De puberteit is een tijd van veranderingen en groei. Het is een periode in het leven gereserveerd voor rebellie en zelfontdekking. Maar we verwachten en eisen steeds meer van tieners waardoor deze periode vaak beladen is met verwarring, angst of depressie. Voor veel tieners leiden deze uitdagingen tot afhaken en isolatie.

Speciaal hiervoor is de training Making Friends with Yourself (MFY) ontwikkeld, waarin tieners oefeningen leren, die het mogelijk om de uitdagingen van deze kritieke jaren met vriendelijkheid en zelfcompassie tegemoet te treden.

Vervolgopleiding voor trainers
Als Compassietrainer kun je bij het Centrum voor Mindfulness de vervolgopleiding Trainer MFY volgen. Hier leer je tieners om met meer gemak om te gaan met de emotionele schommelingen van het dagelijks leven.

Zoals een van de deelnemers vertelt:
“Voor mij is mindfulness het stil staan bij jezelf. Kijken naar de kwaliteiten die je hebt, en leren de mindere kwaliteiten van jezelf te accepteren. Niemand is perfect. Wees vriendelijk voor jezelf, je bent vaker vriendelijker voor een ander dan voor jezelf. Met deze training heb ik geleerd om vriendelijker te zijn voor mezelf. Ik heb ook geleerd om te leren te ontspannen, en om mijn hoofd leeg te maken (wat echt ontzettend fijn is!!).“

Overweeg je de opleiding tot Compassietrainer voor jongeren te volgen? Bekijk dan zeker deze video waarin Rianne Schoenmakers, oud-deelneemster, vertelt over haar ervaringen.

https://youtu.be/OJ2_GRc4YSA

Rianne Schoenmakers over de MFY trainersopleiding

Eerstvolgende opleiding

De eerstvolgende opleiding is van 15 t/m 21 maart 2020. De docenten zijn Lorraine Hobbs (ontwikkelaar van het MFY programma) en Marta Alonso.

Wil je hier meer over weten?

Ga naar de opleiding Compassietrainer voor Jongeren

Wil je eerst kennismaken met Making Friends with Yourself? Volg dan de 2-daagse workshop met Lorraine Hobbs.

2-daagse workshop Compassie voor Jongeren