Na 4000 gedrukte en verkochte exemplaren, blijft de vraag naar het boek Mindful werken nog steeds onverminderd groot. Vandaag verscheen de 8ste, ongewijzigde, herdruk van dit boek dat auteur Wibo Koole in 2013 schreef.

Mindful werken is het meest gebruikte boek voor mindfulness­trainingen in organisaties. Het is een praktisch boek en het biedt werknemers handvatten waarmee ze hun werkdruk te lijf kunnen gaan.

In 2013 was er geen praktisch hulpmiddel voorhanden. Voor het leren omgaan met stress en werkdruk bestonden boeken over timemanagement, maar die zijn niet toereikend. Met timemanagement leer je geen stress hanteren, met mindful werken wel.

Het boek staat al ruim 4 jaar als een huis. Het is praktisch en staat vol voorbeelden uit het dagelijkse werkveld. Wibo Koole heeft eigen werkervaringen gebruikt, maar ook voorvallen die tijdens trainingen zijn aangedragen door deelnemers.

Met Mindful Werken is mindfulness toegankelijk gemaakt voor alle medewerkers van organisaties en uit de hoek van de geestelijke gezondheidszorg gehaald.

Bijna alle mindfulness­trainers gebruiken het boek tijdens hun trainingen en deelnemers aan trainingen grijpen er nog vaak naar terug om ervoor te zorgen dat ze mindful blijven werken, ook na een training. Het boek staat hoog op de lijst van cadeaus die worden gegeven bij verjaardagen en tijdens feestdagen.

Mindful werken laat zien hoe je lekker aan het werk kunt zijn en energie van je werk kunt krijgen.
Het boek vraagt inspanning van jezelf, omdat het uitgangspunt is dat je het heft voor je werkplezier het beste zelf in handen kunt nemen. Je kunt meer en er is meer mogelijk dan je vaak denkt. Laat je leven niet bepalen door de omstandigheden. Ervaar je je werk als te veel, als alleen maar voldoen aan (onrealistische) eisen van je baas, als ploeteren, dan biedt Mindful Werken praktische handvatten om weer plezier in je werk te krijgen, om je werkdruk de baas te worden.

Vaak zorgt angst voor overmatig aangepast gedrag: ‘wat zullen ze wel niet van me denken als…’. De kans dat je jezelf verliest door angst voor de gevolgen van wat je echt wilt, blijkt in de praktijk maar al te vaak voor te komen. Met meer waardering voor jezelf en praktische hulpmiddelen om beter met gegeven situaties om te gaan, krijg je weer plezier in je werk.

Soms is er gewoon te veel werk en wanneer je de lat ook nog erg hoog legt, dan is die werkdruk niet meer te dragen. Laad niet alles op je eigen schouders, laat werkdruk waar die hoort. Het positieve effect van het boek Mindful Werken is dat je anders tegen werk aan gaat kijken en dat je alleen daardoor al veerkrachtiger wordt.

Ben je nog niet in het bezit van het boek Mindful Werken – in 8 stappen je werkdruk de baas en ervaar je wel veel stress en werkdruk, zorg dan dat je het boek in handen krijgt.

Ben je HR-professional en wil je weten wat mindful werken voor jouw organisatie kan betekenen, meld je dan nu aan voor het symposium over mindfulness. Op 27 november 2017 organiseert het Centrum voor Mindfulness, waar Wibo Koole één van de twee directeuren én mindfulness­trainer is, het eerste Nederlandse symposium voor HR-professionals over mindfulness in organisaties. Tijdens 4 presentaties staat mindfulness centraal in relatie tot bevlogenheid, job crafting, teamwerk en innovatie. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, schrijf je daarom snel in.