“Hoe blijf je mentaal gezond tijdens de coronacrisis? De crisis maakt mediteren nog populairder dan het al was: grote groepen doen dagelijks mee aan online meditatie­sessies.” schrijft Trouw in hun artikel over mindfulness in tijden van corona.

Bas Roetman, journalist van Trouw, deed mee tijdens één van de dagelijkse groepsmeditaties van CVM-Online. Iedere avond begeleidt een andere mindfulness­trainer de meditatie. Deze avond was dit Kim Brice met het thema “Aanwezig blijven in het onbekende. Zonder oordeel, met openheid en compassie.”

Illustratie: Suzan Hijink via Trouw

In het artikel van Trouw deelt Kim Brice haar ervaringen met de online mindfulnessmeditaties, net als CVM-directeur Wibo Koole én een aantal deelnemers van CVM-Online.

Wibo Koole: “Mindfulness is niet alleen heilzaam voor degene die het beoefent. De beoefening schept ook ruimte om weloverwogen anderen te helpen perspectief te blijven zien in deze tijd. Door dat ‘mindful’ communiceren bouwen we een soort mentale groepsimmuniteit op. Het is ook besmettelijk, net als het virus. Maar dan juist met positieve effecten.”

Lees het hele artikel, inclusief deelnemerservaringen, op Trouw:

Naar het artikel op Trouw

Illustratie: Suzan Hijink via Trouw.