Onlangs verscheen het nieuwste boek van Christopher Germer en Kristin Neff, de ontwikkelaars van de Mindful Zelfcompassie (MSC) training, “Teaching the Mindful Self-Compassion Program: a guide for professionals”.

Deze uitgave is speciaal bedoeld voor Mindful Zelfcompassie trainers en is een waar naslagwerk over mindful zelfcompassie, het curriculum, literatuur en de training per bijeenkomst.

Zoals Jack Kornfield (schrijver van “A Path with Heart”) het boek omschrijft: “Wise and heartfelt, visionary and thorough, this guide is a rich and practical treasure. The work of Germer and Neff is an invaluable gift for our times.”

Naslagwerk

Het boek bestaat uit 4 onderdelen:

  1. Zelfcompassie: theorie, onderzoek en training
  2. Mindful Zelfcompassie training geven
  3. De 8 sessies van de training
  4. Mindful Zelfcompassie en psychotherapie

Het boek begeleidt je stap voor stap door de MSC-training: de inhoud, de didactiek, maar ook hoe om te gaan met deelnemers, groepsprocessen en obstakels. Daarnaast beschrijven Germer en Neff relevante theorie, achtergronden en onderzoeken.

En wat ook fijn is: als lezer krijg je toegang tot de bijbehorende website met audio-opnamen van de begeleide meditaties.

Neff en Germer stellen duidelijk: het boek is niet bedoeld als vervanging voor de trainersopleiding Mindful Zelfcompassie. Het dient als interessant naslagwerk voor MSC-trainers en het informeert je over de mogelijkheden en toepassing van de mindful zelfcompassietraining. Bijvoorbeeld voor psychologen, sociaal werkers en coaches die overwegen de trainersopleiding te volgen.

Meer informatie

“Teaching the Mindful Self-Compassion Program: a guide for professionals” door Christopher Germer en Kristin Neff. Momenteel is de Engelstalige uitgave bestelbaar. In de 2e helft van 2020 wordt de Nederlandse vertaling verwacht.

Bestel de Engelstalige uitgave

Wil je meer weten over de Mindful Zelfcompassie trainersopleiding?

Word Compassietrainer

Ben je bij dit artikel terecht gekomen omdat je geïnteresseerd bent in mindful zelfcompassie en heb je nog geen training gevolgd?

Lees hier over de trainingen

Uniek:

Volg de Mindful Zelfcompassietraining (intensive) bij de ontwikkelaars Christopher Germer en Kristin Neff, in Amsterdam!