Je herkent het waarschijnlijk wel: je hebt een mindfulness­training gevolgd en je bent enthousiast over wat je geleerd hebt en hoe het je leven verandert. Na afloop van de 8-weekse training heb je een plan gemaakt hoe je mindfulness kunt integreren in je leven. Waar en wanneer je de formele oefening doet en hoe je op een informele manier mindfulness kunt blijven toepassen.

Je hebt waarschijnlijk ook gemerkt dat het lastig kan zijn om na de training je eigen beoefening verder te ontwikkelen. En dat je daar best wat ondersteuning bij kunt gebruiken. Gelukkig zijn er steeds meer mogelijkheden die je ondersteunen om verder te gaan met mindfulness. Bijvoorbeeld door regelmatig deel te nemen aan een meditatieavond of -dag of door het volgen van een inspirerende workshop. Ook zijn er steeds meer inspirerende vervolgtrainingen waarmee je je beoefening kunt verdiepen.

De trainers en gasttrainers bij het Centrum verzorgen, ieder vanuit hun eigen expertise, diverse verdiepende (vervolg)trainingen die aansluiten op de 8-weekse mindfulness­training of die los kunnen worden gevolgd. Een aantal suggesties:

Leven Vanuit je Kernwaarden

In de 4-weekse Vervolgtraining Leven Vanuit je Kernwaarden leer je je kernwaarden en mindfulnessvaardigheden in te zetten om het leven te leiden dat bij je past. Dit geeft levenslust, voldoening en maakt je leven lichter. Tijdens de training krijg je niet alleen inzicht, maar ook handvatten om daadwerkelijk in actie te komen en het leven dat bij je kernwaarden past concreet te maken.

Trainer: Femke Kok
Duur: 4 bijeenkomsten.

Meer informatie en aanmelden:

Leven Vanuit je Kernwaarden

Compassie­training

Stel jij (te) hoge eisen aan jezelf? Ben je bang om te falen? Zorg jij voor anderen zonder aan jezelf toe te komen? Vriendelijkheid en mildheid, voor jezelf en anderen, kun je trainen. De compassietraining (MBCL en MSC) is ontwikkeld om mindfulness en mildheid te blijven oefenen. Je leert moeilijke en stressvolle ervaringen onder ogen zien, zodat je er makkelijker mee kunt omgaan. Dit helpt je in het dagelijks leven en op het werk. De compassietraining kan als vervolgtraining gevolgd worden (MBCL) of zonder dat je een 8-weekse mindfulness­training hebt gevolgd (MSC).

Trainers: diverse trainers, onder andere Kristin Neff en Christopher Germer (VS, ontwikkelaars van de compassietraining MSC) en Frits Koster en Erik van den Brink (ontwikkelaars van de compassietraining MBCL).
Duur: 1-daagse workshop, 4/5-daagse intensive, 8-weekse training, jaargroep.

Meer informatie over de mogelijkheden:

Compassie­training

Deep Listening

Deep Listening maakt het mogelijk om diepgaander naar een ander te luisteren en dieperliggende kanalen van horen te openen in onszelf. Door het gewaarzijn dat je oefent in een Deep Listening training kun je anderen beter horen en er op antwoorden. Je ervaart daardoor ook de meer subtiele, onuitgesproken lagen van communicatie. Voor iedereen die in dagelijks leven of werk zijn luistervaardigheid wil verbeteren.

Trainer: Rosamund Oliver.
Duur: workshop, 2-daagse en 5-daagse training.
Taal: Engelstalig.

Lees meer over Deep Listening:

2-daagse Workshop Deep Listening Training Essentials

Inspirerende en verdiepende workshops

Een eenvoudige manier om je mindfulnessbeoefening te onderhouden en te voorzien van frisse inspiratie is door het bijwonen van de wekelijkse meditatieavonden (zowel Nederlandstalig als Engelstalig) op het Centrum. Of kom geregeld naar een meditatiedag of mindful yogadag!

Daarnaast kun je diverse verdiepende workshops volgen, zoals een workshop met Stephen Batchelor over seculier Boeddhisme voor persoonlijke groei in de huidige wereld.

Lees meer en meld je aan:

Inspirerende en verdiepende workshops