Sommige verzekeraars vergoeden via hun aanvullende verzekering een mindfulness­training. Aan die vergoeding zijn wel voorwaarden verbonden.

Eén daarvan is dat verzekeraars alleen vergoeden bij bepaalde klachten, zoals burnout (vast te stellen door de huisarts). Een andere voorwaarde voor vergoeding is dat de trainer een volledige en geaccrediteerde opleiding gevolgd moet hebben en is aangesloten bij een erkende beroepsvereniging. De trainers van het Centrum voor Mindfulness Amsterdam voldoen natuurlijk aan deze voorwaarden.

Wie vergoedt mindfulness?

Op de website van Zorgwijzer vind je meer informatie over verzekeraars en polissen die een mindfulness­training vergoeden. Je kunt daar meteen je gegevens invullen en een vergoedingenniveau kiezen, waarna een overzicht van verzekeraars en polissen verschijnt.

Ben je van plan om een mindfulness­training te gaan volgen, dan is het handig om daar rekening mee te houden bij het eventueel overstappen naar een nieuwe zorgverzekeraar aan het einde van het jaar (je kunt wisselen van zorgverzekeraar tot en met 31 december).

Waarom mindfulness?

Mindfulness betekent simpelweg: volledig bewust zijn van de huidige ervaring. Je kunt het woord ‘mindfulness’ vertalen met ‘opmerkzaamheid’ of ‘aandachtigheid’.

We kennen allemaal ervaringen van volledig aanwezig zijn: de adembenemende zonsondergang, prachtige muziek of een andere intense ervaring. Onze geest is stil, we zijn één en al aandacht, we proeven de rijkdom van het moment.

Een mindfulness­training helpt je wanneer je nu:

De belangrijkste resultaten van een mindfulness­training zijn:

De training

Een training Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) bestaat uit 8 sessies plus een hele (stilte-)dag. De training wordt gehouden in het Centrum voor Mindfulness in hartje Amsterdam.

Wil je meer weten en je aanmelden?


Informatie over mindfulness
Een mindfulness­training volgen

We ontmoeten je graag!
Rob Brandsma
Wibo Koole

Een mindfulness­training volgen

Mindfulness­training vergroot het vermogen om met de aandacht meer aanwezig te zijn in het hier en nu en je volledig bewust zijn van de huidige ervaring.

Lees verder