Van 21 t/m 23 Augustus 2017 stond het Centrum voor Mindfulness in het teken van de Zomerschool voor mindfulness­trainers "Growing Edges". Drie dagen inspiratie en verdieping voor het trainersvak.

De ontwikkelingen op het gebied van mindfulness­training gaan snel. Als trainer wil je op de hoogte blijven van nieuwe mogelijkheden.

Bijblijven
Tijdens de Zomerschool voor mindfulness­trainers werden nieuwe inzichten gedeeld vanuit compassie en positieve psychologie. Net als nieuwe mogelijkheden voor mindfulness op de werkvloer en in het klaslokaal. Of in het ziekenhuis en op internet.

Enthousiast
“Inspiratie”, “praktische handvatten” en “van gedachten wisselen en ervaringen delen met collegatrainers” waren enkele reacties van deelnemers aan de Zomerschool.

Een aantal deelnemers en sprekers deelden hun ervaringen met ons op video:


(Zet via Instellingen de ondertiteling aan om de namen van de sprekers* te zien)

Toekomst van mindfulness
Tijdens de Zomerschool werd ook een diagloogsessie gehouden. Onder leiding van Eveline Brandt, journalist en mindfulness­trainer, gingen Susan Bögels (hoogleraar aan de UvA), Rebecca Crane en Donald McCown (internationaal hoog aangeschreven onderzoekers) en Rob Brandsma (psycholoog, mindfulness­trainer en directeur van het Centrum voor Mindfulness) in dialoog met het publiek over de toekomst van mindfulness. Je kunt hier de inzichten uit de dialoogsessie lezen.

Ook volgend jaar organiseert het Centrum voor Mindfulness weer een Zomerschool.
Wil je dit niet missen? Meld je dan aan voor onze trainersnieuwsbrief en volg ons op Facebook of LinkedIn!


*Sprekers in de video: Barbara Doeleman-van Veldhoven (spreker), Lydia Zoon-de Groot (deelnemer), Wibo Koole (directeur Centrum voor Mindfulness), Rob Brandsma (directeur Centrum voor Mindfulness), Marjan Brouwer (deelnemer), Koert van der Velde (spreker), Hergen Schuringa (deelnemer), Hanneke van Zijl (deelnemer). Beelden uit de workshop van Rhoda Schuling.