De werkdruk is nog steeds enorm hoog in veel organisaties. Nu de economie aantrekt zal dat niet minder worden, waardoor toename van verzuim op de loer ligt. Hoe kun je als organisatie verzuim voorkomen en medewerkers aan boord houden? Wat kun je als medewerker zelf tegen verzuim doen?

Op deze twee – en meer – veelgestelde vragen geeft o.a. Arnold Bakker antwoord tijdens het symposium dat het Centrum voor Mindfulness op 27 november 2017 speciaal voor HR-professionals organiseert.

Arnold Bakker is één van de belangrijkste internationale specialisten op het gebied van bevlogenheid en job crafting. Bakker en zijn collega’s hebben in recent onderzoek gekeken of organisaties kunnen helpen verzuim tegen te gaan. En dat blijkt zonder meer het geval, met name als medewerkers de ruimte krijgen om hun sterke kanten in te zetten. Dat kun je onder meer doen door job crafting: je baan zo invullen dat je sterke kanten beter tot hun recht komen.

In aanloop naar het symposium vragen wij alle sprekers wat vandaag de dag in hun ogen de grootste uitdagingen zijn van HR-afdelingen in organisaties. En we wilden weten hoe HR daar het beste invulling aan kan geven.
Arnold Bakker: “De grootste uitdaging voor HR is om ervoor te zorgen dat medewerkers HR-ondersteuning op maat krijgen en worden aangemoedigd om hun eigen werk te optimaliseren (bijv. via job crafting en i-deals). “

“HR kan dit realiseren door met het management de noodzaak hiervan te bespreken, leiders te trainen in het maken van idiosyncratische deals en medewerkers te (laten) trainen in het gebruik van job crafting technieken.”

Wat dat in de praktijk betekent, daar gaat Arnold Bakker op 27 november met vele voorbeelden op in tijdens zijn presentatie “Bevlogenheid, job crafting, mindfulness en het Job Demands-Resources model”

Het HR-Symposium: verrassend en onmisbaar voor HR-professionals, met wereldwijde specialisten, vier lezingen, twee workshops en een boek cadeau.
Wil je dit niet missen?

Schrijf je snel in!

Arnold Bakker is hoogleraar arbeids- en organisatiepsychologie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en een specialist op het gebied van bevlogenheid (‘work engagement’) en job crafting. Bakker is geïnteresseerd in de vraag waar mensen het plezier in hun werk vandaan halen. Hij doet vooral onderzoek naar werkbeleving (bevlogenheid, burn-out, motivatie, geluk) en naar manieren om hier invloed op uit te oefenen via job crafting, gebruik van sterke kanten, leiderschap en herstelactiviteiten tijdens de vrije tijd.