Meer dan 100 Compassie MSC-trainers uit 22 landen kwamen deze zomer bijeen op het eerste International Mindful Self-Compassion Teacher Festival in het beste zomerweer dat je je in Nederland kunt voorstellen.

De organisatie van het MSC Teacher Festival, bestaande uit Christine Brähler, Mirjam Luthe, Wibo Koole en Marion Miketta bereidden het evenement met veel creatieve energie en enthousiasme voor.

Het festival was een kleurrijke combinatie van community-building en gezelligheid, wat zorgde voor een geweldige ervaring om samen te zijn, ervaringen te delen en van elkaar te leren.
Tijdens onze drie inspirerende en waardevolle dagen konden de aanwezige trainers ervaring opdoen of een bijdrage leveren aan de vele prachtige initiatieven die het MSC Centrum over de hele wereld naar voren brengt. We hebben veel nieuwe ideeën en benaderingen gedeeld, die op verschillende plaatsen worden ontwikkeld en getest.

Speciale onderwerpen waren onder andere Christiane Wolf’s lezing over gelijkmoedigheid, Kristin Neff’s lezing over Yin en Yang van zelfcompassie, Chris Germer’s lezing over zelfcompassie als tegengif voor wereldwijde eenzaamheid en Christine Brähler’s lezing over Backdraft.

Aangezien onze totale groep MSC-trainers veel groter is (momenteel zijn er wereldwijd ongeveer 1600 MSC-trainers) dan degenen die bij het festival aanwezig konden zijn, zal CMSC een deel van de lezingen en video’s van het festival delen op Haiku / PSL. Als je MSC-trainer bent, ontvang je hierover bericht.

Auteur: Mirjam Luthe, mindfulness- en compassietrainer MSC