Steeds meer organisaties implementeren mindfulness op de werkvloer en in leiderschap. En dat is niet voor niets. Medewerkers en leidinggevenden kunnen dankzij mindfulness onder andere beter omgaan met stress en werkdruk, er ontstaat een compassievolle en onbaatzuchtige mindset en teams werken beter samen.

Tijdens de eerste Conferentie over Mindfulness in Organisaties deelden CEO’s van 4 Europese bedrijven tijdens een CEO-paneldiscussie hun ervaringen met het implementeren van mindfulness in hun organisaties.

De belangrijkste inzichten waren:

Klik hier voor alle bijdragen aan de Eerste Europese conferentie over mindfulness in organisaties:

Samenvatting en keynotes

De eerste Conferentie over Mindfulness in Organisaties was een mijlpaal voor de Europese mindfulnessbeweging. Meer dan 150 deelnemers uit alle windstreken van Europa kwamen op 11 oktober 2018 tezamen voor de laatste (wetenschappelijke) inzichten over de effecten van mindfulness op het werk in de praktijk en mindful leiderschap. Ze deelden best practices van mindfulnessimplementaties in eigen organisaties en namen deel aan verschillende masterclass workshops om zelf een nog betere leidinggevenden te worden.

De eerste Europese Conferentie over Mindfulness in Organisaties is een initiatief van het Centrum voor Mindfulness, Potential Project en Dechesne & Boertje eventmarketing.

Fotografie: De zaak in beeld by Marc Verbeek.