De grondleggers van Mindful Zelfcompassie (MSC) komen nog een keer naar Nederland: Kristin Neff en Christopher Germer. Allebei hebben ze een boek op hun naam staan dat inmiddels geldt als standaardwerk. Neff schreef Stop jezelf te veroordelen en Germer bracht Mindfulness en zelfcompassie uit. Gun jezelf deze mooie kans om op een prachtige locatie, vijf dagen achterelkaar liever te worden voor jezelf. Deze intensieve training van dé twee mensen die er alles van weten, zal je leven aangenaam veranderen.

Clichés willen we graag vermijden, we bestempelen ze als platgetreden paden, maar clichés zijn soms o zo waar. Voor iedereen geldt dat het leven niet altijd over rozen gaat. We worden allemaal van tijd tot tijd getroffen door klein of groot leed. Zelfcompassie zorgt er niet voor dat leed verdwijnt, maar wanneer we aardig zijn voor onszelf, kunnen we wel beter omgaan met tegenslagen.

We zijn vaak liever voor een ander, dan voor onszelf. Bedenk maar eens hoe je tegen een ander reageert wanneer hem of haar iets naars is overkomen. Of wanneer die ander iets doms heeft gedaan. Je slaat een arm om die persoon heen, beurt hem op en spreekt hem bemoedigend toe. Doe je dat ook bij jezelf? Nee, vaak reageren we uiterst kritisch op onszelf wanneer we een fout of foutje hebben gemaakt. Wat zou er gebeuren wanneer we tegen anderen net zo reageren als tegen onszelf? Precies! Daarnaast heeft zelfcompassie een gunstig effect op je gezondheid.

Perfectie eisen van jezelf, volmaakt willen zijn, denken dat er iets mis met je is, zijn allemaal manieren waarmee je eigenlijk ontkent dat je gewoon een mens bent. We zijn allemaal volmaakt onvolmaakt. Iedereen maakt fouten en dat weten we op zich best wel, maar alleen van onszelf accepteren we dat vaak niet. Begin jezelf te behandelen zoals je een ander behandelt en je leven wordt een stuk leuker.

Het zijn soms maar vriendelijke woorden die je tegen jezelf zegt. In plaats van jezelf vermanend toe te spreken wanneer je iets onhandigs hebt gedaan, kun je ook eens reageren met ‘Och, niet zo handig hè’. Woorden zijn zo krachtig!

Dompel jezelf onder in Mindful Zelfcompassie onder begeleiding van de grondleggers van mindful zelfcompassie MSC. Ontdek de kracht van zelfcompassie op de mooie Veluwe. Je verblijft in een inspirerende accommodatie en omgeving, waardoor je optimaal kunt ontspannen.

Een ervaring die je leven zal veranderen!

Ben je nieuwsgierig hoe anderen deze training ervaren?

Gun jezelf deze mooie kans en meld je aan voor de Mindful Zelfcompassie Intensive!

Over deze Intensive

Tijdens deze retreat training doorloop je de volledige MSC-training in 5 dagen. Je leert mindful zelfcompassie van de grondleggers Kristin Neff and Chris Germer. Het programma bestaat onder andere uit meditaties, korte uitleg, ervaringsoefeningen en groepsbesprekingen. Je hebt tijdens het programma ruim gelegenheid om te genieten van het hotel en de omgeving. De voertaal is Engels en de deelnemers zijn internationaal.

Een unieke kans

Over de locatie

Tijdens de Mindful Zelfcompassie Intensive verblijf je in het prachtige “Mennorode”, een inspirerende accommodatie op de mooie Veluwe voor optimale ontspanning, vlakbij het pittoreske Elspeet. Comfort, duurzaamheid en natuur staan bij Mennorode centraal.

Gun jezelf deze mooie kans en meld je aan voor de Mindful Zelfcompassie Intensive!

Meld je aan