Voor jongeren tussen de 14 en 27 jaar die zichzelf willen ontwikkelen, elkaar willen ontmoeten én iets terug willen doen voor anderen organiseert Centrum voor Mindfulness (CVM) een aantal gratis mindfulness­trainingen.

De trainingen worden gegeven in het kader van de samenwerking van CVM met Sparkel2Doen, een initiatief van Maatschappelijke Diensttijd (MDT) en de Nationale Vereniging ReumaZorg Nederland (RZN). Meer hierover lees je in het kader.

Mindfulness­training voor jongeren

Tijdens een mindfulness­training leer je hoe je op een andere manier kunt omgaan met stress, hoe je helder kunt communiceren en je ontwikkelt veerkracht. Ook helpt mindfulness je bij piekeren, het ontwikkelen van zelfvertrouwen en het maken van (studie-)keuzes.

De eerste Sparkel2Doen mindfulness­training van CVM start 6 april 2021 en wordt online gegeven. Je kunt dus meedoen waar je maar woont. Het enige wat je nodig hebt is een computer met webcam, een goede internetverbinding en een rustige plek in huis. Aan deze mindfulness­training zijn geen kosten verbonden.

Na de zomer volgt een mindfulness­training op locatie in Nijmegen en in 2022 een training in Amsterdam. Deze mindfulness­trainingen worden verzorgd door Simone Lips, mindfulness­trainer voor jongeren bij CVM.

Samengevat:

Eerste startdatum: 6 april 2021.
Tijd: dinsdagavond van 19.30-21.30 uur.
Aantal bijeenkomsten: 12.
Waar: online vanuit huis.
Kosten: geen.
Voor wie: jongeren tussen 14-27 jaar met interesse in mindfulness en MDT.

Ben je geïnteresseerd om mee te doen of weet je iemand voor wie dit interessant kan zijn? Lees dan verder en meld je aan!

Mindfulness­training voor jongeren

Over MDT
De Maatschappelijke Diensttijd (MDT) is de ontdekkingsreis van jongeren en een kans om hun talenten te ontdekken, zich te ontwikkelen, zinvol bezig te zijn, nieuwe mensen te ontmoeten en keuzes te maken voor de toekomst. Persoonlijke ontwikkeling en vrijwillige inzet voor anderen maakt onze samenleving sterker.

Over Sparkel2Doen
Sparkel2Doen biedt alle jongeren in Nederland de kans zich te ontwikkelen via diverse trainingen en workshops. De initiatiefnemer is Nationale Vereniging ReumaZorg Nederland (RZN).

CVM draagt graag bij aan de persoonlijke ontwikkeling van jongeren en hun positie in de maatschappij en is daarom partner van Sparkel2Doen.

CVM | Mindful Leven

Voel je gesteund bij je dagelijkse mindfulnessbeoefening door middel van live meditaties, inspiratie en verdieping.

Een abonnement op een heel nieuw aanbod van activiteiten, waaruit je kunt kiezen wat bij jou past.

Inspiratie, verbinding en verdieping.

Lees meer