Mindfulness­trainingen in heel Nederland

8 sessies

Door mindfulness­training kun je met meer aandacht aanwezig zijn in het hier en nu. Je leert bewust keuzes te maken in plaats van automatisch te reageren.

link to article Mindfulness­trainingen in heel Nederland

Het boek ‘Beter Nu, Breng mindfulness in je leven’, geschreven door Rob Brandsma is verschenen als bookazine bij Flow Magazine! Een hele eer, want het is het eerste boek dat door Flow geselecteerd is om als bookazine te verschijnen. En praktisch ook, want een bookazine is een compleet boek in tijdschriftvorm dus ideaal om mee te nemen op vakantie, naar het park of naar het strand.

Vele lezers kennen al de boeken over mindfulness van Rob Brandsma: hij schreef voor zowel geïnteresseerden, beoefenaars als mindfulness­trainers. “Beter Nu is een fijn basisboek over mindfulness, om er kennis mee te maken of om je kennis ervan op te frissen.“ aldus de creative directors van Flow Magazine.

En als bonus bevat ‘Beter nu’ als bookazine de mooiste inzichten uit Rob’s boek ‘Elke dag mindfulness’ en is het bovendien in de vrolijke stijl van Flow Magazine vormgegeven. Fijn om jezelf cadeau te geven voor de zomerperiode of om iemand anders een plezier mee te doen.

Herkenbaar?

Net als de hartslag en de ademhaling is de denkgeest altijd bezig. Het denken heeft altijd iets nodig om op te knagen, net als een overijverig konijn. Het is een verslaving. En wij luisteren naar dit geknaag, omdat we het zo gewend zijn, en geloven dat er iets belangrijks gebeurt. Ook dit is een deel van leven op de automatische piloot. Maar daarnaast bezit het denken een aantal kenmerken die je vatbaar maken voor verslaving. Wat is de geheime aantrekkingskracht van de denkgeest? Hoe gaat hij te werk?
Er zijn ogenblikken dat de denkgeest iets heeft uitgedacht en tevreden is. Maar hoe lang duren die? Hoe vaak zegt de denkgeest: ik heb alle belangrijke zaken in orde bevonden, en de minder belangrijke zijn niet de moeite waard. Ontspan maar lekker voor de rest van de week?

Uit: Beter Nu - Breng mindfulness in je leven, Rob Brandsma, uitgeverij Scriptum / Flow Magazine

Breng meer mindfulness in je leven

In ‘Beter nu – Breng meer mindfulness in je leven’ laat Rob Brandsma zien dat mindfulness een vaardigheid is die je kunt oefenen en hoe je met mindfulness kunt ingaan op de ervaring van het huidige moment, de plek waar het leven zich afspeelt. Dat je, door bewust met je aandacht om te gaan, telkens kunt terugschakelen naar het hier en nu. Je neemt hierbij afstand van de spinsels in je hoofd. Je maakt keuzes, in plaats van automatisch te reageren. Je kunt beter je grenzen bewaken.

Rob Brandsma beschrijft ook waarom je geest zo gemakkelijk afdwaalt, en hoe het voelt om in de greep van denken en doen te leven. Hij geeft hiervoor een alternatief, leven vanuit zijn, en biedt tips om je leven anders te organiseren.

Op zijn kenmerkende en inspirerende manier maakt Rob mindfulness visueel, voelbaar en tegelijkertijd praktisch toepasbaar.

Je kunt het niet fout doen

Aandacht oefenen gaat met vallen en opstaan. Het is bemoedigend om hierbij te weten dat je het niet fout kunt doen. Waar het om gaat, is de intentie. De intentie om de aandacht erbij te houden. En dus om hem ook terug te halen als je afdwaalt. Dat is voldoende. Hoe vaak je afdwaalt, is daarbij niet zo belangrijk. En ook niet of de oefening prettig aanvoelt of niet. Je bent bewust bezig met je aandacht, daar gaat het om. Het is het proces dat telt, niet het resultaat.
En het effect van kleine oefeningen kan groot zijn. Je werkt aan de verandering van oude patronen. Je stopt de automatische piloot. Je maakt de keuze om even een pauze in te gelasten in je routinematig leven met zijn spanningen, eisen en drukte. Je bekijkt de wereld even vanuit zijn. Dit kan je dag een andere kleur geven.

Uit: Beter Nu - Breng mindfulness in je leven, Rob Brandsma, uitgeverij Scriptum / Flow Magazine

Lezerservaringen

Over Beter nu:

“Een erg interessant boek. Het maakt je bewuster van jezelf. Je gaat dingen minder op de automatische piloot doen. Leest makkelijk weg, met erg veel (herkenbare) voorbeeldverhalen, en ook veel oefeningen om bv. te leren ontspannen. Aanrader!”

“Een duidelijk, makkelijk weglezend boekje dat beschrijft hoe we meer in het hier en nu kunnen zijn. Ik ben me bewuster geworden van dit moment en maak me steeds vaker minder druk om van alles. Heerlijk!”em>

Over Elke dag mindfulness:

“Dit boekje was een eyeopener voor mij. Ik heb het tweemaal gelezen en pas regelmatig nog de tips en oefeningen uit het boek toe.”

“Prettig in gebruik vooral om iedere dag iets afgeronds te kunnen lezen en over na te denken.”

Geïnteresseerd?

‘Beter nu – Breng mindfulness in je leven’ van Rob Brandsma is het eerste bookazine uitgegeven door Flow Magazine, in samenwerking met uitgeverij Scriptum, als onderdeel van een nieuwe serie waarbij 4 keer per jaar een boek in bookazine-vorm verschijnt. Het bookazine is verkrijgbaar in de winkel en online bij Flowmagazine.nl. Prijs: €4,99.


Lezerservaringen: bol.com
Artwork: Flow Magazine