Na het succes van vorig jaar, organiseren wij dit jaar weer een Zomerschool voor mindfulness- en compassietrainers! Het thema is Growing Edges: Mindfulness Breed en Diep. Met onder andere Saki Santorelli en weer vele korte en lange bijdragen om je eigen trainingswerk te verbreden en verdiepen.

29 en 30 augustus, twee dagen inspiratie:

De trainer centraal

Deze zomerschool biedt inspiratie en voeding voor je trainerschap. Want als mindfulness- of compassietrainer werk je meestal heel zelfstandig en dat vraag veel.

Je bent gericht op het neerzetten van een waardevolle en effectieve training. Tegelijk ontwikkelt het veld zich snel. Er zijn nieuwe inzichten vanuit onderzoek, marketing en de beroepswereld. En nieuwe trainingen, bijvoorbeeld voor op de werkvloer en in het klaslokaal; in het ziekenhuis en op internet.

Kortom: wat beweegt er allemaal? En wat is er nog meer mogelijk binnen, naast of na MBSR/MBCTtraining? Tijdens de zomerschool kijk je over de rand zonder de verbinding met de essentie te verliezen.

Dit jaar hebben we een bijzondere hoofdgast: Saki Santorelli.

Santorelli stond naast Jon Kabat-Zinn aan de wieg van MBSR en de mindfulnessbeweging. Hij volgde Kabat-Zinn op als directeur van het Centre for Mindfulness in Massachusetts. Santorelli geeft een prikkelende, interactieve key note lezing over het hart van MBSR – en hoe je dat als trainer het beste kunt overbrengen.

Bekijk hier alvast de video waarin Santorelli zijn visie deelt.

Hoofdgast: Saki Santorelli

Saki Santorelli (US), is associate professor of medicine, en was tot voor kort de directeur van het Center for Mindfulness in Medicine, Health Care, and Society, and director of the Stress Reduction Program at the University of Massachusetts Medical School.
Vanaf de begintijd (1981) heeft hij met Jon Kabat-Zinn samengewerkt om MBSR en het Center for Mindfulness in Massachusetts groot te maken. Hij is de auteur vanHeal Thy Self.

Daarnaast kun je meer dan 10 workshops en lezingen volgen met eveneens inspirerende sprekers zoals Anne Speckens, Frits Koster, Brian Ostafin, Björn Prins en vele anderen. Je verkent samen met hen de innovaties aan de “growing edges” van de mindfulness­training.

Ook is er een “Community Café”: een plek waar je met collega’s kunt napraten, en de laatste informatie over het vak langskomt, bijvoorbeeld via de thematische prikborden.

Dit is de Zomerschool: een tijd om collega’s te ontmoeten, je te laten prikkelen door nieuwe ontwikkelingen en je trainersvak te verdiepen!

Ben je benieuwd wat de deelnemers van de Zomerschool van vorig jaar vonden? Bekijk hier de video:

Kom jij ook naar de Zomerschool?

Bekijk hier het programma en meld je aan!

Kom naar de Zomerschool!