Hoe kan mindfulness nou eigenlijk van nut zijn bij job crafting, bij het scheppen van voorwaarden voor opmerkzame teams en bij het creëren van een bloeiende organisatie?

Op deze twee – en meer – veelgestelde vragen geeft o.a. Wibo Koole antwoord tijdens het symposium dat het Centrum voor Mindfulness op 27 november 2017 speciaal voor HR-professionals organiseert.

Aan de hand van het GROENE Zonemodel laat Koole je ontdekken waar je mindfulness kunt benutten. Natuurlijk door medewerkers via mindfulness­training de mogelijkheid te geven hun sterke kanten te ontplooien. Maar ook door als team aan mindfulness te doen: simpele en praktische stappen zetten, praktisch en heel concreet. Breng teamveerkracht in kaart en ontwikkel de emotionele wendbaarheid van het team, zodat teamleden onderling effectiever communiceren.

In aanloop naar het symposium vragen wij alle sprekers wat vandaag de dag in hun ogen de grootste uitdagingen zijn van HR-afdelingen in organisaties. En we willen weten hoe HR daar het beste invulling aan kan geven.
Wibo Koole stelt: “Voor de HR-wereld is door de aantrekkende economie de werkdruk in organisaties opnieuw een belangrijke kwestie, omdat de vraag en de aanwezige capaciteit niet goed op elkaar aansluiten. In die omstandigheid is slim leren omgaan met werkdruk en met de energiebalans van werknemers enorm belangrijk.”

“Een tweede kwestie is hoe jong talent aan de organisatie kan worden gebonden: millenials zoeken uitdagingen, leermogelijkheden, willen graag hard werken, en ze willen hun energie en creativiteit gebruiken.”

“Voor beide kwesties is mindful organiseren een belangrijk middel van HR-beleid. Mindful organiseren wil zeggen medewerkers individueel de mogelijkheid geven om hun competenties te versterken, zoals die van focus en creativiteit. Maar het betekent ook ervoor zorgen dat teams en medewerkers productief kunnen werken door hun omgeving mindful te maken. Dat begint bij slimme zaken, zoals de agile workstart, maar heeft ook te maken met slim teamwerk.”

In zijn bijdrage op 27 november “Mindfulness in organisaties: het hoe en wat van de groene zone” geeft Wibo Koole je tal van praktische en slimme handvatten voor mindfulness in teams, gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek.

Het HR-Symposium: verrassend en onmisbaar voor HR-professionals, met wereldwijde specialisten, vier lezingen, twee workshops en een boek cadeau.
Wil je dit niet missen?

Schrijf je snel in!

Wibo Koole is management consultant, mindfulness­trainer, directeur van het Centrum voor Mindfulness en auteur van Mindful Leiderschap voor effectieve teams en organisaties. Hij schreef ook het meest verkochte boek voor mindfulness op de werkplek, Mindful Werken. In 8 stappen je werkdruk de baas. Deze bestelller is inmiddels toe aan de 8e druk.