Van 10 t/m 13 juli aanstaande vindt in Amsterdam het Internationale Congres over Mindfulness (ICM) 2018 plaats. Hèt congres over mindfulness en wetenschappelijk onderzoek, met presentaties en workshops van internationale topsprekers.

Tijdens het voorprogramma op 10 juli geven Wibo Koole (directeur van Centrum voor Mindfulness) en Michael Chaskalson (professor Ashridge Business School UK) de workshop “Teaching Mindfulness in organizations: the developing practice”, over mindfulness binnen organisaties, een toepassing die volop in ontwikkeling is.

Koole en Chaskalson hebben beide uitgebreide ervaring op het gebied van mindfulness binnen organisaties en zullen inzicht geven in de kansen en aandachtspunten van mindfulness in de werkomgeving.

De focus ligt tijdens deze workshop op de stand van zaken en de ontwikkelingen op het gebied van mindfulness binnen organisaties, zowel op het werk als in leiderschap. Wat weten we inmiddels vanuit wetenschappelijk onderzoek en wat nog niet? Welke interventies zijn succesvol gebleken en wat zijn aandachtspunten?

Aan bod komen onder andere:

  • De belangrijkste elementen van mindfulness op het werk en in leiderschap en hierbij passende interventies en programma’s
  • De effectiviteit van mindfulness binnen organisaties: welk wetenschappelijk bewijs is voorhanden?
  • Ontwikkelingen en aandachtspunten op het gebied van mindfulness binnen organisaties
  • De mogelijkheden en aandachtspunten voor het creëren van een bewuste en medelevende organisatiecultuur
  • De relatie tussen mindfulness in organisaties en het oorspronkelijke mindfulness MBSR programma
  • De verschillen en overeenkomsten met mindfulness binnen de gezondheidszorg en de geneeskunde.
  • De benodigde competenties voor mindfulness­trainers in organisaties

Het workshopprogramma bestaat uit presentaties, interactieve dialogen en enkele ervaringsgerichte oefeningen voor het trainen van mindfulness op de werkplek en in leiderschap.

Praktische informatie

Voor wie?
Iedereen met een professionele interesse in mindfulness in organisaties, de toepassing ervan, de wetenschappelijke onderbouwing en de nieuwste ontwikkelingen. Zoals HR-adviseurs, HR-managers, loopbaan- en executivecoaches, arbeidspsychologen, mindfulness­trainers.
Wanneer?
Dinsdag 10 juli 2018, van 9.00 – 17.00 uur
Plaats?
Universiteit van Amsterdam
Prijs?
€ 195 (in combinatie met toegang tot het hoofdcongres) of € 250 (voor alleen deze workshop)

Je bent van harte welkom om deze workshop bij te wonen

Aanmelden kan via de website van het ICM. Hier vind je ook verdere informatie over het congres en kun je je eventuele vragen stellen.