Dinsdag 9 juli start de volgende MBSR Online training. Er zijn nog 3 plekken beschikbaar.
Bekijk de agenda.

Mindful Leven als levenskunst

01-02-2021

Laat ik beginnen met een persoonlijke noot. Ruim vijftien jaar geleden zat ik in de warme avondwind op een kade in Venetië. Onverwacht omdat we onze bergtocht naar de voet van de K2 in Pakistan hadden moeten uitstellen. Ik zat daar alleen en een beetje op zoek naar mezelf. Tijd voor reflectie over de koers van mijn leven.

Lees verder

Zo krachtig is zelfcompassie op het werk!

21-11-2018

zelfcompassie is daarvoor cruciaal. Wanneer mensen een terugslag ervaren op hun werk – of het nu een slecht verkoopkwartaal is, overgeslagen worden bij een promotie of een conflict met een collega – zie je vaak twee soorten reacties daarop. Of we schieten in de verdediging en geven anderen de schuld of we verwijten het onszelf.

Lees verder

Mindful Zelfcompassie op het werk

19-11-2018

Burnout. Het aantal medewerkers en leidinggevenden met psychische klachten als gevolg van werkdruk groeit nog steeds. Met klachten als twijfel aan jezelf, cynisme en mentale en fysieke uitputting. Gelukkig is er een toegankelijke oplossing.

Lees verder

Opgebrand door hoge werkdruk

03-11-2018

In Het Financieele Dagblad verscheen het artikel Opgebrand door hoge werkdruk. De strekking van dit artikel is, dat bijna iedereen er last van heeft, van hoge werkdruk. Vooral leidinggevenden en mensen in intellectuele beroepen vallen steeds vaker uit met psychische aandoeningen zoals overspannenheid en burn-out. Werknemers die een industrieel beroep uitoefenen -meer met hun handen werken dan hun hoofd- lopen grotere kans op fysieke aandoeningen.

Lees verder

Met hoogleraar Susan Bögels versterkt CvM mindfulness voor ouders en kinderen

31-10-2018

Hoogleraar Mindfulness bij de Universiteit van Amsterdam en psychotherapeut Susan Bögels gaat het programma Mindfulness voor Ouders en kinderen bij het CvM versterken.

Lees verder

Meer focus op het werk met mindfulness

21-06-2018

Je kent het waarschijnlijk wel: je bent aan het werk en wordt ondertussen afgeleid door telefoon, Whatsapp, collega’s, e-mail en social media.

Lees verder

Unieke 1e Europese conferentie over mindfulness in organisaties

25-05-2018

Het Centrum voor Mindfulness organiseert in samenwerking met Potential Project en Dechesne & Boertje eventmarketing de eerste Europese conferentie over mindfulness in organisaties. Op 11 oktober vindt deze unieke conferentie plaats in Maarssen, Nederland.

Lees verder

Mindfulness op het werk, pure noodzaak

23-05-2018

Vluchtige markten, veeleisende consumenten en razendsnel veranderende technieken en digitalisering, zorgen voor een nog niet eerder vertoonde snelheid van veranderingen. De supersnel veranderende wereld is bijna niet meer bij te

Lees verder

Mindfulness Meditatieoefeningen

16-05-2018

Mindfulness is een vaardigheid. En voor vaardigheden geldt dat je moet blijven oefenen, wil je vaardig blijven. Tijdens je mindfulness­training heb je ervaren hoe het voelt om aandachtig te zijn, zonder oordelen. Mindfulness maakt dat je intenser en bewuster leeft, dat je meer geniet van het moment, dat je minder stress ervaart en dat je leven voor jezelf en anderen om je heen leuker wordt.

Lees verder

De impact van mindfulness­training in organisaties

25-04-2018

Onder leiding van Wibo Koole en Marloes Telle vond eind 2017 een onderzoek naar de impact van de mindfulness­training ‘Mindful Werken’ in organisaties plaats binnen het ministerie van OCW.

Lees verder

Mindfulness in organisaties: volop in ontwikkeling

13-04-2018

Van 10 t/m 13 juli aanstaande vindt in Amsterdam het Internationale Congres over Mindfulness (ICM) 2018 plaats. Hèt congres over mindfulness en wetenschappelijk onderzoek, met presentaties en workshops van internationale topsprekers.

Lees verder

Het belang van micropauzes

29-03-2018

Wie te lang doorwerkt, wordt uiteindelijk minder productief. Waarschijnlijk hebben we dat allemaal wel eens ervaren. Door non-stop doorwerken raakt je brein overbelast en uitgeput.

