Angst voor de bevalling komt veel voor. Als je hier last van hebt, ben je dus niet de enige. En, het is goed je hierover te informeren in plaats je ermee terug te trekken.

Angst voor de bevalling komt misschien ook wel zo vaak voor, omdat angst een functie heeft: het is een manier van de natuur om de moeder voor te bereiden op de super ingrijpende gebeurtenissen van bevalling en babyzorg. Soms echter schiet deze gezonde reactie door en wordt hij minder effectief. En daar heb je dan last van.

Gelukkig bestaat er bewezen effectief programma om je hierbij met behulp van mindfulness te begeleiden: Mindful Zwangerschap, Geboorte en Ouderschap (MBCP-FoC).

Mindfulness tijdens zwangerschap

Het programma Mindful Zwangerschap, Geboorte en Ouderschap helpt ouders om hun zorgen over de aankomende gebeurtenissen rondom de geboorte van hun kind beter te begrijpen. Ook biedt het ademhalingstechnieken om meer rust en vertrouwen te ervaren. Daarnaast wordt de beste manier belicht om controle tijdens de bevalling te behouden.

Interactieve lezing over angst voor de bevalling

Op donderdagavond 4 april 2019 vertelt Irena Veringa, een ervaren verloskundige én mindfulness­trainer, over het mindfulnessprogramma voor zwangeren dat naast mindfulness­training en emotionele ondersteuning, ook een voorbereiding is op de bevalling.

Op deze avond worden mechanismes en de functie van angst voor de bevalling uitgelegd, alsmede de effectieve benadering van het mindfulnessprogramma MBCP-FoC.

De lezing is interactief, dat wil zeggen dat er veel ruimte is voor vragen en ervaringen van de aanwezigen. Het is een gezamenlijke verkenning van het thema en het mogelijke antwoord hierop met behulp van mindfulness.

Voor wie

Deze workshop is voor zwangere vrouwen en hun partners die de aankomende bevalling best spannend vinden. Ook verloskundigen zijn welkom om deze workshop bij te wonen.

Datum: donderdag 4 april 2019
Tijd: 19.30 – 21.00 uur
Kosten: gratis. Meld je wel even aan, want vol=vol.

Meer informatie en aanmelden:

Lezing Angst voor de bevalling