Centrum voor Mindfulness heeft zich deze zomer bezonnen op zijn toekomst. Aanleiding daarvoor was een terugloop in deelnemers aan trainingen en opleidingen. En we merkten dat ons aanbod van opleidingen en trainingen te onoverzichtelijk was geworden.

Even leek het erop dat het CVM zou stoppen, maar gelukkig komt het niet zover. We slaan een nieuwe weg in. We gaan terug naar de basis. Het bieden van MBSR trainingen in verschillende steden in Nederland wordt de komende periode onze kernactiviteit. Het ‘nieuwe CVM’ gaat bovendien de informerende taak voor media en publiek versterken. Daarmee wil het CVM zich actief inzetten om mindfulness een plek te geven in de samenleving, in samenwerking met mindfulness professionals en partnerorganisaties.

Samenwerking met StressWise Academy

Het CVM wordt onderdeel van StressWise Academy, een CRKBO- en NRTO-erkend opleidingsinstituut voor opleiding, training en nascholing voor therapeuten en coaches. Het CVM kan zich onder de vleugels van StressWise Academy nu volledig richten op het verzorgen van mindfulness training in Nederland en (in een later stadium) opleiding en nascholing van professionals in mindfulness en aanverwante vakgebieden. De beide directeuren van StressWise (en nu dus ook van CVM), Harrie Kolsteeg en Arjen Hartsema, staan te popelen om het CVM nog relevanter te maken dan het al was.

Nieuwe wegen voor oprichters CVM

Omdat de focus van het CVM de komende tijd op mindfulness trainingen en informatievoorziening komt te liggen, was dit voor medeoprichter Rob Brandsma een passend moment om zich in een andere setting te richten op wat hij het liefst doet. Rob verlaat het Centrum voor Mindfulness en biedt via de onlangs opgerichte Mindfulness Academie zijn vertrouwde opleiding tot mindfulness trainer (MBSR/MBCT) aan.

Wibo Koole, de andere oprichter en voormalig directeur van het CVM, blijft betrokken bij het nieuwe CVM. Hij zal zich in zijn nieuwe rol richten op het bewaken van de kwaliteit van de dienstverlening en meedenken over de nieuwe koers. Ook richt hij zich op het stimuleren van nascholing voor mindfulness trainers in het kader van het nieuwe Mindfulnessregister van de VMBN.

Mindful leven gratis toegankelijk

Veel inspirerende content van het platform Mindful leven op de website van CVM was voorheen alleen toegankelijk voor betalende abonnees. Met de nieuwe weg die CVM is ingeslagen maken we alle teksten en andere inhoud gratis toegankelijk voor iedereen. Later dit jaar starten we met de wekelijkse nieuwsbrief Mindful leven, die is gekoppeld aan het magazine op de website.

Onze missie

Wij blijven vol enthousiasme en toewijding werken aan onze missie: bijdragen aan persoonlijke ontwikkeling, wijsheid en geluk van velen door het verspreiden van mindfulness en medemenselijkheid. Dit kunnen we niet alleen. We werken graag samen met mensen met een groot mindfulness-hart die onze missie kunnen waarmaken. Wil jij een betrokken zijn bij het nieuwe CVM en bij onze missie? Wil jij MBSR training geven in Amsterdam of elders in het land? Wil jij een opleiding voor mindfulness professionals verzorgen? Laat het ons dan snel weten.