Dit was de hoofvraag van de enquête onder trainers. Degenen die de enquête hebben ingevuld, bieden allemaal vervolgactiviteiten aan. De belangrijkste reden daarvoor is inspelen op een behoefte.

Zelf mediteren blijkt niet altijd mee te vallen en een vervolgactiviteit helpt deelnemers mindfulness te blijven beoefenen. Er zit ook een commercieel aspect aan vast; trainingen verkopen aan oud-deelnemers is makkelijker dan aan nieuwe.

Overzicht activiteiten

De vervolgactiviteiten bestaan uit: mindfulnessavonden, een enkele keer een stiltedag, een compassietraining als vervolg op de basistraining mindfulness, een training sterke kanten en 1-op-1 coaching. Uit een eerdere enquête bleek dat stiltedagen succesvoller zijn als zij gezamenlijk met andere trainers worden georganiseerd.

Waar iets werkt

Mindfulnessavonden worden redelijk goed bezocht en worden sterk gewaardeerd. Het is voor deelnemers en trainer heel fijn om te ervaren hoe we ons ontwikkelen, hoe de geest rustiger wordt en hoe stilte dieper wordt ervaren. Eén van de trainers heeft nog geen vervolgtraining georganiseerd. De eerste staat voor januari gepland en daar zijn al genoeg aanmeldingen voor.

Een andere trainer geeft aan de meditatieavond als zeer prettig wordt ervaren. Deze bood hij een keer per maand aan, maar de frequentie gaat nu naar eenmaal per week. Hier is blijkbaar duidelijk behoefte aan.

Suggesties?

De deelnemers aan de enquête zijn benieuwd naar welke vervolgactiviteiten bij anderen goed werken. Ook willen ze meer weten over een goede verhouding tussen herhalen en nieuwe zaken aanbieden. Heb je suggesties, mail ze dan naar ons.

Nieuwe trainersvraag

In verband met de zomerperiode, is er even geen nieuwe trainersvraag. In september komen wij weer met een nieuwe vraag! We hopen dat je dan weer meedoet!

Ben je mindfulness­trainer en nog niet geabonneerd op de nieuwsbrief voor trainers? Meld je dan hier aan:

Meld je aan voor de nieuwsbrief