Het Centrum voor Mindfulness organiseert in samenwerking met Potential Project en Dechesne & Boertje eventmarketing de eerste Europese conferentie over mindfulness in organisaties. Op 11 oktober vindt deze unieke conferentie plaats in Maarssen, Nederland.


Eén van de sprekers op de conferentie is de wereldberoemde Daniel Goleman, die ruim 20 jaar geleden het begrip Emotionele Intelligentie heeft geïntroduceerd. Andere sprekers die hun sporen op het gebied van mindfulness in organisaties ruim hebben verdiend, zijn onder meer Jean-François Manzoni, Rasmus Hougaard en Wibo Koole.

De noodzaak van mindfulness

Deze eerste Europese conferentie brengt de nieuwste inzichten, kennis, vaardigheden en inspiratie samen over het belang van mindfulness in professionele en succesvolle organisaties. Topsprekers uit de academische wereld en uit het bedrijfsleven laten best practices zien en geven inzicht in de meest recente onderzoeksuitkomsten over mindfulness in organisaties. Aan de hand van succesvolle business cases tonen ze aan wat wel werkt en wat niet werkt. Laat je inspireren door hun bewezen mindfulness strategieën, ervaar de effecten van mindfulness in de praktijk en onderga masterclasses onder leiding van beroemde trainers. Leer hoe mindful leiderschap ondersteunt bij het bouwen aan succesvolle en inspirerende organisaties.

Business cases

Mindfulness is inmiddels bij vele bedrijven in uiteenlopende bedrijfstakken -ziekenhuizen, overheden, ngo’s, multinationals, en midden- en kleinbedrijf- geïmplementeerd in de afgelopen jaren. Aan de hand van de meest succesvolle business cases beantwoorden de sprekers de belangrijkste vragen over waarom en hoe je mindfulness toepast in organisaties. Het HR-beleid erachter komt uitgebreid aan bod, evenals de effecten van mindfulness op de gezondheid, het welbevinden en de prestaties.

Alle business cases beantwoorden de volgende vragen:

Wetenschappelijk onderzoek

Wetenschappelijk onderzoek naar mindfulness laat een enorme groei zien de laatste 15 jaar en toont aan dat mindfulness voor zowel individuen als organisaties fascinerende resultaten bewerkstelligt.

Tijdens de conferentie onthullen toonaangevende wetenschappers de effecten van meditatie op de werking van onze hersenen. CEO’s die zelf volop mindfulness beoefenen, presenteren inspirerende en succesvolle business cases die de voordelen van mindfulness onderstrepen in de zakelijke wereld van onze 21ste eeuw. Psychologisch onderzoek bevestigt de effecten van mindfulness: medewerkers en teams werken beter samen, zijn productiever en gezonder. Juist agile werken blijkt niet zonder mindfulness te kunnen. Met mindfulness kun je de bedrijfscultuur kantelen van controle naar vertrouwen, een essentiële voorwaarde voor het succesvol implementeren van agile werken.

Waarom deelnemen aan de conferentie?

Daniel Goleman

Eén van de sprekers op de conferentie is psycholoog en auteur Daniel Goleman. Daniel Goleman werd wereldberoemd met zijn baanbrekende boek Emotionele intelligentie, dat laat zien hoe emotionele vaardigheden, meer dan rationele, van doorslaggevend belang zijn voor succes in werk en relaties.

Zijn inzichten zijn bij uitstek toepasbaar in het bedrijfsleven. In zijn vele publicaties die daarna volgden, werkt hij zijn ideeën uit tot een praktische handleiding voor managers. Wat maakt iemand tot een goede leidinggevende? Hoe geef je op een constructieve manier kritiek? Welke invloed hebben emoties op de prestaties van een groep? Goleman laat zien hoe aandacht voor emotionele intelligentie op de werkvloer kan leiden tot een betere sfeer en betere prestaties.


Daniel Goleman is door de Wall Street Journal uitgeroepen tot een van de 10 meest invloedrijke managementdenkers. Zijn artikel What Makes a Leader?, in 2014 gepubliceerd in de Harvard Business Review, behoort tot het meest herdrukte artikel uit de geschiedenis van dit gerenommeerde magazine.

Lees ook het artikel: Mindfulness op het werk, pure noodzaak

Wil je de 1e Europese conferentie over mindfulness in organisaties niet missen?

Bestel nu je ticket met € 100,= korting* (kortingscode: SSWUDJTG) of maak gebruik van de combinatiekorting*: bestel meerdere tickets tegelijkertijd en je gast of collega betaalt slechts € 375,- (excl. BTW), in plaats van het normale tarief van € 695,- (excl. BTW). Maximaal 5 tickets per aanmelding.

Je kunt je aanmelden via de website van de conferentie over mindfulness in organisaties:

Meld je aan

* Voor voorwaarden zie de website van de conferentie. Niet van toepassing op eerder bestelde tickets.

Auteur: Klaas Smit, freelance schrijver.