar ik nu ben.

En wat ik doe als ik werk: Ik heb van 2006 tot 2017 in het onderwijs gewerkt als docent. Daarna ben ik in aanraking gekomen met mindfulness. Ik ben bijgeschoold tot mindfulnesstrainer VMBN en heb ik meerdere groepen mindfulness mogen verzorgen als zelfstandige. Media 2017 kon ik instromen als mede-eigenaar in StressWise, dat Centrum voor Mindfulness onder z’n hoede heeft. Mijn managementvaardigheden, ondernemersskills en trainers/coachingsvaardigheden heb ik hier verder kunnen ontwikkelen. In 2022 heb ik mij bijgeschoold tot Secure Base (team)coach. Al deze elementen (docentschap, ondernemerschap, trainerschap, manager en coach) combineer ik in mijn coachpraktijk (zie arjenhartsema.nl).

En eigenlijk zegt bovenstaande nog steeds niet zoveel over wie ik ben.

Flarden van wie ik ben aan de buitenkant: een man geboren in 1981, vader van twee kinderen van 12 en 8 en echtgenoot van een fantastisch lieve vrouw. Ik ben een buurman en een vriend.

En iets van de binnenkant: Ik combineer graag mijn hoofd met mijn hart (als ik dat niet doe, loop ik vast). Ik hou van echtheid, van kwaliteit en van speelsheid. Van diepgang en van luchtigheid. Mensen geven mij terug dat ze bij mij een rust ervaren dat ze de mogelijkheid geeft om zelf naar binnen te keren. Maar ook ervaren zij de energie om gas te kunnen geven en dingen voor elkaar te krijgen. Ik ben een zoeker naar schoonheid, een verkenner en een reisleider als dat nodig is. Ik ben tevreden als ik besef dat de liefde stroomt en dat het oké is zoals het is (hoe het ook maar is).