Hoogleraar Mindfulness bij de Universiteit van Amsterdam en psychotherapeut Susan Bögels gaat het programma Mindfulness voor Ouders en kinderen bij het CvM versterken.

Samen met haar universitaire collega’s Eva Potharst en Irena Veringa, zal zij nationale en internationale (Engelstalige) trainingen en opleidingen verzorgen op het gebied van Mindful Parenting, Mindfulness tijdens de zwangerschap, Mindful met je baby, en Mindfulness met kinderen en jongeren.

Uitbreiding en verdieping

Dankzij de samenwerking met Susan Bögels en haar collega’s kan het CvM een uitgebreider programma aan mindfulness­trainingen en -opleidingen aanbieden, en ontstaat de mogelijkheid voor verdieping. Eén van de trainingen zal inzoomen op angst voor de bevalling bij aanstaande moeders. De nieuwe trainers zijn geschoold als therapeuten op het gebied van klinische pedagogiek en brengen kennis mee waarover het CvM tot nu toe nog niet beschikte.

Extra expertise mindful werken

Naast mindfulness voor ouders en kinderen, zorgt de nieuwe samenwerking met de UvA ervoor dat er ook extra expertise binnen het CvM komt over mindful werken: Mindful2work. Dit programma combineert bewust en actief bewegen met yoga en mindfulness. Het doel van dit programma is beter leren omgaan met stressklachten op het werk.

Wetenschappelijke onderbouwing

Tot slot versterkt het Centrum voor Mindfulness dankzij deze nieuwe samenwerking de band met het wetenschappelijk onderzoek naar mindfulness. Susan Bögels organiseerde afgelopen zomer samen met haar Nijmeegse collega Anne Speckens nog het grote internationale mindfulnesscongres aan de Universiteit van Amsterdam. Zij en haar collega’s gaan mede richting geven aan de wetenschappelijke onderbouwing van mindfulness­trainingen en -opleidingen bij het CvM.

Geplande trainingen

De eerstvolgende trainingen en opleidingen staan gepland op:

Voor (aanstaande) ouders en kinderen

Opleidingen voor professionals

Wil je meer weten of je gelijk aanmelden? Klik op de links hierboven!