In mindfulness stellen we de vraag: ga je door op automatische piloot? Of sta je even stil en denk je na over je respons? Dit is het moment om stil te staan en met z’n allen scherper voor ogen te krijgen in wat voor wereld we straks willen leven. En hoe we onze samenlevingen veerkrachtiger kunnen maken. Want ook deze crisis gaat voorbij, en ook een nieuwe crisis zal komen.

NRC vroeg Wibo Koole, directeur van het Centrum voor Mindfulness, wat de coronacrisis voor hem betekent. Wibo sprak over hoe je mindful kunt omgaan met de huidige situatie. Over genieten maar ook bewust aandacht schenken aan pijn en leed.

En ook over de positieve invloed van mindfulness op hoe we met elkaar samenleven en dat deze periode een start kan zijn van nieuwe ontwikkelingen:

“Tijden van crisis zijn vaak een katalysator voor ontwikkelingen die al langer speelden. En iets wat je de afgelopen jaren zag, is dat veel mensen meer rust wilden, minder stress, een betere kwaliteit van leven. Minder verontreiniging, een stevigere aanpak van klimaatverandering.” aldus Wibo Koole.

Lees het artikel in NRC

Illustratie: Merel Corduwener via NRC