Mindfulness­training op het werk: in-company

8 sessies › Data in overleg

Voor organisaties bieden wij de training Mindful Werken aan. Een effectieve manier om met stress en werkdruk te leren omgaan. En het opent de weg naar meer vitaliteit, focus en creativiteit.

link to article Mindfulness­training op het werk: in-company

Steeds meer organisaties implementeren mindfulness op de werkvloer en in leiderschap. En dat is niet voor niets. Medewerkers en leidinggevenden kunnen dankzij mindfulness onder andere beter omgaan met stress en werkdruk, er ontstaat een compassievolle en onbaatzuchtige mindset en teams werken beter samen.

Tijdens de eerste Conferentie over Mindfulness in Organisaties deelden CEO’s van 4 Europese bedrijven tijdens een CEO-paneldiscussie hun ervaringen met het implementeren van mindfulness in hun organisaties.

De belangrijkste inzichten waren:

  • condities creëren die ervoor zorgen dat medewerkers zich kunnen focussen zijn belangrijker dan ooit
  • Leidinggevende hebben een voorbeeldfunctie die moet uitstralen dat het oké is om je uit te spreken (en je meditatie-ervaringen te delen)
  • Leiders kunnen starten met bescheidenheid en luisteren. Dat is misschien makkelijker dan meteen organisatiebreed mindfulness implementeren
  • Mindfulness labs, waar medewerkers heen kunnen gaan om zelf mindfulness te beoefenen of om anderen te helpen mindfulness te beoefenen, zijn behulpzaam bij het promoten van mindfulness in organisaties
  • Het voorbeeld van een ziekenhuis in India kwam aan de orde. Het is daar voortdurend een drukte van belang, maar eens per uur is er een muziekinterventie. Als de muziek begint te spelen, stopt iedereen en reflecteert op wat hij doet
  • Grote voordelen voor organisaties zijn: weten hoe je om kunt gaan met stress, zorg voor een compassievolle en onbaatzuchtige mindset en vergoot systeemdenken (empathie).

Klik hier voor alle bijdragen aan de Eerste Europese conferentie over mindfulness in organisaties:

Samenvatting en keynotes

De eerste Conferentie over Mindfulness in Organisaties was een mijlpaal voor de Europese mindfulnessbeweging. Meer dan 150 deelnemers uit alle windstreken van Europa kwamen op 11 oktober 2018 tezamen voor de laatste (wetenschappelijke) inzichten over de effecten van mindfulness op het werk in de praktijk en mindful leiderschap. Ze deelden best practices van mindfulnessimplementaties in eigen organisaties en namen deel aan verschillende masterclass workshops om zelf een nog betere leidinggevenden te worden.

De eerste Europese Conferentie over Mindfulness in Organisaties is een initiatief van het Centrum voor Mindfulness, Potential Project en Dechesne & Boertje eventmarketing.

Fotografie: De zaak in beeld by Marc Verbeek.