Vanaf 1 juni aanstaande worden een aantal richtlijnen van de overheid in verband met corona versoepeld. Het CVM heeft de argumenten overwogen en kiest ervoor de activiteiten voor de maand juni 2020 nog niet fysiek aan te bieden. Welke overwegingen horen hierbij? En welke keuze maak jij als trainer?

Het perspectief om de training eventueel weer fysiek aan te kunnen bieden roept bij de meeste trainers tegengestelde reacties op. Enerzijds vreugde, omdat je het zo hebt gemist en de hoop dat de crisis daarmee ook weer een beetje voorbij zal zijn. Anderzijds ook zorgen, of het veilig genoeg is, of je deelnemers het wel aandurven, en hoe je de richtlijnen praktisch kunt organiseren.

De stap richting weer fysieke trainingen geven is wellicht net zo groot als de stap die we eerder in deze crisis hebben gemaakt om activiteiten online te gaan geven (voor de meesten van ons iets nieuws).

Hoe pak je dit aan?

Als CVM hebben we ons afgevraagd welke overwegingen een rol moeten spelen in onze afwegingen om weer groepsbijeenkomsten te houden. Dit afwegingskader delen wij graag met jou, om inzicht te geven in onze keuze, als bijdrage aan de dialoog onder mindfulness­trainers en trainersopleidingen én zodat jij ook een goede afweging kunt maken.

Het CVM kiest er dus voor de activiteiten voor de maand juni nog niet fysiek aan te bieden. Maar de ontwikkelingen rondom corona gaan snel. We zullen daarom over een maand een nieuwe afweging maken.

Lees hier meer over het afwegingskader en download het document:

Afwegingskader

Wil je op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor de trainersnieuwsbrief:

Nieuwsbrief