Lees verder

Mindfulness maakt je creatiever op je werk

26-03-2018

Creativiteit, ook op het werk, is steeds belangrijker. De wereld verandert snel en bedrijven moeten steeds sneller inspelen op die veranderingen. Of je nu problemen voor een klant hebt op te lossen, een nieuwe productlijn verzint of aansluiting wilt vinden bij nieuwe technologieën, in alle gevallen heb je creativiteit nodig.

Lees verder

Mindful leiderschap: van zelfreflectie naar compassie

10-01-2018

Wibo Koole is directeur van het Centrum voor Mindfulness en mindfulness­trainer, ook voor managers. Menig manager en leidinggevende heeft zijn training Mindful Leiderschap gevolgd en zijn boek Mindful Leiderschap voor effectieve teams en organisaties ligt vaak prominent op het hun bureau.

Lees verder

HR omarmt mindfulness

01-12-2017

Maandag 27 november vond bij Centrum voor Mindfulness het HR-Symposium plaats over bevlogenheid, jobcrafting, innovatie en teamwork in relatie tot mindfulness. Een zaal vol HR-managers, organisatieadviseurs en mindfulness­trainers luisterde geboeid naar presentaties van Arnold Bakker, Wibo Koole, Peter Oeij en en Michael West.

Lees verder

Compassievol leiderschap sleutel tot innovatieve en hoogwaardige zorg

28-11-2017

Compassievol leiderschap stimuleert innovatie en heeft een bewezen positief effect op de kwaliteit van medische zorg, aldus de Engelse hoogleraar organisatiepsychologie Michael West.

Lees verder

Zo maak je vergaderen leuker, echt!

08-11-2017

Vergaderingen kunnen echt veel leuker, zeggen vergaderaars zelf. De aanleiding was een artikel van Eric J. McNulty over hoe je vergaderen weer zinvol en leuk kunt maken. Hij ontving na zijn publicatie vele tips en ideeën van ervaringsdeskundigen die uren per dag aan een vergadertafel doorbrengen, omdat dat hun werk is.

Lees verder

Mindfulness en psychologische veiligheid

27-10-2017

Mindfulness en psychologische veiligheid zijn een voorwaarde voor veerkrachtige innovatieteams. Innovaties en agility zijn niet meer weg te denken uit moderne organisaties. Maar veel innovatieprojecten mislukken door slechte samenwerking tussen teamleden.

Lees verder

De groene zone in: mindfulness based teamwerk

20-10-2017

Hoe kan mindfulness nou eigenlijk van nut zijn bij job crafting, bij het scheppen van voorwaarden voor opmerkzame teams en bij het creëren van een bloeiende organisatie?

Lees verder

Bevlogenheid en Job Crafting: geef medewerkers de ruimte

19-10-2017

De werkdruk is nog steeds enorm hoog in veel organisaties. Nu de economie aantrekt zal dat niet minder worden, waardoor toename van verzuim op de loer ligt. Hoe kun je als organisatie verzuim voorkomen en medewerkers aan boord houden?

Lees verder

Mindful werken – in 8 stappen je werkdruk de baas beleeft 8ste druk

17-10-2017

Na 4000 gedrukte en verkochte exemplaren, blijft de vraag naar het boek Mindful werken nog steeds onverminderd groot. Vandaag verscheen de 8ste, ongewijzigde, herdruk van dit boek dat auteur Wibo Koole in 2013 schreef.

Lees verder

Hoe voorkom je een burnout?

16-10-2017

Simone Lips, mindfulness­trainer bij het MIO-team (Mindfulness in organisaties) van het Centrum voor Mindfulness vertelt in haar bijdrage hoe je een burn-out kunt voorkomen.

Lees verder

Oordelen werkte niet meer voor mij

12-10-2017

Karel Overbeek was net ontslagen en voelde dat zijn lichaam vol stress zat. Hij had meer dan tien jaar een zware managementfunctie vervuld. Hij had meer dan tien jaar een zware managementfunctie vervuld. Plotseling had hij alle tijd, maar wist niet goed wat hij daarmee kon doen.

Lees verder

Eerste Nederlandse symposium over mindfulness in organisaties

14-09-2017

Ben je werkzaam als HR-specialist, organisatieadviseur of coach en geïnteresseerd in de kansen van mindfulness voor organisaties?

Lees verder

Mindful werken bevordert succesvol innoveren en investeren

31-05-2017

Innovatieteams zijn succesvoller als hun werkomgeving mindful is. Dan zijn ze beter in staat problemen op te lossen, volgens het promotieonderzoek van TNO-er Peter Oeij.

Lees verder