Ellen Rouwet is vaatchirurg in het Erasmus MC in Rotterdam. Zij heeft bij de Hartstichting een onderzoeksvoorstel ingediend, omdat zij wil onderzoeken of een training in mindfulness hart- en vaatziekten kan voorkomen.

Het doel van dit project is om te onderzoeken of een 8-weeks mindfulness programma (MBSR) leidt tot verbetering van de kwaliteit van leven, vermindering van stress, depressie en angst, en bevordering van de cardiovasculaire gezondheid bij patiënten met hart- en vaatziekten.

Dit voorstel voor de Innovatiesubsidie 2017-2018 is geselecteerd om gezamenlijk met de Hartstichting via crowdfunding fondsen te gaan werven voor haar aanvraag.

De beoordeling van de Commissie Maatschappelijke Kwaliteit en Wetenschappelijke Adviesraad was lovend:

Ellen Rouwet: “Het crowdfunden houdt concreet in dat ik zelf de helft van het benodigde bedrag (25.000 euro) moet verzamelen tussen 14 mei en 8 juli. Als dat lukt, dan wordt het bedrag door de Hartstichting verdubbeld.”

Help mee!

Onze beroepsgroep de Vereniging Mindfulness Based Trainers Nederland en Vlaanderen (VMBN) heeft al €500,- bijgedragen. Het Centrum voor Mindfulness steunt het onderzoeksvoorstel van harte en heeft boeken bijgedragen voor de crowdfundingsactie. We vragen alle lezers van dit bericht het onderzoek van Ellen Rouwet te steunen, zodat het ook echt uitgevoerd kan worden.

Ga naar de website ‘Steun mijn onderzoek’ en laat je inspireren. Draag bij aan het mogelijk maken van dit onderzoek!

Auteur: Klaas Smit, freelance schrijver.